مشکل اشتغال فقط پول نیست! به اعتقاد یک کارشناس حوزه کار مشکل بیکاری و اشتغال در کشور تنها پول نیست که با اختصاص وام و تسهیلات آن را حل کنیم. او به دولت پیشنهاد کرد که برای تأمین منابع اشتغال، بنگاههای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند. به گزارش ایسنا، علیاکبرلبافی درباره پیشنهاد جایگزین […]
مشکل اشتغال فقط پول نیست!
به اعتقاد یک کارشناس حوزه کار مشکل بیکاری و اشتغال در کشور تنها پول نیست که با اختصاص وام و تسهیلات آن را حل کنیم. او به دولت پیشنهاد کرد که برای تأمین منابع اشتغال، بنگاههای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند.
به گزارش ایسنا، علیاکبرلبافی درباره پیشنهاد جایگزین تبصره ۱۸ بودجه سال ۱۳۹۷ (افزایش قیمت حاملهای انرژی) به منظور تأمین منابع اشتغال در سال آینده ابراز عقیده کرد و گفت: شخصاً معتقدم مشکل امروز اشتغال پول نیست و اینکه تصور کنیم اگر در یک شهر یا روستا پول تزریق کنیم تا اشتغال ایجاد شود، تصور اشتباهی است.
وی ادامهداد: مشکل امروز بازار کار و اشتغال کشور تنها توزیع منابع بانکی و تسهیلات نیست که ما احساس کنیم در قالب پرداخت وام و تسهیلات در بخش روستایی و عشایری میتوانیم مشکل بیکاری در کشور را حل کنیم.
این کارشناس حوزه کار با اشاره به تبصره ۱۸ بودجه سال ۱۳۹۷ گفت: به موجب این تبصره قرار بود قیمت حاملهای انرژی افزایش یابد تا درآمد حاصله صرف اشتغالزایی در کشور شود، ولی مجلس با این تبصره پیشنهادی مخالفت و منابع دیگری را جایگزین آن کرد که آخرین پیشنهاد استفاده از کمکهای فنی و اعتباری بودجههای عمرانی است.
لبافی متذکرشد: کمکهای فنی و اعتباری به منابع ۲۰درصدی بودجه عمرانی استانها اختصاص دارد ولی معتقدم نمیتوانیم روی آن حساب کنیم. در حال حاضر بودجه کل کشور از دو محل مالیاتها یا فروش نفت تأمین میشود که ۸۰درصد بودجه مربوط به هزینههای جاری است و تنها ۲۰درصد به بودجههای عمرانی اختصاص دارد و ممکن است از این ۲۰درصد هم سالی ۴۰درصد تحقق پیدا کند، لذا منابع پایداری برای اشتغال نیست که بخواهیم روی آن حساب کنیم.
وی خاطرنشانکرد: یکی از منابعی که میتوان برای ایجاد اشتغال در سال آینده پیشبینی کرد واگذاری بنگاههای دولتی به بخش خصوصی است. اگر دولت به سمت کوچکسازی برود و سرمایههای ثابتی که در اختیار دارد را بفروشد، نتیجه بهتری میگیرد.
به گفته این کارشناس حوزه کار، امروز دولتها گران اداره میشوند و هزینه یک فعالیت در بخش دولتی با بخش خصوصی متفاوت است لذا دولت بخشهایی که تملک دارد باید بفروشد و این مسأله در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده تا دولت بخشی از شرکتها و بنگاههایی که زیانده هستند به بخش خصوصی واگذار و آنها را سودده کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.