غذاهایی که بهتر از دارو درد را کاهش میدهند! یکی از رایجترین درمانها برای رفع درد، همان استفاده از داروهای غیراستروئیدی است. اگرچه استفاده از این داروها در تخفیف درد مفید است، اما دارای عوارض جانبی بوده و میتوانند سبب تحریک معده و یا زخم معده شوند. به گزارش آوای سلامت، در این میان برخی […]
غذاهایی که بهتر از دارو درد را کاهش میدهند!
یکی از رایجترین درمانها برای رفع درد، همان استفاده از داروهای غیراستروئیدی است. اگرچه استفاده از این داروها در تخفیف درد مفید است، اما دارای عوارض جانبی بوده و میتوانند سبب تحریک معده و یا زخم معده شوند.
به گزارش آوای سلامت، در این میان برخی از اقلام خوراکی و میوهها و سبزیجات حاوی خواص ضدالتهابی و ضددرد و در واقع مسکن هستند.
برنج قهوه ای: این نوع برنج به همراه دیگر غلات کامل برای مبارزه با درد ناشی از سندرم روده تحریکپذیر مفید هستند. غلات سبوسدار منبع خوبی از منیزیم است که به نظر میرسد منجر به کاهش دفعات میگرن، کمک به آرامش اعصاب، بهبود وضعیت عروق خونی و عضلات میشوند. مصرف منظم برنج قهوهای از افزایش وزن که خود عامل بروز التهاب است، پیشگیری میکند.
چای سبز، سیاه و سفید: سرشار از آنتیاکسیدانهایی به نام فلاونوئید است که منجر به کاهش خسارت سلولی در مبتلایان به آرتریت میشود.
کلم بروکلی: این سبزی حاوی گلوتاتیون است؛ یک آنتیاکسیدان که منجر به محافظت در برابر آرتریت میشود. دیگر سبزیجات حاوی گلوتاتیون عبارتند از: مارچوبه، کلم، گلکلم، سیبزمینی، گوجهفرنگی، آووکادو، گریپ فروت، پرتقال، هلو، هندوانه.
ماهی: ماهیهای روغنی بعلاوه دانه کدو تنبل، روغن زیتون، روغن کانولا و… حاوی اسیدهای چرب امگا۳ هستند که یک عامل ضد التهابی قوی است. این اسیدهای چرب بهطور چشمگیری التهاب روده، گرفتگی عضله و درد معده را برطرف میکند و در برخی موارد مانند داروها درد را تسکین میبخشد. اسیدهای چرب عملکرد سیستم گوارشی را نیز بهبود میبخشد.
زنجبیل: ماده ضددرد موجود در زنجبیل درد عضله، مفصل، سفت شدن و ورم عضله را در عرض دوماه تا ۶۳درصد کاهش میدهد. مصرف روزی حداقل یک قاشق مرباخوری خشک یا دو قاشق مرباخوری زنجبیل تازه برای افراد مبتلا به درد عضله توصیه میشود.
جوی دو سر: آندومتریوزیس هنگامی رخ میدهد که جدارههای ریز رحم کنده میشود و خارج از رحم رشد میکند. به گفته محققان، این سلولهای مهاجر، دوران قاعدگی را در برخی زنان به دوران زجرآوری تبدیل میکند و به حدی التهاب ایجاد میکند که فرد درد بسیار شدید دارد. رژیم غذایی غنی از جو دو سر طی ۶ ماه این درد را تا ۶۰درصد کاهش میدهد. با خوردن روزی یک پیمانه جو دو سر میتوان از این درد رهایی پیدا کرد.
زردچوبه: نتایج بررسیها نشان میدهد، زردچوبه نسبت به آسپرین یا ایبوپروفن در تسکین درد ۳برابر مؤثرتر است. زردچوبه ۵۰درصد از درد بیماران آرتریت را کاهش میدهد. کورکومین، ماده فعال موجود در این ادویه، آنزیم تولیدکننده هورمونهای دردزا را متوقف میکند. کافی است روزی یکچهارم قاشق مرباخوری از این ادویه مصرف کنید.
روغن زیتون: محققان دانشگاه پنسیلوانیا نشان دادهاند که یک ماده شیمیایی در روغن زیتون به نام اولئوکانتال منجر به مهار آنزیم التهابی شده و درست مانند ایبوپروفن عمل میکند. این ماده همچنین خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر را نیز کاهش میدهد.
آناناس: بروملین، آنزیم موجود در این میوه گرمسیری منجر به کاهش میزان التهاب شده و دردهای ناشی از استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید را کاهش میدهد. مصرف این میوه تورم ناشی از سندرم تونل مچ دست را نیز در بیماران مبتلا کاهش میدهد.
سیب: جای تعجب نیست که پزشکان توصیه به مصرف روزانه یک عدد سیب میکنند چون حاوی آنتیاکسیدانی به نام کورستین است که خاصیت ضدالتهابی دارد.
آجیل و دانهها: غذاهای سرشار از تریپتوفان، اسیدآمینهای که ممکن است منجر به کاهش درد شود، عبارتند از فندق، دانه کنجد، تخمه آفتابگردان، محصولات لبنی، سویا، غذاهای دریایی، غلات سبوسدار، برنج، لوبیا و عدس.
اسفناج: سبزیجات با برگ تیره مانند کلم، چغندر و اسفناج، حاوی کاروتنوئیدها و رنگدانههای گیاهی برای کاهش میزان التهاب و درد ناشی از آن هستند.
شکلات تیره: شکلات تیره نیز حاوی مواد شیمیایی برای کمک به مبارزه با التهاب است. مطالعات محققان ایتالیایی نشان میدهد که مصرف شکلات تیره میتواند در کاهش التهاباتی که به بیماریهای قلبی عروقی منجر میشود مؤثر باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.