۳۰ درصد ذخایر طلای کشور در کردستان است

۳۰ درصد ذخایر طلای کشور در کردستان است معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: طبق اکتشافات انجام شده در سال‌های ۹۵ و ۹۶، ذخیره قطعی طلا در معادن این استان از ۱۱درصد به ۳۰درصد کل ذخایر طلا در کشور رسیده است. به گزارش ایرنا، مهدی‌مرادی با بیان این‌که اکنون ۳۴۰تن ذخیره طلای […]

۳۰ درصد ذخایر طلای کشور در کردستان است

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: طبق اکتشافات انجام شده در سال‌های ۹۵ و ۹۶، ذخیره قطعی طلا در معادن این استان از ۱۱درصد به ۳۰درصد کل ذخایر طلا در کشور رسیده است.

به گزارش ایرنا، مهدی‌مرادی با بیان این‌که اکنون ۳۴۰تن ذخیره طلای قطعی ایران است، اظهارکرد: پیش از انجام این اکتشافات ذخیره قطعی طلا در کردستان ۳۷تن معادل ۱۱درصد ذخایر کشور برآورد می‌شد اما با این اکتشافات این میزان به حدود ۱۰۸تن معادل ۳۰درصد ذخایر طلای کشور رسید.

وی افزود: اکتشافات سازمان زمین‌شناسی نشان می‌دهد کشف ذخایر ارزشمند طلا در کردستان شامل معدن طلای قلقله با ذخیره ۱۰‌میلیون‌و‌۲۹‌هزارتن کانسنگ با عیار ۱٫۲گرم در تن، طلای کرویان با ذخیره ۳میلیون‌و۳۴۰‌هزارتن کانسنگ با عیار ۱٫۱۸گرم در تن و طلای قبغلوجه با ذخیره یک‌میلیون‌و۴‌هزارتن کانسنگ با عیار یک‌گرم در تن است. (سنگ معدن یا کانسنگ گونه‌ای سنگ حاوی فلزات و عناصر ارزشمند و مهم است)

مرادی تأکیدکرد: در حوزه معادن طلای استان تاکنون دوپروانه بهره‌برداری در معدن ساریگونی قروه و قلقله سقز صادر شده و ۳گواهی کشف برای متقاضیان نیز در کرویان، قبغلوجه و میرگه نقشینه صادر شده است.

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآورشد: محدوده‌های پتانسیل‌دار طلای کردستان که توسط سازمان زمین‌شناسی معرفی و در دست مطالعه است یا در آینده نزدیک مطالعه می‌شود نیز شامل محدوده آنومالی پیرخدر، محدوده آنومالی قره‌چر، محدوده آنومالی سرد کوهستان، محدوده آنومالی زاوه کوه و محدوده آنومالی گندمان است.

وی گفت: تا امسال ۳پروانه اکتشاف طلا در کردستان بنام سازمان زمین‌شناسی در حمزه قرنین، کس نزان، میرگه نقشینه صادر شده که هم‌اکنون یکی از آنها به گواهی کشف تبدیل شده است.

تولید ۳تن شمش در کردستان

معاون معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان این‌که فعالیت معدن طلای ساریگونی قروه از یک‌سال قبل آغاز شده است، افزود: این معدن در سال‌جاری ۳تن شمش طلا تولید شده و که این میزان شامل ۶۰‌درصد میزان تولیدی در معادن طلای کشور است.

مرادی اضافه‌کرد: هم‌اکنون ۶۸۵‌شغل مستقیم در معدن طلای ساریگونی قروه مشغول به‌کار هستند که این میزان حدود ۵۰‌درصد از ظرفیت واقعی اشتغال معادن استان است.

به گفته وی، احداث معدن قلقه سقز نیز چند ماه قبل با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شده که انتظار می‌رود این معدن حداکثر تا دوسال آینده به مرحله تولید شمش برسد و در آن حدود ۳۰۰نفر مشغول کار می‌شوند.

وی افزود: ۳محدوده قلقله، کرویان و قبغلوجه در سال۹۱ از طریق فراخوان مزایده عمومی با مجموع ۱۷‌هزارو‌۳۰۰کیلوگرم طلای خالص واگذار شد است.

در استان کردستان ۳۸۷‌پروانه بهره‌برداری معدنی صادر شده که از این تعداد ۱۳۴‌واحد فعال، ۲۴۳‌واحد غیرفعال و ۱۰واحد در حال تجهیز است.

ذخیره قطعی معادن استان ۶۱۴‌میلیون‌تُن است و اشتغال اسمی پروانه‌های بهره‌برداری ۴هزارو‌۴۷نفر است و اکنون یک‌هزارو‌۸۵۱‌نفر در معادن استان مشغول فعالیت هستند.

سهم کردستان از ذخیره قطعی ۴۸‌هزارمیلیون‌تنی معادن کشور ۱٫۲درصد و در بخش اشتغال سهم استان ۳درصد از ۱۳۸هزارو‌۸۷۹‌نفر اشتغال اسمی کشور دارد.

 

معادن استان برای مصالح ساختمانی، سنگ‌های تزینی، فلزات، سلیس، فلدسپات، باریت و نمک استخراج می‌شود.