تولیدکنندگان ایرانی ۴۸ برابر اروپایی‌‌ها سود بانکی می‌پردازند

تولیدکنندگان ایرانی ۴۸ برابر اروپایی‌‌ها سود بانکی می‌پردازند به گفته معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، سود تسهیلات بانکی ارایه شده به بخش تولید در اروپا تا ۰٫۵و در ایران تا ۲۴درصد است. به گزارش ایسنا، بیژن‌پناهی‌زاده با اشاره به بند الحاقی که توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تشویق تولیدکنندگان و تسویه […]

تولیدکنندگان ایرانی ۴۸ برابر اروپایی‌‌ها سود بانکی می‌پردازند

به گفته معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، سود تسهیلات بانکی ارایه شده به بخش تولید در اروپا تا ۰٫۵و در ایران تا ۲۴درصد است.

به گزارش ایسنا، بیژن‌پناهی‌زاده با اشاره به بند الحاقی که توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور تشویق تولیدکنندگان و تسویه مطالبات بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری در لایحه بودجه سال۱۳۹۷ مدنظر قرار گرفت، اظهار کرد: براساس بند الحاقی مذکور چنانچه تولیدکنندگان بدهی معوق خود را که تا پایان سال۱۳۹۶ سررسید شده باشد از تاریخ سررسید تا پایان شهریور۱۳۹۷ تسویه کنند بانک‌ها و مؤسسات مالی مکلفند اصل و سود خود را مطابق قرارداد اولیه و بدون احتساب جریمه دریافت و تسویه کنند.

وی ادامه داد: به‌طور حتم این اقدام مجلس کاملاً در جهت مثبت بوده اما ما از نمایندگان ملت خواستاریم که تغییر در میزان سود تسهیلات بانکی ارایه شده به بخش تولید را نیز در دستور کار قرارداده و به حداکثر ۹درصد کاهش دهند.

معاون خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با بیان این‌که در هیچ کجای دنیا سود تسهیلات بانکی با ایران قابل مقایسه نیست، بیان کرد: قابل‌تأمل است که بدانید در اروپا تسهیلات ارایه شده به واحدهای تولیدی سودی تا نیم درصد دارد و این در حالی است که واحدهای تولیدی که در کشورمان تسهیلات بانکی اخذ کرده‌اند باید با سود تا ۲۵درصد بدهی خود را تسویه کنند.

پناهی‌زاده افزود: اگر قصد داریم که از وضعیت موجود در بخش تولید رهایی پیدا کنیم باید تولیدکنندگان را از پرداخت جرایم معاف کنیم و میزان سود تسهیلات بانکی را نیز کاهش دهیم. نحوه کار باید به‌گونه‌ای باشد که نظام بانکی حداقل میزان سود را از تولیدکنندگان اخذ کند و مابه‌التفاوت در این حوزه از سوی دولت پرداخت شود.

وی با اشاره به این‌که بخشی از اعتبارات مربوط به هدفمندی یارانه‌ها باید به تولید سرریز می‌شد، گفت: هدفمندی یارانه‌ها باید سود تسهیلات و جرایم واحدهای تولیدی را نیز پوشش می‌داد اما متأسفانه این اتفاق در عمل رخ نداد و وضعیت کنونی واحدهای تولیدی بغرنج است.

نمایندگان در نشست علنی سه‌شنبه گذشته (۲۴ بهمن‌ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش درآمدی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه سال ۹۷ با بند الحاقی (۲) تبصره ۱۶ این لایحه با ۱۸۶رأی موافق، ۲۰ رأی مخالف و دو رأی ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.