شکلات واقعی را بشناسیم

شکلات واقعی را بشناسیم  اغلب مردم هر شکلات قهوه‌ای رنگی را کاکائو می‌دانند، در حالی‌که شکلات واقعی باید با استفاده از کره کاکائو درست شده باشد. به گزارش مهر، کارشناسان تغذیه و همچنین پزشکان بر این عقیده‌اند که خوردن روزانه ۵۰ گرم شکلات تلخ می‌تواند برای بدن مفید باشد. کاکائو به عنوان خوراکی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین […]

شکلات واقعی را بشناسیم

 اغلب مردم هر شکلات قهوه‌ای رنگی را کاکائو می‌دانند، در حالی‌که شکلات واقعی باید با استفاده از کره کاکائو درست شده باشد.

به گزارش مهر، کارشناسان تغذیه و همچنین پزشکان بر این عقیده‌اند که خوردن روزانه ۵۰ گرم شکلات تلخ می‌تواند برای بدن مفید باشد.

کاکائو به عنوان خوراکی انرژی‌بخش، شادی‌آفرین و تقویت‌کننده قلب شناخته می‌شود. در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون می‌شود. در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لب‌‌‌‌ها و چشم استفاده می‌کنند. کاکائو انرژی‌بخش بوده و باعث از بین رفتن بی‌حالی، سختی‌های زایمان، حاملگی و روماتیسم می‌شود.

کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی‌اکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سرطان دارد، اما طی فرایند شکلات‌سازی، مقدار زیادی از مواد آنتی‌اکسیدانی کاکائو از بین می‌رود. بنابراین می‌توان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرایند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.

حمیدرضامنصورشانجانی، کارشناس این حوزه، می‌گوید: شکلاتی که با کره کاکائو درست نشده باشد، نمی‌توان آن را شکلات واقعی تلقی کرد. زیرا، مردم چنین تصور می‌کنند که هر شکلات قهوه‌ای رنگی کاکائو است. در حالی‌که اینطور نیست و ما باید این واقعیت را برای مردم بازگو کنیم که شکلات واقعی با استفاده از کره کاکائو درست می‌شود.

وی با اشاره به قیمت گران کره کاکائو، می‌افزاید: کره کاکائو از درخت کاکائو به عمل می‌آید که تنها در خط استوا می‌توان درخت کاکائو را دید، در نتیجه تنها چند شرکت معتبر در دنیا هستند که این محصول را به عمل می‌آورند.

منصورشانجانی، از کره کاکائو به عنوان یکی از بهترین و سالم‌‌‌‌ترین روغن‌های شناخته شده در جهان نام می‌برد و می‌گوید: این روغن از دانه کاکائو به عمل می‌آید که همان کره کاکائو است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که سرانه مصرف شکلات یا همان کاکائو در ایران خیلی پایین‌تر از سرانه جهانی است. این در حالی است که مصرف شیرینی که حاوی چربی و شکر زیادی است، در کشور بیش‌تر از شکلات است.

آمار‌‌‌ها نشان می‌دهد سرانه مصرف شکلات در جهان بیش‌تر از ۶کیلوگرم است، در حالی‌که این سرانه در ایران کم‌تر از ۳کیلوگرم است.

ابراهیم‌منصورشانجانی، تولیدکننده شکلات با اشاره به نقش شکلات در سلامت افراد، می‌گوید: یکی از موضوعات مورد توجه در صنعت شکلات‌سازی کشور، استفاده از ویتامین‌های غنی شده در ساخت شکلات است. این نوع شکلات‌‌‌ها می‌تواند برای دانش‌آموزان خیلی مفید باشد.

 

وی بر ضرورت ترویج فرهنگ مصرف شکلات واقعی در کشور تأکید می‌کند و می‌گوید: مردم باید با شکلات واقعی آشنا شوند، چون برخی شکلات‌‌‌ها از جمله آن دست از شکلات‌های خارجی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، با استفاده از روغن پالم تهیه شده‌اند. زیرا، قیمت کره کاکائو چند برابر قیمت پالم است.