مصرف بیش از ۳برابری قند توسط ایرانی‌ها!

مصرف بیش از ۳برابری قند توسط ایرانی‌ها! رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع‌غذایی کشور گفت: چند عامل خطر تغذیه وجود دارد که منشأ بیماری‌های غیرواگیر هستند و ٧٦درصد مرگ و میر را شامل می‌شوند. از این رو، توصیه می‌شود بیش از ۲۵‌گرم قند ساده در روز نباید مصرف شود در حالی‌که آماری که در دست […]

مصرف بیش از ۳برابری قند توسط ایرانی‌ها!

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع‌غذایی کشور گفت: چند عامل خطر تغذیه وجود دارد که منشأ بیماری‌های غیرواگیر هستند و ٧٦درصد مرگ و میر را شامل می‌شوند. از این رو، توصیه می‌شود بیش از ۲۵‌گرم قند ساده در روز نباید مصرف شود در حالی‌که آماری که در دست داریم نزدیک به ۳برابر بیش‌تر یعنی ٦٥گرم مصرف را نشان می‌دهد.

به گزارش فارس، هدایت‌حسینی گفت: مشکل اضافه وزن و چاقی به وجود آمده در بانوان در سال‌۹۵، ۶۲درصد و در آقایان ٥٧درصد بوده است.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع‌غذایی کشور با بیان این‌که صنایع‌غذایی کشور، نقش بسیار مهمی در تأمین غذای کافی و ایمن و با کیفیت و سالم در کشور برعهده دارد، گفت: حدود ٣٠درصد از سبد غذایی خانواده‌ها را امروزه صنایع‌غذایی کشور تأمین می‌کند؛ بخشی از آن هم که حدود ۱۰درصد است از طریق صنف تأمین می‌شود و ٦٠درصد دیگر، غذایی است که در خانه طبخ می‌شود.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، تصریح‌کرد: برچسب‌گذاری‌ها در همکاری بین وزارت بهداشت و صنایع تولیدکننده به حد قابل قبولی ارتقا پیدا کرده و به مصرف‌کننده این پیام را می‌دهد که محصول غذایی از چه موادی تشکیل شده و با برچسب بر روی کالا‌ها اصالت آنها مشخص شده است. جزو مهم‌ترین دستاوردهای غذایی، همکاری در تدوین سبد مطلوب غذایی کشور است. آن چیزی که در واقع، مبنای کار سیاست‌گذاران است.

وی در ادامه افزود: دستاورد دیگر، تدوین جدول ترکیبات مواد‌غذایی کشور برای اولین بار است. از سال‌٩٥جدول ترکیبات خودمان را تنظیم کردیم که بیش از ٤٠٠قلم کالاهای خوراکی را شامل می‌شود. تهیه این جدول، می‌تواند ابزاری باشد برای ارزش یابی غذایی هر ماده‌غذایی و کاربرد آن در حوزه تغذیه است .از برنامه‌های دیگر، برنامه ملی در پایش عوامل خطر تغذیه‌ای در موادغذایی صنعتی و صنفی است که از سال‌٩٤ آغاز و گزارش آن در سال‌٩٥ آماده و در سال ٩٦ ارسال شد.

حسینی، با بیان این‌که قند، نمک، چربی، اسیدهای اشباع شده و ترانس، عوامل خطرناک یا مخاطره‌آمیز در دنیا شناخته شده‌اند، گفت: مواد را ارزیابی می‌کنیم و گزارش مشروح می‌دهیم. این آمار برای سازمان غذا و دارو خیلی مفید است. در تلاش هستیم غذاهای صنعتی و صنفی را براساس معیارهای غذای سالم قرار دهیم.

وی با بیان این‌که توصیه‌های غذایی را جدی نمی‌گیریم، گفت: مشکل اضافه وزن و چاقی به وجود آمده در بانوان در سال ۹۵، ٦٢درصد و در آقایان ٥٧درصد بوده است. نان، مهم‌ترین منبع نمک است که به شکل سنتی تولید می‌شود که اگر به شکل صنعتی تولید شود مقدار آن کم می‌شود.

 

حسینی اظهارداشت: بعضی کمبودهای غذایی را به کمک صنایع‌غذایی جبران کرده‌ایم. یکی از مهم‌ترین کمبود‌ها کمبود ویتأمین دی است. که پیش از این، ۸۰ تا ۹۰درصد بود که در حال جبران است.