پیمانکاران از پرداخت مالیات حضور در مناقصات بین‌المللی معاف هستند

  رامین شاهی – اولین نشست خبری رییس سازمان امور مالیاتی بعد از ورود وی از سال گذشته به این سازمان روز گذشته برگزار شد. سرکشی به حساب‌های بانکی برای اخذ مالیات، مالیات از سپرده و همچنین ارایه گزارشی از عملکرد سازمان مالیاتی در سال گذشته از اهم اظهارات تقوی‌نژاد در این نشست بود. وی […]

 

رامین شاهی – اولین نشست خبری رییس سازمان امور مالیاتی بعد از ورود وی از سال گذشته به این سازمان روز گذشته برگزار شد. سرکشی به حساب‌های بانکی برای اخذ مالیات، مالیات از سپرده و همچنین ارایه گزارشی از عملکرد سازمان مالیاتی در سال گذشته از اهم اظهارات تقوی‌نژاد در این نشست بود. وی در عین حال وعده داد که تا بهمن‌ماه سال جاری طرح جامع مالیاتی تکمیل و اجرایی می‌شود.

سید کامل تقوی‌نژاد در پاسخ به سؤال مناقصه‌مزایده گفت: پیمانکاران ایرانی که در مناقصات بین‌المللی حضور یافته و برنده شدند و به ارایه خدمات فنی مهندسی مشغولند از پرداخت مالیات حضور خود معاف هستند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: برای ارایه تسهیلات بهتر به پیمانکارانی که به ارایه خدمات فنی مهندسی می‌پردازند با وزیر نفت نیز در حال صحبت و گفت‌وگو هستیم.

تقوی‌نژاد در پاسخ به سؤال دیگر مناقصه‌مزایده در خصوص مالیات بنیاد‌ها و آستان‌های قدس تصریح کرد: براساس قانون مالیات فعالیت‌های اقتصادی آستان‌های قدس و بنیاد‌ها به صورت گزارش عملکرد سال ۱۳۹۵ در سال ۱۳۹۶ اخذ می‌شود.

وی ادامه داد: برای اخذ مالیات از آستان‌های قدس و بنیاد‌ها قانون وجود دارد و نیازی به اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و یا تنقیح قوانین نیست.

سرکشی به حساب‌های بانکی حق سازمان مالیاتی است

سید کامل تقوی‌نژاد درباره‌ بخشنامه اخیر این سازمان برای بررسی حساب‌های بانکی به منظور دریافت مالیات که به سازمان‌های ذی‌ربط ابلاغ شد توضیحاتی ارایه کرد.

وی با بیان این‌که سازمان امور مالیاتی با توجه به مقام حاکمیتی که دارد حتی حق سرکشی به حساب‌های بانکی را داراست و ماده ۱۶۹ قانون چنین اختیاری را به آن داده است، گفت: این در حالی است که هدف اصلی ما بررسی شفاف دارایی‌ها به منظور دریافت مالیات است تا بتوانیم تعادل بیش‌تری را بین مؤدیان مالیاتی برقرار کنیم.

رییس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: اگر دارایی‌ها به درستی مورد بررسی قرار نگیرند و در مورد آن شفاف‌سازی نشود آن‌گاه باید ما را مورد سؤال قرارداد که چرا اطلاعات دقیقی برای اخذ مالیات نداریم.

تقوی‌نژاد تأکید کرد که سازمان امور مالیاتی به‌طور حتم در بررسی حساب‌های بانکی امانت را رعایت خواهد کرد، چرا که حساب‌ها متعلق به اشخاص بوده و ما تا حدی که مجاز هستیم آن را بررسی می‌کنیم و اگر مأموری خارج از آن‌چه که تعیین شده به اطلاعات مردم ورود پیدا کند، به‌طور حتم جرم بوده و مجازات خواهد شد، چرا که هدف ما فقط تطبیق حساب‌ها و پرونده‌ها با میزان دارایی و کشف حساب‌های مشکوک است.

اخیرا وزیر اقتصاد اعلام کرد که باید از سود سپرده‌های بانکی مالیات دریافت شود، چرا که در حال حاضر نرخ‌های سود با میزان تورم انطباقی نداشته و مثبت پرداخت می‌شود.

در همین رابطه رییس سازمان امور مالیاتی با بیان این‌که هدف ما افزایش پایه‌های مالیاتی برای بالابردن درآمدهای این بخش است، اظهار کرد: یکی از این پایه‌ها می‌تواند سپرده‌های بانکی باشد.

تقوی‌نژاد ادامه داد: تاکنون با وجود مطالعاتی که در حال انجام است تصمیمی در این رابطه اخذ نشده و مصوبه‌ای وجود ندارد، اما طبق بررسی‌های ما عمده کشورهای دنیا حتی با وجود منفی‌بودن سود سپرده از این بخش مالیات دریافت می‌کنند.

وی با بیان این‌که در دریافت مالیات از سودهای سپرده به‌طور حتم تمامی جوانب مورد بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: حتما این موضوع مورد توجه است که افرادی که سپرده‌های کوچک داشته و یا محل ارتزاق آن‌ها سودهای همین سپرده‌هاست برایشان تفاوت قائل خواهیم شد و در این رابطه سقف تعیین می‌شود.

رییس سازمان امور مالیاتی تأکید کرد که گرچه هنوز قانونی در رابطه با دریافت مالیات از سودهای بانکی به تصویب نرسیده، اما جزو برنامه‌های مطالعاتی مهم سازمان امور مالیاتی قرار دارد.

خبر خوش سازمان امور مالیاتی برای اصناف

تقوی‌نژاد همچنین با اعلام این‌که خبر خوشی برای اصناف دارد، اعلام کرد که طی جلساتی که در روزهای اخیر با فاضلی –رییس اصناف – داشته است با هم توافق کردند تا در سال ۱۳۹۵ مالیات مشاغل کم‌تر از ۵ درصد بوده و مالیات در بخش اصناف و مشاغل افزایشی نداشته باشد.

به گفته وی در سال جاری با برنامه‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده مالیات مشاغل و اصناف به‌طور راحت‌تر و شفاف‌تر اخذ خواهد شد.

مخالفت سازمان امور مالیاتی با معافیت تسعیر ارز

در حالی در روزهای گذشته مجلس با معافیت سود ناشی از تسعیر نرخ ارز موافقت و آن را به تصویب رساند که ظاهراً سازمان امور مالیاتی با این موضوع مخالف است.

رییس سازمان امور مالیاتی با اشاره به این مصوبه معافیت کلیه صادر‌کنندگان از مالیات را مورد توجه قرارداد و اظهار کرد: در این رابطه کالاهای کشاورزی و صنعتی فن‌آوری شده تا صددرصد از مالیات معافند و طبق بند ۲۴ ماده ۱۴۸ قانون مالیاتی اگر صادر‌کنندگان از زمان فروش ارز دچار زیان شوند این زیان جزو هزینه قابل قبول است چرا که در دوره‌هایی نرخ ارز دچار نوسان می‌شود.

تقوی‌نژاد ادامه داد: اما معافیت ناشی از سود تسعیر ارز پذیرفته نیست، چرا که ممکن است بعد از به دست آوردن ارز از سوی صادر‌کننده مدتی بعد در نوساناتی که ایجاد می‌شود قیمت به‌طور قابل توجه افزایش یافته و سود بالایی کسر شود که این موضوع دیگر ربطی به زمان صادرات ندارد، بنابراین نباید با معافیت سود ناشی از تسعیر نرخ ارز موافقت شود.

وی تأکید کرد که این سازمان با این مصوبه مجلس مخالف بوده و در حال رایزنی برای لغو آن است.

حتی از صاحب ۱۴ کارخانه هم مالیات می‌گیریم

در این نشست خبرنگاری از رییس سازمان امور مالیاتی پرسید که عنوان می‌شود یکی از وزرا صاحب ۱۴ کارخانه است، آیا شما با تأکیدی که در دریافت مالیات از تمامی افراد حقیقی و حقوقی دارید از این وزیر هم مالیات دریافت خواهید کرد، تقوی‌نژاد بدون اشاره به شخص و یا وزیری توضیح داد که سیاست جدی سازمان امور مالیاتی اخذ عادلانه مالیات است و تا جایی که قانون اجازه دهد از هر فعال اقتصادی و هر کسی که تعدادی کارخانه و یا ملک یا درآمد داشته باشد این مالیات را اخذ خواهیم کرد.

وی گفت: سازمان امور مالیاتی در دریافت مالیات هیچ خط قرمز و یا هیچ شخص خاصی را نمی‌شناسد و در این مورد کوتاه نمی‌آید. باید یادآور شوم که در این سال‌ها به‌طور حتم کسانی که هیچ‌گاه مالیاتی با وجود درآمدهای بالای خود نپرداخته‌اند دارای پشتیبانی بودند که ما به آن‌ها توجه نمی‌کنیم.

گزارش عملکرد سازمان امور مالیاتی در سال گذشته

بخش دیگری از نشست تقوی‌نژاد به ارایه‌ گزارش عملکرد سازمان و برخی از برنامه‌های آن اختصاص داشت.

وی با اعلام این‌که در سال گذشته در مجموع حدود ۶۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از مالیات‌های مستقیم و ارزش‌افزوده وصول شده است، گفت: این رقم بیانگر تحقق ۹۰ درصدی درآمدهای پیش‌بینی شده در بودجه است که ۱۶ درصد نسبت به وصولی سال ۱۳۹۳ رشد دارد.

رییس سازمان امور مالیاتی توضیح داد: از رقم وصول شده درآمدهای مالیاتی در سال گذشته حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان به مالیات‌های مستقیم اختصاص دارد که بیانگر تحقق ۹۶ درصدی درآمدهای این بخش است که حدود ۱۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

تقوی‌نژاد همچنین گفت که درآمد مالیاتی در بخش ارزش افزوده نیز ۲۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که ۸۰ درصد تحقق داشته و ۱۳٫۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۳ رشد دارد.

وی ادامه داد: نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص ملی در سال گذشته حدود ۶٫۳ درصد و نسبت مالیات به هزینه جاری حدود ۴۸٫۹ درصد بوده است.

رییس سازمان امور مالیاتی در رابطه با معوقات مالیاتی نیز اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان در این رابطه معوق شده که ۱۷ هزار میلیارد آن اصل مالیات و حدود ۲۴ هزار میلیارد دیگر جریمه‌های آن است.

 

تقوی‌نژاد این را هم اعلام کرد که تمامی افرادی که اصل معوقات مالیاتی خود را تا پایان شهریورماه امسال پرداخت کنند جریمه آن‌ها بخشیده خواهد شد.