حضور سرمایه‌گذاران در ایران در گرو انتخابات مجلس دهم

  برگزاری انتخابات مجلس و ترکیب نمایندگانی که بر سر کار خواهند آمد، چه تأثیری بر فضای اقتصادی کشور خواهد گذاشت؟ آیا فضای اقتصاد از انتخابات مجلس تأثیر می‌پذیرد؟ کارشناسان اقتصادی در این مورد چه می‌گویند؟ ‌وحید محمودی، اقتصاددان در گفت‌وگو با اقتصادنیوز می‌گوید: انتخابات مجلس و ترکیب آن بر اقتصاد داخلی و بین‌المللی تأثیر […]

 

برگزاری انتخابات مجلس و ترکیب نمایندگانی که بر سر کار خواهند آمد، چه تأثیری بر فضای اقتصادی کشور خواهد گذاشت؟ آیا فضای اقتصاد از انتخابات مجلس تأثیر می‌پذیرد؟ کارشناسان اقتصادی در این مورد چه می‌گویند؟

‌وحید محمودی، اقتصاددان در گفت‌وگو با اقتصادنیوز می‌گوید: انتخابات مجلس و ترکیب آن بر اقتصاد داخلی و بین‌المللی تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه ‌می‌دهد: سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در اقتصاد ایران به دو نکته توجه دارند، یکی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و دیگری رییس‌جمهور بعدی ایران که برای بررسی این‌که آیا دولت روحانی بر سر کار خواهد ماند یا دولتی تندرو بر سر کار می‌آید چشم به نتیجه انتخابات مجلس و آرایش سیاسی آن دوخته‌اند.

به گفته این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، اصولاً بین سیاست و اقتصاد ارتباط تنگاتنگی وجود دارد و این ارتباط در فضایی مانند ایران که اقتصاد سیاسی آن پررنگ است، بیش‌تر دیده می‌شود. در دوره پساتحریم و پسابرجام برقراری ارتباط دو سویه با دیگر کشورهای دنیا فرصتی را برای ایران به وجود آورده و باید دید چگونه می‌توان به‌طور متقابل از ظرفیت‌های کشورهای دیگر استفاده کرد.

وی همچنین عنوان ‌می‌کند: از طرفی ما اکنون در دوره بازسازی دوم اقتصادی قرار داریم. دوره بازسازی اول، دوره پس از جنگ بود و دوره بازسازی دوم، بازسازی اقتصاد پس از دوره ۸ ساله قبلی و پساتحریم است.

محمودی تأکید‌ می‌کند: زمانی که با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی بین‌المللی صحبت می‌کنیم می‌بینیم آن‌‌ها برای ورود به بازار ایران دو نکته را مد نظر دارند؛ اول نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و دیگری ریاست جمهوری بعدی ایران است. اگر در آمریکا محافظه‌کاران بر سر کار بیایند واکنش فعالان اقتصادی بین‌المللی برای حضور در بازار ایران یک چیز است و اگر دموکرات‌‌ها قدرت را در دست بگیرند واکنش به گونه دیگری است.

اما رییس‌جمهور بعدی ایران هم در شرایط اقتصاد بین‌المللی بسیار مؤثر است. این استاد دانشگاه می‌گوید: اگر روحانی همچنان رییس‌جمهور باقی بماند سرمایه‌گذاران می‌توانند دورنمایی از شرایط اقتصادی و سیاسی ایران در ۵ تا ۶ سال آینده داشته باشند و با خیال راحت‌تری وارد فضای اقتصادی ایران می‌شوند، چون می‌توانند فضا و شرایط را پیش‌بینی کنند و با توجه به قول و قرارهای فعلی آینده اقتصادی را پیش‌بینی می‌کنند.

محمودی همچنین می‌گوید: سرمایه‌گذاران بین‌المللی برای پیش‌بینی رییس‌جمهور آتی ایران، نیم نگاهی به انتخابات مجلس و آرایش سیاسی آن دارند. اگر احساس شود که تندرو‌ها بر مجلس ایران حاکم شده‌اند، این برداشت را خواهند داشت که کار روحانی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم سخت خواهد بود و احتمالا قوه مجریه هم به دست هم‌‌‌حزبی‌های مجلس سپرده خواهد شد، چون گرایش کلی به این سمت است. اما اگر مجلسی میانه‌رو و مرکب از نیروهای اصولگرا و اصلاح‌طلب به مجلس راه پیدا کنند نشان‌دهنده آن است که مجلس معتدل بعدی با دولت روحانی راه خواهد آمد. این پیام آرامش و ثبات در اقتصاد ایران برای جامعه بین‌الملل است.