ادامه اجرای پروژه «اوما اویا» در سریلانکا

ادامه اجرای پروژه «اوما اویا» در سریلانکا رییس مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع آب و برق درباره بازدید از پروژه «اوما اویا» در کشور سریلانکا گفت: پروژه «اومااویا» نماد توانمندی مهندسان ایرانی در خارج از مرز‌ها است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پاون، حمیدرضا تشیعی، رییس مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع آب […]

ادامه اجرای پروژه «اوما اویا» در سریلانکا

رییس مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع آب و برق درباره بازدید از پروژه «اوما اویا» در کشور سریلانکا گفت: پروژه «اومااویا» نماد توانمندی مهندسان ایرانی در خارج از مرز‌ها است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پاون، حمیدرضا تشیعی، رییس مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع آب و برق ضمن بازدید از مراحل اجرای این پروژه در فاصله ۲۰۰کیلومتری پایتخت سریلانکا در حاشیه نشست کمیته پیگیری یازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور، با بیان این مطلب که طرح چند منظوره تونل انتقال آب، سد و نیروگاه «اوما اویا» سریلانکا با حضور شرکت‌های ایرانی در حال انجام است، افزود: پروژه «اومااویا» نماد توانمندی مهندسان ایرانی در خارج از مرز‌ها است.

وی با بیان این مطلب که قرارداد نیروگاه «اوما اویا» از نوع برقابی به ظرفیت ۱۲۰مگاوات با مبلغ ۵۳۰میلیون دلار بین شرکت فراب و وزارت آبیاری سریلانکا به امضا رسیده است، گفت: حدود ۸۶درصد این طرح اجرایی شده و بخش اعظم تأمین مالی آن نیز توسط کشور سریلانکا صورت گرفته است.

تشیعی با بیان این مطلب که این پروژه شامل دو سد از نوع RCC و تونل انتقال بین دو سد به طول ۳٫۸۷کیلومتر و تونل آب بر نیروگاه به طول ۱۵٫۳ کیلومتر است که از سال۲۰۱۰ آغاز شده، افزود: این پروژه منحصربه‌فرد دارای یک شفت عمودی بالغ بر ۶۳۸ متر است که به روش خاصی حفاری شده و نیروگاه آبی زیرزمینی آن به ظرفیت ۱۲۰مگاوات و تونل پایاب ۳٫۶کیلومتری و خط انتقال نیرو به طول ۲۳کیلومتر که از یک منطقه کوهستانی صعب‌العبور می‌گذرد و همچنین پست ۱۳۲کیلوولتی آن با اعتباری بالغ بر ۵۳۰میلیون دلار در حال احداث است.

وی در خصوص مشارکت سایر شرکت‌های ایرانی و خارجی گفت: پیمانکار اصلی این پروژه شرکت فرآب است و ۷ شرکت ایرانی به همراه ۳ شرکت خارجی در برخی بخش‌ها با شرکت فرآب مشارکت دارند.

رییس مرکز توسعه صادرات و پشتیبانی صنایع آب و برق وزارت نیرو با اشاره به شرایط خاص زمین‌شناسی منطقه و قطر ۳٫۲متری شفت عمودی نیروگاه و قرار‌گیری سامانه لاینینگ لوله‌ها از بالا به پایین به صورت عمودی، اظهار داشت: در پروژه‌های مشابه معمولاً لوله‌ها از پایین به بالا نصب می‌شوند ولی وجه تمایز این پروژه این است که لوله‌های استیل به طول هر قطعه ۹متر از بالا به پایین نصب می‌شود.

 

تشیعی با اشاره به این‌که پروژه اومااویا از سال ۲۰۱۰ آغاز شده و با مرتفع کردن مشکلات منطقه‌ای و شرایط خاص زمین‌شناسی در مسیر اجرای پروژه، همچنان در حال اجرا است، پیش‌بینی کرد، این پروژه تا سال ۲۰۱۹ به بهره‌برداری برسد.