چند منبع کلسترول بد!

چند منبع کلسترول بد! کلسترول بد که به نام ال‌دی‌ال نیز شناخته می‌شود، می‌تواند منجر به تشکیل پلاک در شریان‌ها شده و باعث مشکلات شدید قلبی عروقی می‌گردد. به گزارش آوای سلامت، وجود چربی در بدن برای ایجاد اسیدهای صفراوی، عملکرد قلبی عروقی و مجموعه‌ای از فرایندهای بدن ضروری است. مشکل از جایی آغاز می‌شود […]

چند منبع کلسترول بد!

کلسترول بد که به نام ال‌دی‌ال نیز شناخته می‌شود، می‌تواند منجر به تشکیل پلاک در شریان‌ها شده و باعث مشکلات شدید قلبی عروقی می‌گردد.

به گزارش آوای سلامت، وجود چربی در بدن برای ایجاد اسیدهای صفراوی، عملکرد قلبی عروقی و مجموعه‌ای از فرایندهای بدن ضروری است. مشکل از جایی آغاز می‌شود که شما مقادیر بیشماری از چربی‌‌‌ها را دریافت کنید و خود را در معرض خطر ابتلا به هیپوکلسترولمی یا همان تجمع پلاک در شریان‌ها قرار دهید.

لیپوپروتئین با چگالی پایین یا همان ال‌دی‌ال نوعی چربی است که به عنوان قاتل خاموش هم شناخته شده است. وقتی سطح کلسترول ال‌دی‌ال بالاتر از ۱۳۰ میلی گرم در دسی‌لیتر باشد، شما در معرض ابتلا به هیپوکلسترولمی خواهید بود. البته این خطر زمانی تشدید می‌شود که سطح کلسترول خوب یا همان اچ‌دی‌ال نیز در مردان کم‌تر از ۳۵میلی‌گرم در دسی‌لیتر و در زنان کم‌تر از ۴۰میلیگرم در دسی‌لیتر باشد.

علایم بالینی کلسترول بالا در هر فرد می‌تواند متفاوت باشد با این حال احساس سنگینی یا سوءهاضمه، خستگی، یبوست، بوی بد دهان، التهاب در اندام‌ها، سرماخوردگی‌های پی درپی، سردرد، بینایی تار و درد قفسه سینه از علایم واضح افزایش کلسترول بد هستند.

در این میان، شما ممکن است از تأثیرات برخی مواد غذایی بر افزایش کلسترول بد خون بی‌خبر باشید:

لبنیات پرچرب: محصولاتی از قبیل شیر غلیظ شده، کره و مارگارین و… سرشار از چربی‌های اشباع هستند و در کسانی که کلسترول بد آنها بالاست، مصرف این نوع محصولات باید به‌طور کامل متوقف شود. به جای لبنیات پرچرب، شما می‌توانید محصولات گیاهی مانند شیر بادام و شیر سویا، و یا لبنیات کم چرب یا بدون چربی را به رژیم روزانه خود اضافه کنید.

گوشت قرمز: از مصرف گوشت‌‌های چرب بپرهیزید. به جای گوشت قرمز مصرف گوشت‌های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون را وارد رژیم تان کنید. توجه داشته باشید که پوست این گوشت‌‌‌ها را بکنید. ماهی بخورید. ماهی آزاد، تن یا ساردین بهترین گزینه‌اند. این ماهی‌ها چرب هستند اما چربی آنها مانند گردو یا بذر کتان مفید است.

مواد غذایی آماده و صنعتی: بیش‌تر غذاهای آماده و صنعتی به خصوص آن‌هایی که گرم می‌شوند، با روغن‌های هیدروژنه و اسیدهای چرب ترانس تهیه و باعث افزایش کلسترول بد خون خواهد شد. از مصرف مواد غذایی خیلی چرب و خیلی شیرین و به ویژه آن‌هایی که حاوی روغن‌‌های هیدروژنه هستند، بپرهیزید.

قندهای تصفیه شده و نشاسته: قند‌‌‌ها و کربوهیدرات‌های‌ تصفیه شده مانند برنج سفید، نان‌‌‌ها و پاستاهای تهیه شده از آرد سفید میزان کلسترول خوب خون را کاهش می‌دهند. برای شما که کلسترول خونتان بالاست توصیه می‌شود از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید. شما باید نان‌‌های سبوس ‌دار مصرف کنید.

 

کره: کره، مایونز، مارگارین‌‌‌ها حاوی میزان زیادی چربی هستند، با این حال روغن‌هایی مانند روغن زیتون، روغن کانولا حاوی چربی‌های سالمی هستند که قلب شما را در وضعیت بهتری نگه می‌دارند. در هر صورت از مصرف مواد غذایی چرب بپرهیزید.