خسارات تلگرامی به بازار سرمایه ایران

  یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سیگنال‌‌ها حالت رسمی ندارند بلکه قدرت پول است که به سیگنال‌‌ها هویت می‌دهد. پول به واسطه این کانال‌ها در سهم‌‌ها تجمیع می‌شود و روی یک تکنیکالی که این افراد مدنظرشان است با قدرت پول الگوهایشان تأیید می‌شود. علی اصغرزاده صادق اظهار کرد: معاملات نسبت به چند وقت گذشته کاهش […]

 

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: سیگنال‌‌ها حالت رسمی ندارند بلکه قدرت پول است که به سیگنال‌‌ها هویت می‌دهد. پول به واسطه این کانال‌ها در سهم‌‌ها تجمیع می‌شود و روی یک تکنیکالی که این افراد مدنظرشان است با قدرت پول الگوهایشان تأیید می‌شود.

علی اصغرزاده صادق اظهار کرد: معاملات نسبت به چند وقت گذشته کاهش محسوسی پیدا کرده که دلیل آن به معاملات لیدر بازار برمی‌گردد که هرگونه کاهش و نوسان قیمت در این گروه باعث می‌شود بازار به انجام معامله گارد بگیرد.

مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه گفت: هر چند بخشی از بازار راه خود را از گروه خودرویی جدا کرده و بدون نگاه به معاملات گروه خودرویی و به‌طور موازی با این گروه، حرکت رو به رشد دارد اما کلیت بازار متأثر از حرکت خودرویی‌ها است.

او با تأکید بر این‌که بازار از جانب خودرویی‌‌ها منتظر یک خبر بنیادی است، گفت: بازار در انتظار روشن شدن مذاکرات گروه خودرویی با شرکای خارجی و اعلام نتایج قطعی قراردادهای همکاری است.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نوسان در گروه خودرویی گفت: بالا گرفتن خبر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها با قوانین مالیاتی قبل از سال جاری به برخی از نمادهای خودرویی جو مثبت داد اما نکته اینجاست که این گروه هم اکنون منتظر یک خبر بنیادی و روشن از ابعاد واقعی مذاکرات با شرکای خارجی است.

مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه ابراز امیدواری کرد: با خبر گشایش در زمینه نقل و انتقالات بانکی در عرصه بین‌المللی و همچنین خبر قطعی قراردادهای مشارکت با خودروسازان جهانی تکلیف سهم‌های پر‌حجم و به نوعی لیدر بازار مشخص می‌شود و بازار روند اصلی خودش را پیدا می‌کند.

اصغرزاده صادق با بیان این‌که روند میان مدت بازار را مثبت و صعودی می‌بیند، گفت: حجم معاملات نسبت به ماه‌های پایانی سال که شاهد معاملات هیجانی در آن مقطع بودیم کاهش محسوسی داشته اما بازار با انتشار اخبار رسمی و دقیق از نتیجه مذاکرات صنایع مختلف روند مورد انتظار را از سر می‌گیرد.

وی با اشاره به ورود نقدینگی خوب به بازار سرمایه در ماه‌های منتهی به سال جدید گفت: ورود این نقدینگی متأثر از مصاحبه‌هایی بود که در اسفند ماه خودروسازان و همچنین برخی صاحبان صنایع دیگر بابت حضور مثبت و مستمر خارجی‌ها داشتند، منتهی تمایل مدیران بنگاه‌ها بابت این‌که تمامی اخبار از طریق کانال‌های رسمی شرکت‌ها منتشر شود تا جلوی شایعات گرفته شود، باعث شد که التهاب خرید سهام کاهش پیدا کند و هم اکنون باید همین اخبار دقیق منتشر شود تا بازار به مسیر مورد نظر بازگردد.

 کانال‌های تلگرامی، آسیب این روزهای بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه در مورد پول هیجانی که اواخر سال گذشته وارد بازار شد، گفت: اصلاً معتقد نیستم، پولی از بازار خارج شده منتهی بازیگر‌ها کمی کم تحرک تر شدند که بخشی از این کم تحرکی به وجود کانال‌های تلگرامی برمی‌گردد.

وی با بیان این‌که برخی کانال‌های تلگرامی به یک آسیب برای بازار سرمایه تبدیل شدند، گفت: برخی گروه‌های تلگرامی به اسم تکنیکال پول را به سمت یک سهمی روانه می‌کنند و باعث می‌شوند که آن سهم چند روز رشد داشته باشد در حالیکه این بالا و پایین رفتنها بابت قدرت پول است نه سیگنال براساس نمودارهای تکنیکال و این رویه بازار را متلاطم می‌کند و سهام دار خرد را متضرر می‌کند.

مدیرعامل کارگزاری آفتاب درخشان خاورمیانه در این باره توضیح داد: سیگنال‌‌ها حالت رسمی ندارند بلکه قدرت پول است که به سیگنال‌‌ها هویت می‌دهد. پول به واسطه این کانال‌ها در سهم‌ها تجمیع می‌شود و روی یک تکنیکالی که این افراد مدنظرشان است با قدرت پول الگوهایشان تأیید می‌شود.

اصغرزاده ادامه داد: همین امر باعث می‌شود زمانی که به آن هدف می‌رسند، گردانندگان و بازیگران اصلی این کانال‌ها سهم را در اوج خالی کنند یا حتی قبل آن این کار را انجام دهند و در نهایت باعث می‌شوند سهامدار خرد متضرر شود و این مشکل کنونی بازار است.

بازار گوش به زنگ خبرهای بنیادی است

این کارشناس بازار سرمایه به اشاره به ضرورت خبرهای بنیادی در بازار سرمایه گفت: اگر خبر فاند خوبی در جهت گشایش در زمینه مراودات بانکی و حضور مؤثرتر و نتیجه بخش شرکای خارجی در صنایع پیشرو از جمله در صنعت خودرو، سیمان، نفت، پتروشیمی و بانکداری بشنود، بازار به مسیر رشد با حرکتی مناسب ادامه می‌دهد.

وی درباره گروه بانکی گفت: حرکت این گروه به گشایش عملی مراودات بانکی گره خورده است البته هم اکنون سوئیفت برقرار شده و هیچ مشکلی بابت این مسأله نیست منتهی بانک‌های عامل خارجی به دلیل ترس سیاسی یا مشکلات ساختاری همچنان با بانک‌های ایران همکاری نمی‌کنند اما این موضوع نیز در حال رفع است و امیدواریم هر چه زودتر این اتفاق رخ بدهد.

اصغرزاده صادق درباره صنعت پتروپالایشی گفت: قیمت گذاری این صنعت در اختیار دولت است و تا نرخ‌ها مشخص نشود این گروه قادر به ارایه صورت‌های مالی نیستند چون قیمت‌گذاری‌ها در اختیار شرکت‌ها نیست به همین دلیل خود شرکت‌ها هم وضعیت مالیشان را نمی‌دانند و همه چیز بر پایه حدس و گمان است.

وی افزود: قطعاً بالا رفتن قیمت نفت یک نشانه خوب برای رشد این گروه است البته همان‌طور که اشاره شد نرخ‌ها در اختیار شرکت‌ها نیست اما براساس تجارب و پیشینه‌ای که این شرکت‌ها داشتند می‌توان حدس زد افزایش قیمت نفت می‌تواند برای این صنعت که به صورت کارمزدی در حال کار است نشانه مطلوبی باشد البته اظهار نظر قطعی به بعد از درج سود و زیاد در صورت‌های مالی برمی‌گردد.

 

این کارشناس بازار سرمایه خطاب به سهامداران حقیقی گفت: سهامداران با یک مشاور وارد بحث خرید و فروش سهام شوند و به سیگنال‌‌ها و مشاوره‌هایی که افراد به صورت غیر‌قانونی ارایه می‌کنند توجهی نکنند و سعی کنند با مطالعه و دریافت مشاوره از شرکت‌های داری مجوز سبدگردانی و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادر سرمایه‌گذاری کنند.منبع: سنا