پایین نگهداشتن مصنوعی نرخ ارز دادن یارانه به واردکننده است

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار پایین نگهداشتن مصنوعی نرخ ارز دادن یارانه به واردکننده است رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار با اشاره به حجم گسترده واردات کالا از چین و کره به ایران گفت: پایین نگهداشتن نرخ ارز به معنای ارایه یارانه به واردکنندگان کالا به کشور است. سیدرضا‌نورانی درگفت‌وگو با پانا اظهار‌کرد: […]

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار

پایین نگهداشتن مصنوعی نرخ ارز دادن یارانه به واردکننده است

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار با اشاره به حجم گسترده واردات کالا از چین و کره به ایران گفت: پایین نگهداشتن نرخ ارز به معنای ارایه یارانه به واردکنندگان کالا به کشور است.

سیدرضا‌نورانی درگفت‌وگو با پانا اظهار‌کرد: نرخ ارز کشور باید تک‌نرخی شود و این‌گونه نباشد که کالا با نرخ ارز مبادله‌ای به کشور وارد شود و با کالایی رقابت کند که تولید‌کننده ایرانی با ارز آزاد مواداولیه آن را تهیه کرده است.

به اعتقاد وی، نرخ ارز درسال‌های گذشته مشوق واردات و ضد تولید و صادرات بوده است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار تأکید‌کرد: نبود نظارت بر مصرف ارز مبادله‌ای و قیمت کالایی که با ارز مبادله‌ای وارد و با قیمت آزاد در بازار عرضه می‌شود زیان به اقتصاد کشور و ظلم به مردم است.

نورانی تصریح‌کرد: به‌طور قطع ارز دو نرخی فسادآور است و زمینه بروز فساد و رانت را در سال‌های گذشته برای بسیاری فراهم کرده است که یک بار و برای همیشه باید به آن خاتمه داد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه ‌و تره‌بار اظهار‌کرد: پویایی اقتصاد میسر نمی‌شود مگر آن‌که همه تولیدکنندگان در شرایط یکسان با هم رقابت کنند و در این راستا باید ارز تک‌نرخی شود تا تولیدکننده هم بتواند در بازار داخلی رقابت کند و هم در بازارهای جهانی قدرت چانه‌زنی داشته باشد.

وی گفت: حرکت به سمت واقعی‌سازی نرخ ارز نیز به تولید کمک می‌کند و تا وقتی که نرخ ارز دستوری است قیمت کالاهای وارداتی کم‌تر از کالای تولید داخلی است.

نورانی افزود: وقتی قیمت کالای وارداتی کم‌تر از قیمت کالای تولید شده در داخل است به منظور حمایت از تولیدکننده داخلی دیوار تعرفه وضع می‌شود که قدرت رقابت وجود داشته باشد، درحالی‌که باید واقعی‌سازی نرخ ارز، ثبات نرخ به منظور پیش‌بینی آینده تولید و تورم نزدیک به صفر وجود داشته باشد تا واردکننده انگیزه‌ای برای واردات نداشته باشد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه‌ و تره‌بار اظهار‌کرد: اگر نرخ ارز ثابت نگهداشته شود نیز در یک جا سرانجام به اشکال برمی‌خوریم، بنابراین باید سود بانکی، تورم و نرخ ارز با هم همخوانی داشته باشند و تنها با دیوار تعرفه نمی‌توان جلوی واردات را گرفت.

وی تصریح‌کرد: از سوی دیگر وضع تعرفه بالا قاچاق کالا را تشدید می‌کند، بنابراین حال و هوای تولید باید رو به بهبود باشد تا خود به خود به عنوان عاملی بازدارنده برای واردات عمل کند.

رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه‌و تره‌بار اظهار‌کرد: در برخی زمان‌ها قیمت دلار ۸۰۰تومان و نرخ گندم تنی ۲۸۰دلار بود و این‌گونه برآورد می‌شد که قیمت هر کیلو گندم در بازار جهانی حدود۳۰سنت است. بر این اساس نرخ گندم داخلی ۲۴۰تومان نرخ‌گذاری می‌شد اما به یکباره نرخ ارز ۳برابر شد و پس از آن ترمز افزایش نرخ ارز گرفته شد.

وی ادامه‌داد: براساس تصمیم‌های گذشته که هر ساله باید ۱۵درصد به قیمت پایه گندم افزوده شود نرخ گندم ۱۳۰۰تومان می‌شود که بر پایه نرخ ارز دلار بیش از ۴هزار تومان کم‌تر از ۱۳۰۰تومان می‌شود، در نتیجه باید ایجاد تعادل میان قیمت جهانی و تولید داخلی صورت گیرد.

 

نورانی اظهار‌کرد: بسیاری از محصولات باغی و کشاورزی در داخل کشور امکان تولید دارند که ضمن تأمین نیازمندی‌های داخلی امکان صادرات نیز فراهم است، بنابراین نگاه درست این است که واردات این محصولات و مجوزهایی که به این منظور صادر می‌شود به شدت محدود شود.