ایران؛ شاهکلید امنیت انرژی هند یک کارشناس مسایل نفت و انرژی، در خصوص روابط تجاری ایران و هند در عرصه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی اظهارکرد: هند و ایران دو قدرت نوظهور در قاره آسیا هستند و در زمینههای انرژی، همکاریهای زیادی داشتهاند. در دوران تحریم، هند بهخاطر نیاز فزاینده به منابع انرژی، همواره […]
ایران؛ شاهکلید امنیت انرژی هند
یک کارشناس مسایل نفت و انرژی، در خصوص روابط تجاری ایران و هند در عرصه صنعت نفت و گاز و پتروشیمی اظهارکرد: هند و ایران دو قدرت نوظهور در قاره آسیا هستند و در زمینههای انرژی، همکاریهای زیادی داشتهاند. در دوران تحریم، هند بهخاطر نیاز فزاینده به منابع انرژی، همواره یکی از واردکنندگان عمده نفت ایران بوده است. در فضای پسابرجام نیز واردات نفت هند از ایران به حدود ۸۰۰هزار بشکه در روز تا پایان سال۲۰۱۶ رسید. پس از برجام هند توانست با فعال کردن خطوط اعتباری از طریق هالک بانک ترکیه، ۶٫۵میلیارد دلار پولهای نفتی ایران را به صورت یورو تسویه کند. حجم روابط تجاری ایران با هند در سال۲۰۱۵، ۱۶میلیارد دلار بوده است.
نادعلی بای به ایسکانیوز گفت: مهمترین کالاهای صادراتی هند به ایران، برنج، موادغذایی و دارویی است و واردات هند از ایران هم عمدتاً نفت خام، محصولات پتروشیمی و کودهای شیمیایی، قیر، و برخی مواد خام دیگر است و امکان صادرات سنگآهن و زغالسنگ هم به این کشور در کنار همکاری هند با ایران در حوزه فناوری اطلاعات وجود دارد.
مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی بینالمللی نپتاگیتا، در رابطه با میزان سرمایهگذاری هندیها پس از برجام در صنعت نفت و پتروشیمی گفت: ایران، شاه کلید امنیت انرژی هند به شمار میرود و حفظ و گسترش روابط هند با ایران با توجه به نیاز فزاینده این کشور به منابع انرژی، یک امر بسیار حیاتی به شمار میرود. به عنوان نمونه، بحث مشارکت و سرمایهگذاری هندیها در میدان گازی فرزاد Bمطرح است. حجم گاز درجای میدان گازی فرزادB، بیش از ۲۱تریلیون فوت مکعب برآورد شده که ۱۲٫۵تریلیون آن قابل بهرهبرداری است و طبق برنامه قرار است در فاز نخست توسعه این میدان روزانه ۱٫۱میلیارد فوت مکعب گاز تولید شود. تقاضای روزافزون هند به گاز طبیعی با توجه به نیاز فزاینده این کشور به سوخت و امضای توافقنامه آب و هوایی پاریس و با توجه به اینکه هند از مشتریان مهم نفت و گاز ایران است، گاز ایران را برای هند بسیار مهم میسازد.
بای اضافهکرد: البته مقامات وزارت نفت اعلام کرده بودند که اگر هندیها پیشنهاد فنی و مالی مناسبی ارایه کنند توسعه میدان فرزادB به آنها سپرده میشود. اما با توجه به مذاکره با گازپروم، پالایشگرهای هندی در اعتراض به بحث واگذاری فرزاد B به گازپرم روسیه، واردات نفت خود از ایران را از آوریل گذشته کاهش دادهاند و در ماه ژانویه به ۴۴۳هزار بشکه رسید. در صورتی که در مدت زمان مشابه سال گذشته در حدود ۸۰۰هزار بشکه در روز بود. هند تاکنون تلاش کرده تا با متنوعسازی منابع تأمین نفت خود بهویژه از آمریکا، بتواند در مذاکرات با ایران امتیاز مدنظر خود را به دست آورد.
او همچنین تأکیدکرد: بحث دیگر توسعه صنعت پالایش در هند به خاطر تأمین نیاز فزاینده به سوخت و حمل و نقل است. بحث مذاکره فرزاد Bبا هند به خاطر کشف این میدان توسط شرکتVL ONGC در سال۲۰۰۹ و مشترک بودن آن است. تلاش برای توسعه فرزادB در شرایط کنونی، که تحریمهای جدید دولت ترامپ علیه ایران، ممکن است در آینده نزدیک صادرات انرژی را به خطر بیندازد، بیشترین منفعت را برای هند در برخواهد داشت. شرکت ONGC بزرگترین شرکت اکتشافی هند است و قرار است تا سال۲۰۳۰، ۱۷۳ میلیارد دلار برای افزایش تولیدات خود سرمایهگذاری کند.
مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی بینالمللی نپتا گیتا، اخیراً این شرکت اعلام کرده آماده سرمایهگذاری ۶٫۲ میلیارد دلاری است در صورتی که ۵میلیارد دلار دیگر برای ساخت تأسیسات الانجی نیاز است. وزارت نفت تأکید دارد که هند گاز تولیدی میدان را همچون فروش الانجی قطر به هند خریداری کند، یعنی ۷دلار در هر یکمیلیونBTU. منتها قیمت پیشنهادی شرکت ONGC 2.3 دلار به ازای هر یکمیلیونBTU است. البته برخی منابع هندی اعلام کردهاند که در صورت افزایش قیمتهای جهانی گاز، این مبلغ تا ۴٫۳دلار در یکمیلیونBYU قابل افزایش است. منتها تاکنون توافقی به دست نیامده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.