اختصاص خط اعتباری برای تأمین ماشین‌آلات کشاورزی

اختصاص خط اعتباری برای تأمین ماشین‌آلات کشاورزی عباسی گفت: بیش از ۵‌هزارو‌۵۰۰میلیارد تومان خط اعتباری به تأمین ماشین‌آلات جدید کشاورزی اختصاص یافته است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کامبیزعباسی، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در نشست خبری که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به این‌که مکانیزاسیون در مدیریت ماشین و کاربری تکنولوژی […]

اختصاص خط اعتباری برای تأمین ماشین‌آلات کشاورزی

عباسی گفت: بیش از ۵‌هزارو‌۵۰۰میلیارد تومان خط اعتباری به تأمین ماشین‌آلات جدید کشاورزی اختصاص یافته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کامبیزعباسی، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در نشست خبری که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به این‌که مکانیزاسیون در مدیریت ماشین و کاربری تکنولوژی در فرایند بهره‌برداری از زمین تأثیر به‌سزایی دارد، اظهارکرد: دولت یازدهم و دوازدهم فرصت بسیار مناسبی را در اختیار مکانیزاسیون قرارداد، به‌طوریکه در این ایام بیش از ۵‌هزارو‌۵۰۰میلیارد تومان خط اعتباری به تأمین ماشین‌آلات جدید کشاورزی اختصاص یافت.

وی افزود: با توجه به توسعه مکانیزاسیون در همه بخش‌های زراعی، باغی، در اسفندماه امسال دومین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.

به گفته عباسی تاکنون ۱۵۰شرکت ایرانی و خارجی حضور خود در این نمایشگاه را اعلام کردند.

این مقام مسؤول افزود: مکانیزاسیون در انجام به موقع عملیات کشاورزی، تولید پایدار، افزایش بهره‌وری در هکتار و مدیریت سایر نهاده‌ها تأثیر به‌سزایی دارد.

وی ادامه‌داد: با روی کار آمدن دولت یازدهم از نیمه سال‌۹۲، خطوط اعتباری مکانیزاسیون برای اولین بار با تکیه بر تسهیلات بانکی بدون هیچ‌گونه بار مالی بر دوش دولت راه‌اندازی شد، به‌طوریکه سال‌۹۲ خط اعتباری ۷۵۰‌میلیارد‌تومان، سال‌۹۳، ۸۰۰میلیارد تومان، سال‌۹۴؛ هزارمیلیارد، سال۹۵، هزارو‌۲۰۰ و در سال‌۹۶، هزارو۵۰۰میلیارد تومان راه‌اندازی شد که ۲۰درصد آن آورده کشاورز و مابقی تسهیلات بانکی است.

عباسی با اشاره به این‌که مکانیزاسیون در اراضی شالیزاری با روند روبه‌رشدی همراه بوده است، بیان‌کرد: قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم کم‌تر از ۷۰‌تا‌۸۰‌هزارهکتار سطح مکانیزه برنج داشتیم، در حالیکه هم‌اکنون ۴۹۹‌هزارهکتار اراضی شالیزاری مکانیزه هستند، به‌طوریکه با کمباین ویژه برنج برداشت می‌شود.

به گفته وی؛ در هر هکتار اراضی شالیزاری سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱٫۵میلیون تومان برای مکانیزاسیون صورت گرفته است.

رییس توسعه مکانیزاسیون طی سال‌های اخیر ۵هزارو‌۶۰۰دستگاه کمباین به شالیزارهای کشور ورود یافته است.

وی کشاورزی حفاظتی را یکی از اتفاقات بزرگ در حوزه مکانیزاسیون دانست و افزود: هم‌اکنون سطح کشاورزی حفاظتی ۱٫۷میلیون هکتار است که این امر در صرفه‌جویی۵۵ تا ۶۰لیتر گازوئیل و تغییر رفتار با خاک تأثیر به‌سزایی داشته است.

عباسی از نوسازی ۳۵درصد ناوگان ماشینی در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: براساس برآورد اولیه، در دولت یازدهم و دوازدهم ماهانه ۱۰۰تا ۱۵۰میلیاردتومان سرمایه‌گذاری پیوسته در حوزه مکانیزاسیون اتفاق افتاد، در حالیکه در گذشته در بهترین شرایط سالیانه ۱۵۰تا ۲۰۰میلیاردتومان سرمایه‌گذاری داشتیم.

 

وی با اشاره به این‌که کارخانه‌های کمباین‌سازی در گذشته با رکود مواجه بودند، بیان‌کرد: از ابتدای سال۹۶، ۶۰۰دستگاه کمباین به فروش رسیده است، درحالیکه قبل از روی کارآمدن دولت یازدهم، کارخانه کمباین‌سازی اراک توان فروش ۵۰کمباین نیز نداشت.