وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:درِ نمایشگاه کتاب به روی هر کتابی باز نیست

  زهرا قره داغی- علی جنتی گفت: گاهی سخنانی گفته می‌شود که از سر ناآگاهی است. هرگز این‌طور نیست که هر کتاب خارجی به نمایشگاه بیاید و در نمایشگاه کتاب به روی هر کتابی باز باشد. به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحییه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که دیروز […]

 

زهرا قره داغی- علی جنتی گفت: گاهی سخنانی گفته می‌شود که از سر ناآگاهی است. هرگز اینطور نیست که هر کتاب خارجی به نمایشگاه بیاید و در نمایشگاه کتاب به روی هر کتابی باز باشد.

به گزارش خبرنگار مناقصه‌مزایده، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحییه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که دیروز با حضور رییس‌جمهور در شهر آفتاب برگزار شد، اظهار کرد: کتاب‌‌ها به لحاظ شکلی و محتوایی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و نظارت‌‌ها چندلایه است؛ این مختص کتاب‌های خارجی نیست و بر کتاب‌های داخلی هم نظارت می‌شود.

او در ادامه بیان کرد: کتاب‌‌ها براساس کیفیت و نیاز جامعه وارد بازار کتاب کشور می‌شود. همواره در وزارت ارشاد عرضه کتاب‌های استاندارد مورد توجه ما بوده است. نمایشگاه کتاب مهم‌ترین عرضه نوآوری، علم و دانش بوده و مهم‌ترین منبع برای حمایت و غنی کردن کتابخانه‌های کشور و دانشگا‌ها است.

جنتی با بیان این‌که نمایشگاه کتاب تهران بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشور است، گفت: امیدواریم نمایشگاه امسال پربارتر از همیشه ارزش‌های ماندگاری بر جای بگذارد. همچنین بسیار خوشبختیم که بار دیگر در نمایشگاه کتاب میزبان رییس‌جمهور کشورمان هستیم.

وزیر ارشاد همچنین گفت: مهم‌ترین تغییر نمایشگاه کتاب امسال برگزاری آن در فضا و مکانی جدید است. انتقال نمایشگاه کتاب از مصلی به شهر آفتاب به لحاظ اجرایی کار بسیار دشواری بود که خوشبختانه با همکاری شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.

او افزود: سال گذشته از شهردار تهران خواستیم تا مکان مناسبی را برای برگزاری نمایشگاه کتاب آماده کند. اکنون می‌بینیم که وی و همکارانشان به عهد خود وفا کردند. آماده کردن این فضا با این حجم از امکانات کار سختی بوده اما با همکاری شهرداری تهران و همکاران ما در وزارت ارشاد به سرانجام رسیده است. البته شاید کاستی‌هایی وجود داشته باشد، اما این کاستی‌‌ها در هر کار جدیدی ممکن است باشد.

وزیر ارشاد ادامه داد: بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رویکردهای جدیدی به همراه دارد که از جمله آن‌ها واگذاری امور اجرایی به تشکل‌های نشر، افزایش فضاهای فرهنگی و ارزشی، ارتقای بعد علمی نمایشگاه و دعوت از علما، فرهیختگان و نویسندگان است. همچنین فعالیت‌های غیرضروری کاهش یافته و به سمت چابک‌سازی رفته است.

جنتی درباره تعداد ناشران شرکت‌کننده در نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه ۲۴۰۰ ناشر داخلی و ۳۰۰ ناشر خارجی در ۲۵۰۰ غرفه حضور دارند. بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران امسال ۱۶۰ هزار عنوان کتاب عرضه می‌کند که ۴۲ هزار عنوان آن‌‌ها عربی و ۱۶۰ هزار عنوان آن‌‌ها از زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، لاتین و… است.

او در ادامه اظهار کرد: امسال فدراسیون روسیه مهمان ویژه نمایشگاه است و سال آینده نیز کشور ایتالیا مهمان ویژه نمایشگاه خواهد بود.

وزیر ارشاد در پایان تأکید کرد: به باور ما نمایشگاه کتاب موتور محرکه صنعت چاپ است.

تعداد مغازه لوازم آرایش فروشی ۸ برابر تعداد کتابفروشی در تهران!

شهردار تهران نیز طی سخنانی در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب گفت: نمی‌توانیم در شهری باشیم که تعداد فروشگاه‌های لوازم آرایشی آن ۸ هزار مغازه و تعداد کتابفروشی‌های آن‌ها تنها ۱۲۰۰ عدد باشد. در شهری که گردش مالی سالیانه فروش لوازم آرایشی ۱۵هزارمیلیارد تومان و گردش مالی فروش کتاب کم‌تر از هزار میلیارد تومان است.

محمدباقر قالیباف گفت: امروز همزمان با افتتاح بزرگ‌ترین واقعه فرهنگی سال، بزرگ‌ترین زیرساخت اقتصادی کشور در حوزه صنعت نمایشگاهی نیز با حضور رییس‌جمهوری افتتاح می‌شود.

وی ادامه داد: شاید در تولید کتاب آمار خوبی داشته باشیم به نحوی که در سال۹۳ رشد خوبی را در این حوزه شاهد بوده‌ایم اما تیراژ کتاب‌ها به ۵۰۰ عدد رسیده است.

وی در ادامه گفت: هم اکنون بیش از ۳۰۰ کتابخانه در پارک‌ها و محلات شهر تهران دایر است.

به گفته قالیباف، همچنین هر ساله نمایشگاه یادیار مهربان با همراهی انتشارات ویژه دانش‌آموزان و کتابخانه‌ها در شهر تهران برگزار می‌شود.

وی در بخش دیگر سخنانش به آماده‌سازی باغ کتاب تهران در مجموعه اراضی عباس‌آباد اشاره کرد.

 

شهردار تهران اضافه کرد: شورای شهر تهران به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار به صورت مستقیم برای حوزه کتاب تخصیص داده است.