کجای تهران امنتر است؟ زلزله همچنان در کمین مردم ایران قرار دارد و این را فعالیت گسلهای متعدد در نقاط مختلف این کشور پهناور به ما میگوید، گسلهایی که به نظر میرسد میتوانند به فعالترین حالتشان برسند. به گزارش مهر، بر اساس نقشه گسلهای ایران که برای ویرایش ۴ آییننامه درباره (که دوهزارو۸۰۰ مورد آن […]
کجای تهران امنتر است؟
زلزله همچنان در کمین مردم ایران قرار دارد و این را فعالیت گسلهای متعدد در نقاط مختلف این کشور پهناور به ما میگوید، گسلهایی که به نظر میرسد میتوانند به فعالترین حالتشان برسند.
به گزارش مهر، بر اساس نقشه گسلهای ایران که برای ویرایش ۴ آییننامه درباره (که دوهزارو۸۰۰ مورد آن تهیهشده) محدود ۳۲۰گسل با طول بیش از ۱۰کیلومتر بهعنوان گسلههای فعال و کاری در گستره ایران به نقشه درآمده که اگر گسلههای کوچک را نیز شامل این کارکنیم، تعداد این کانون لرزهای بهمراتب بیشتر خواهد بود. بنابراین میتوان ادعا کرد که کشورمان جزو چند کشور زلزلهخیز دنیا است.
امن بودن هر منطقه بستگی به نوع سازه و بهکارگیری آییننامههای معتبر سازمان مسکن و شهرسازی است، ازآنجاییکه بیشتر گسلها در اطراف تهران بزرگ و شمال تهران و خاور و باختر آن گسترده شدهاند، از مناطق به نسبت امنتر شهر تهران میتوان به راهآهن، محور نواب، محور خیابان انقلاب و آزادی، هفتچنار بهعلاوه ارگ قدیم تهران اشاره کرد. ارگ قدیم تهران حدفاصل خیابان شوش، ۱۷شهریور، انقلاب و کارگرجنوبی را شامل میشود که بازار تهران، خیابان مولوی، میدان بهارستان، میدان امامخمینی(ره)، محله امیریه و خیابان جمهوری را شامل میشود.
به نظر میرسد که مکانیابی حاصل از تجربه چند صدساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده، بسیار قابلاعتمادتر از مکانیابی سالهای کنونی در گسترش و احداث شهرکهای حاشیهای شهر تهران است.
گسلهایی که در شمال تهران وجود دارند ازنظر بزرگی لرزهای تفاوت چندانی باهم ندارند، تقریباً اثرات تخریب در همین مناطق بهظاهر امن نیز بهشدت وجود دارد. در اصل تفاوتی بین مناطق از نظر تخریب وجود ندارد. فقط کیفیت ساخت و بهکارگیری همه آییننامههاست که خسارات شدت و ضعف پیدا میکند.
اما در کل تفاوتی نمیکند کجای تهران زندگی کنیم چراکه در همه جای تهران، کرج و ری و نواحی حومه و شهرکهای آنها خطر وقوع زلزله (در گسترهای که گسلها قرار دارند خطر بالقوه لرزهخیزی وجود دارد و در بقیه نقاط نیز که گسل کاری وجود ندارد، ساختمانها فرسوده و بافت قدیمی و کوچههای تنگ و بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی خطر ریزش و تخریب را دوچندان میکند) وجود دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.