روایتی از نقش رسانه در افشاگری‌های اسنودن

  کتاب  جایی برای پنهان شدن نیست: ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا و دولت کنترل‌گر  نوشته‌ی  گلن گرینوالد، روزنامه‌نگار آمریکایی توسط احسان موحدیان  به فارسی برگردانده شده است. به گزارش فارس، این کتاب به شرح تأثیرگذاری نویسنده در افشاگری‌های ادوارد اسنودن از جاسوسی‌های سایبری و مخابراتی آژانس امنیت ملی آمریکا می‌پردازد. اسنودن، کارمند سابق […]

 

کتاب  جایی برای پنهان شدن نیست: ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا و دولت کنترل‌گر  نوشته‌ی  گلن گرینوالد، روزنامه‌نگار آمریکایی توسط احسان موحدیان  به فارسی برگردانده شده است.

به گزارش فارس، این کتاب به شرح تأثیرگذاری نویسنده در افشاگری‌های ادوارد اسنودن از جاسوسی‌های سایبری و مخابراتی آژانس امنیت ملی آمریکا می‌پردازد.

اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی این کشور است که در سال ۲۰۱۳ به افشای عملیات بزرگ  جاسوسی و مراقبت در سطح جهانی  پرداخت.

نویسنده در این اثر از روابط پیچیده رسانه‌ها و به‌ویژه روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی آمریکایی با دولت این کشور، تلاش هوشمندانه‌ کاخ سفید برای کنترل نرم شبکه‌های تلویزیونی و نشریات، نحوه سازمان‌دهی اقتصادی و حرفه‌ای رسانه‌ها در آمریکا و روابط آن‌‌ها با نهادهای مختلف قدرت، شیوه‌های متنوع تأثیرگذاری رسانه‌ها و نحوه طراحی یک پیکار رسانه‌ای برای تأثیرگذاری حداکثری بر ذهن مخاطب و بسیاری مسایل دیگر پرده برمی‌دارد و تلاش می‌کند خواننده را با پشت‌پرده‌ دنیای رسانه در دنیای سرمایه‌داری آشنا کند.

پس از انتشار این کتاب، نقدهای مثبت و منفی متعددی از جانب صاحب‌نظرانی همچون دیوید کل، استاد حقوق جزای دانشگاه جرج تاون و مایکل‌بی.موکاسی، تحلیلگر وال‌استریت ژورنال بر آن نوشته و در رسانه‌های مختلف منتشر شده است.

افشاگری‌های اسنودن چه واقعی باشد چه حاصل یک بازی پیچیده‌ تبلیغاتی، همگی از یک واقعیت پرده برمی‌دارد و آن اهمیت توجه بیش از پیش، عمیق و مؤثر به امنیت حوزه‌ شخصی در فضای مجازی و توجه کارگشا به ایجاد راهکارهای قانونی حفاظت از حریم شخصی در فضای مجازی و توجه کارگشا به ایجاد راهکارهای قانونی حفاظت از حریم شخصی کاربران اینترنت در مقابل سودجویان است؛ فرقی هم نمی‌کند این سودجویی سیاسی، فرهنگی و اقتصادی یا امنیتی باشد، از داخل باشد یا خارج از کشور، از سوی شخص باشد یا سازمان‌ها و شرکت‌ها، خصوصی باشد یا دولتی؛ مهم شناخت و شناساندن این مسأله به جامعه کاربران اینترنت و ایجاد یک حرکت اجتماعی برای مقابله با این گونه سودجویی‌هاست. حرکتی که شامل آموزش شهروندی و ایجاد سازوکارهای قانونی و قضایی لازم برای مقابله با آن است.

گلن گرینوالد برای کتاب حاضر و به دلیل شجاعت فوق‌العاده‌اش در نویسندگی‌ موفق به دریافت جایزه ۱۰ هزار یورویی  گشویسترشول   در مونیخ آلمان شد.جایزه گشویسترشول در سال ۱۹۸۰ در ایالت باواریا تأسیس شد و از طرف انجمن ناشران، کتابفروشان آلمانی و شهردار مونیخ به نویسندگان مستقل و حامی آزادی‌های مدنی، اخلاقی و فکری اهدا می‌شود. گلن گرینوالد، نویسنده آثار پرفروشی در آمریکا همچون  یک «وطن‌پرست چگونه عمل می‌کند» و «میراث غم‌انگیز»  است.

او که از سوی نشریه آتلانتیک یکی از ۲۵ مفسر سیاسی پرنفوذ جهان لقب گرفته، در گذشته وکیلی فعال در حوزه قانون اساسی و حقوق مدنی بوده است. او ستون‌نویس روزنامه گاردین نیز بوده و نوشته‌هایش در روزنامه‌ها و نشریات خبری سیاسی متعددی از جمله نیویورک‌تایمز و لس‌آنجلس‌تایمز منتشر شده است. کتاب جایی برای پنهان شدن نیست: ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا و دولت کنترل‌گر به اهتمام گروه تخصصی رسانه‌ای تحلیلگران عصر اطلاعات منتشر شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

 

این کتاب از سوی گروه رسانه‌ای تحلیلگران عصر اطلاعات منتشر شده و در نمایشگاه کتاب در غرفه نشر رهی عرضه شده است.