سهم ایران را از صنعت دریانوردی پس می‌گیریم

وزیر راه و شهرسازی سهم ایران را از صنعت دریانوردی پس می‌گیریم وزیر راه و شهرسازی گفت: اطمینان دارم با همت مسؤولان در بخش بندری و دریایی سربلند و موفق خواهیم بود و موقعیت و سهم ایران را از صنعت دریانوردی و حمل و نقل دریایی پس می‌گیریم. به گزارش ایسنا، عباس‌آخوندی در حاشیه بازدید […]

وزیر راه و شهرسازی

سهم ایران را از صنعت دریانوردی پس می‌گیریم

وزیر راه و شهرسازی گفت: اطمینان دارم با همت مسؤولان در بخش بندری و دریایی سربلند و موفق خواهیم بود و موقعیت و سهم ایران را از صنعت دریانوردی و حمل و نقل دریایی پس می‌گیریم.

به گزارش ایسنا، عباس‌آخوندی در حاشیه بازدید و بهره‌برداری از پروژه‌های بندری و دریایی بندر شهیدرجایی بندرعباس، افزود: از آرزوهای ما بهره‌برداری از پایانه مجهز قابلیت ذخیره‌سازی، صادرات و بانکرینگ فرآورده‌های سنگین و نیمه‌سنگین نفتی بود که امروز محقق شد و این موضوع از ثمره‌های برجام بود که به وقوع پیوست.

وی در خصوص واگذاری پایانه‌های کانتینری شماره یک و دو بندر شهید رجایی با شرکت‌های خدمات دریایی و بندری بتا و سینا، تصریح‌کرد: دوستانی که مدعی هستند بخش غیردولتی بهتر از دولتی است، امیدوارم در این موضوع به عینه دیده شود که دولت به بخش خصوصی اعتماد دارد و با تحقق و موفقیت‌آمیز بودن این طرح شاهد جاری شدن این باور در جامعه باشیم.

آخوندی همچنین از بهره‌برداری مرحله نخست فاز۳ طرح توسعه کانتینری بندر شهید رجایی با اعتباری بالغ بر ٥٦میلیون‌یورو خبرداد و اضافه‌کرد: امروز همزمان از بخش اول فاز سوم هم بهره‌برداری شد و مابقی عملیات فاز سوم بندرشهید رجایی به‌زودی انجام می‌شود.

وی تصریح‌کرد: امیدوارم ادامه توسعه بنادر استان هرمزگان به سمت بندر جاسک و سایر بنادر استان پیش رود و از شدت تمرکز در بندر شهید رجایی در آینده بکاهیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین اظهارکرد: در حال‌ حاضر با نهایی شدن قرارداد اپراتوری دو ترمینال بندر شهید رجایی، این بندر آماده می‌شود سطح ظرفیت خود برای پذیرش کانتینرهای جدید اقتصادی را پیگیری کند که این موضوع در جریان اجرای برجام به شکل قابل توجهی تسهیل شد.

وی با بیان این که به محض اجرایی شدن برجام قرارداد خرید تجهیزات جدید بندری نهایی شد، در این باره توضیح داد: یکی از این قرارداد‌ها مربوط به خرید ۱۲ جرثقیل جدید برای ترمینال دوم بندر شهید رجایی بود. این ترمینال در شرایطی به‌کار خود ادامه‌ می‌داد که نیاز جدی به این تجهیزات داشت و با نهایی شدن برجام ما توانستیم با یک قرارداد ۱۰۴میلیون‌یورویی این جرثقیل‌ها را با بهترین کیفیت از کشور آلمان خریداری کنیم.

به گفته وزیر راه و شهرسازی در حال‌ حاضر بخشی از این جرثیقل‌‌ها در این بندر نصب شده‌اند و فرایند نصب دیگر جرثقیل‌ها نیز در دستور پیگیری است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن وارد مدار اجرایی شوند. با آغاز کار این جرثقیل‌ها ظرفیت این ترمینال یک و نیم برابر خواهد شد.

آخوندی در ادامه‌ با اشاره به ابلاغ قرارداد جدید دو اپراتور بندر شهید رجایی، بیانکرد: این قرارداد‌ها که به شکل ۵ساله و با محوریت بخش خصوصی اجرایی می‌شود این امید را ایجاد کرده است که ما از ظرفیت‌های دریایی خود بیش‌ترین بهره‌برداری را داشته باشیم و بخش خصوصی این فضا را پیدا کند تا اقدامات مدنظر خود در عرصه کلان دریایی را پیگیری کند.

وی ادامه‌داد: با ابلاغ این قرارداد فصل جدیدی در نحوه بهره‌برداری از بنادر ایران رقم خواهد خورد و ما از اپراتور‌ها نیز خواسته‌ایم که با کاهش سهم ایران در عملیات فیدری سهم ما از بهره‌برداری مستقیم را افزایش دهد تا ما بتوانیم بحث توسعه دریا محور و رقابت با بنادر منطقه را به بهترین شکل ممکن اجرایی کنیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نهایی شدن بخش اول توسعه فاز۳ بندر شهید رجایی، خاطرنشان‌کرد: خوشبختانه این عملیات پیشرفت قابل قبولی داشته است. ما با نهایی شدن مناقصات، عملیات اجرایی در دیگر بخش‌های این فاز را در دستور کار خواهیم داد.

خرید تجهیزات مجتمع بندری شهید رجایی از نخستین ثمره‌های برجام است

 وزیر راه و شهرسازی گفت: خرید تجهیزات مرحله دوم مجتمع بندری شهید رجایی هرمزگان از نخستین ثمره‌های برجام بود که با نصب آنها این مرحله تکمیل شد.

عباس‌آخوندی در آیین بهره‌برداری از ۱۹طرح بندری و دریایی استان هرمزگان در بندر شهید رجایی بندرعباس افزود: در این مرحله، سکوی شماره۲ احداث شده بود که تنها نیاز به خرید و نصب جرثقیل‌های آن وجود داشت.

وی ادامه‌داد: این مرحله با ۸‌جرثقیل کار می‌کرد که پس از برجام، قرارداد ۱۰۴‌میلیون‌یورویی بسته و ۱۲‌جرثقیل مورد نیاز از کشور آلمان خریداری شد.

وزیر راه و شهرسازی یادآورشد: امروز همچنین قرارداد واگذاری اپراتوری ترمینال یک و ۲ بندر شهیدرجایی به بخش خصوصی برای مدت ۵‌سال منعقد شد.

آخوندی بیان‌کرد: اپراتور‌ها باید میزان بهره‌برداری از این مرحله‌ها را افزیش داده و شریک تجاری داشته باشند تا برای جذب بازارهای هدف خارجی برای بندرهای کشور اقدام کنند.

وی اشاره‌کرد: امید می‌رود این اپراتور‌ها سهم حمل و نقل ساحلی (ترانشیب) بندرهای داخلی را کاهش و سهم بهره‌برداری مستقیم را افزایش دهند.

وی افزود: همچنین در این روز بخش نخست طرح توسعه مرحله سوم بندرشهید رجایی به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی ادامه آن به زودی آغاز می‌شود.

همزمان با دهه مبارک فجر ۱۹ طرح دریایی و بندری هرمزگان به ارزش ۴هزارو۵۰۰میلیاردریال با حضور وزیر راه و شهرسازی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و استاندار هرمزگان امروز به بهره‌برداری رسید.

استان هرمزگان دارای ۳۲بندر فعال است که به اسکله‌های تجاری و صیادی برای تخلیه و بارگیری کالا و جابه‌جایی مسافر معروف هستند.

 

گفتنی است بندر شهید رجایی، شهید باهنر، شهید حقانی، بندرلنگه، آفتاب، چارک، کیش، قشم، تیاب، کلاهی، کرگان، جاسک و سیریک مهم‌ترین بنادر هرمزگان هستند.