سامانه جمع‌آوری داده‌های صنعتی برای نخستین بار طراحی شد

سامانه جمع‌آوری داده‌های صنعتی برای نخستین بار طراحی شد مدیرعامل شرکت نفت و گاز مارون از طراحی و ساخت سامانه جمع‌آوری داده‌های صنعتی کاملاً بومی برای نخستین بار در صنعت نفت ایران خبر داد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی نفت ایران، جهانگیرپورهنگ با اعلام این خبر، گفت: با توجه به لزوم جمع‌آوری […]

سامانه جمع‌آوری داده‌های صنعتی برای نخستین بار طراحی شد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز مارون از طراحی و ساخت سامانه جمع‌آوری داده‌های صنعتی کاملاً بومی برای نخستین بار در صنعت نفت ایران خبر داد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت ملی نفت ایران، جهانگیرپورهنگ با اعلام این خبر، گفت: با توجه به لزوم جمع‌آوری یکپارچه داده‌های صنعتی و محدودیت‌های امنیتی، عملیاتی و مالی جهت استفاده از سامانه‌های خارجی، کارگروهی متشکل از کارشناسان اداره خدمات رایانه‌ای، مهندسی فرآورش و تعمیرات در شرکت مارون جهت ارزیابی وضعیت موجود و دستیابی به فناوری مورد نیاز تشکیل شد.

به گفته وی، این کارگروه در مدت حدود دوسال ضمن بررسی گزینه‌های مختلف، موفق به طراحی الگوریتم‌های نرم‌افزاری شبیه‌سازی عملکرد مجموعه تجهیزات فرایند Data Gathering از جمله مبدل و انتقال‌دهنده سیگنال و پروتکل‌های صنعتی به ویژه Modbus به TCP/IP شد و بدین‌ترتیب با کم‌ترین هزینه ممکن کل فرایند به صورت نرم‌افزاری و توسط سورس کدی که به‌طور کامل توسط کارشناسان مارونی تهیه شده بود، شبیه‌سازی شد.

پورهنگ شناسایی سریع تنگناهای عملیاتی، تسریع در تصمیم‌گیری‌ها و در نهایت انجام اقدامات به موقع و مؤثر، تشخیص خرابی تجهیزات و تأسیسات و پیشگیری از سرایت خرابی‌ها به سایر تجهیزات، کاهش هزینه‌های تعمیراتی با انجام اقدامات اصلاحی به موقع، تسهیل فرایند کنترل محصول، کاهش هزینه‌های کنترل کیفیت محصول و افزایش رضایت‌مندی ذی‌نفعان را از اهداف طرح جمع‌آوری داده‌های صنعتی برشمرد.

پورهنگ افزود: دسترسی سریع، آسان و به‌هنگام واحد مهندسی به تنظیمات پارامترهای مؤثر در اصلاح فرمول‌های محاسباتی دبی سیالات، استفاده از الگوریتم‌های انعطاف‌پذیر به اقتضای نوع سیال در واحدهای مختلف، امکان ایجاد تاریخچه (Log) کامل فرایندها، امکان تحلیل داده‌ها و تصمیم‌سازی هوشمند همگی از مزایای جانبی در اختیار داشتن چنین دسترسی به داده‌های لایه فیلد است.

 

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون در پایان یادآورشد: در فاز نخست کارخانه نمک‌زدایی شماره یک مارون به عنوان پایلوت با هزینه‌ای حدود ۱۷۰میلیون ریال به این سامانه مجهز شده است که توسعه آن به سایر واحدهای نمک‌زدایی به سرعت پیش خواهد رفت و به موازات آن کار بر روی طراحی و ساخت سامانه واحدهای بهره‌برداری نیز در حال انجام است که ظرف ۶ماه آینده تکمیل خواهد شد.