کاملاً در جریان گله‌ها و شِکوه‌های مردم هستیم

رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مردم آذربایجان شرقی کاملاً در جریان گله‌ها و شِکوه‌های مردم هستیم رهبر انقلاب تأکید کردند: «پیشرفت» به‌ معنی واقعی کلمه در کشور اتفاق افتاده است. «عدالت» را نمی‌گویم، درباره‌ عدالت ما عقب‌مانده هستیم، خودمان اعتراف می‌کنیم. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام‌معظم‌رهبری، حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای، رهبر معظم […]

رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مردم آذربایجان شرقی

کاملاً در جریان گله‌ها و شِکوه‌های مردم هستیم

رهبر انقلاب تأکید کردند: «پیشرفت» به‌ معنی واقعی کلمه در کشور اتفاق افتاده است. «عدالت» را نمی‌گویم، درباره‌ عدالت ما عقب‌مانده هستیم، خودمان اعتراف می‌کنیم.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام‌معظم‌رهبری، حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم متدین و انقلابی تبریز، علت حضور با انگیزه‌تر مردم در راهپیمایی امسال را بروز دشمنی‌های گوناگون از داخل و خارج از جمله از جانب آمریکا و برخی همسایگان ناخلف و بدعهد خواندند و افزودند: البته مردم به برخی مسایل جاری کشور انتقاد دارند و ما کاملاً از انتقادها، گلایه‌ها و شکوه‌های آنها مطلع هستیم اما وقتی پای انقلاب و نظام در میان است، مردم اینگونه در دفاع از انقلاب به صحنه می‌آیند.

ایشان درک عمیق و انقلابی ملت در تفکیک میان «انقلاب و نظام» با «عملکرد تشکیلات و دستگاه‌های مختلف» را از علل اصلی حضور متفاوت و تحسین‌برانگیز مردم در راهپیمایی سراسری ۲۲بهمن امسال خواندند و سخنان مهمی در ۴محور «انقلاب و کارکرد اصلی آن»، «آسیب‌شناسی انقلاب»، «اولویت‌های مقطع کنونی» و «آینده انقلاب» بیان کردند.

حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای در ابتدای این دیدار با اشاره به تقارن این ایام با شهادت حضرت‌فاطمه‌زهرا(س)، مقام والای آن بانوی بزرگ را به عنوان بر‌ترین زنان اهل ‌بهشت مورد توافق همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی دانستند و گفتند: درس آن بانوی دو عالم به همه مسلمانان، درس شجاعت، فداکاری و معرفت‌آموزی است.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه قیام مردم تبریز در ۲۹بهمن سال‌۱۳۵۶ را سرنوشت‌ساز و تاریخ‌آفرین خواندند و خاطرنشان‌کردند: اگر این قیام پرعظمت نبود، به احتمال زیاد حادثه ۱۹دیِ قم فراموش و مسیر تاریخ کشور عوض می‌شد، بنابراین تبریزی‌‌ها با قیام و فهم درست و اقدام به‌موقع توانستند حرکت عظیمی را به‌وجود آورند که آن حرکت به ۲۲بهمن‌۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی منتهی شد.

ایشان سپس به راهپیمایی پرشور و متفاوت مردم در ۲۲‌بهمن امسال اشاره کردند و گفتند: چنین حضور مردمی در دفاع از انقلاب اسلامی آن‌ هم در آستانه ۴۰‌سالگی انقلاب، شبیه معجزه است و در هیچ ‌یک از انقلاب‌های دنیا نظیر ندارد.

ایشان، حضور خردمندانه مردم را ناشی از وجود «آگاهی انقلابی» و «کمال سیاسی» در ملت و توانایی آنها در تفکیک «نظام انقلابیِ امت و امامت» با «تشکیلات دیوانسالاری کشور» دانستند و گفتند: نه فقط از دولت و قوه قضاییه و مجلس، بلکه ممکن است فردی از شخص حقیر نیز انتقاد داشته باشد اما انتقاد هیچ منافاتی با ایستادگی پای نظام اسلامی و انقلابیِ برآمده از پایداری ملت و فداکاری صد‌ها هزار شهید ندارد و به همین علت، مردم با همه وجود از این انقلاب دفاع می‌کنند.

رهبر انقلاب اسلامی، انتخابات و رأی‌ مردم در تعیین مستقیم یا غیرمستقیم رهبری، رییس‌جمهور و سایر مسؤولان را تنها بخشی از مردم‌سالاری دانستند و گفتند: مردم‌سالاری یعنی «مردم را در همه امور زندگی صاحب رأی و تدبیر و تصمیم قراردادن» و این درست در نقطه مقابل هیچ‌کاره بودن مردم و استبداد مطلق سلاطین و طواغیت در قرن‌های متمادی قبل از انقلاب است.

ایشان با یادآوری اضافه‌شدن سلطه و نفوذ خارجی به استبداد داخلی از اواسط دوران قاجار و همه‌کاره‌شدن آمریکایی‌‌ها در دوره پهلوی، افزودند: مردم‌سالاری اجازه استبداد و سلطه خارجی را نمی‌دهد و علاوه بر تغییر اساسی در اداره سیاسی کشور، اثر آن در خدمات شهری و روستایی و زنده کردن روحیه کارهای بزرگ همچون تشکیل سپاه پاسداران، جهاد سازندگی و بسیج نمایان است.

ایشان، ابهت و عزت و عظمت ملت ایران را یکی دیگر از کارکردهای انقلاب اسلامی دانستند و گفتند: امروز یک کشور منطقه با وجود فروش روزانه ۱۰میلیون بشکه نفت و در اختیار داشتن خزانه‌ پر از پول، کشوری عقب‌مانده است و هیچ حرف و خبری از ملت آن در دنیا نیست اما در اثر مردم‌سالاری دینی، در نگاه عمومی به کشور، مردم ایران برجسته‌ و پیش برنده انقلابند.

ایشان پیشرفت کشور را نتیجه مردم سالاری دینی خواندند و با اشاره به نامگذاری دهه سوم انقلاب به نام «دهه پیشرفت و عدالت» خاطرنشان‌کردند: پیشرفت در عرصه‌های مختلف به معنای واقعی کلمه رخ داده اما در زمینه «عدالت» اقرار می‌کنیم که عقب مانده‌ایم.

حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای در نوعی جمع بندی از این بخش سخنانشان افزودند: انقلاب، کشور را از فلاکت و ملت را از حالت توسری‌خوری و ذلت خارج کرد و ملت امروز سربلند و سرافراز، به تأثیرگذاری در همه امور مشغول است و این بزرگ‌‌ترین دستاورد انقلاب است.

بخش دوم سخنان مهم حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای به «آسیب‌شناسی انقلاب» اختصاص داشت.

ایشان مهم‌ترین آفت همه انقلاب‌‌ها را «ارتجاع» به معنای سست‌شدن، توقف و بازگشت به اوضاع قبلی خواندند و خاطرنشان‌کردند: تقریباً همه انقلاب‌های شناخته شده جهان در همان سال‌های نزدیک به این بلیّه دچار شده‌اند.

حضرت‌آیت‌ا…‌خامنه‌ای روی کار بودن «آدم‌های سابقاً انقلابی» اما عوض‌شدن خط و راه انقلاب را به معنای ارتجاع دانستند و خاطرنشان کردند: انقلاب نشده است که عده‌ای بروند و ما بیاییم، بلکه انقلاب یعنی دگرگونی، تغییر مسیر و حرکت به سمت اهداف والا که اگر این اهداف فراموش شود، انقلاب معنایی ندارد.

ایشان، انقلاب اسلامی در سال‌۵۷ را آغاز تغییر و حرکت اصلاحی در جامعه برشمردند و افزودند: انقلاب در سال‌۵۷ تمام نشد بلکه آغاز شد و این حرکت باید عمیق‌تر، گسترده‌تر و خردمندانه‌تر ادامه یابد.

حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای در سومین بخش سخنانشان در تبیین «اولویت‌های کنونی کشور»، مسأله «اقتصاد» را بسیار مهم دانستند.

ایشان، تکیه بر ظرفیت‌های درونی و مردم را راه اساسی حل مشکلات اقتصادی خواندند و افزودند: اقتصاد مقاومتی همانگونه که بار‌ها گفته‌ایم و همه مسؤولان نیز سیاست‌های آن را تصدیق کردند، به معنای محصور شدن در داخل نیست بلکه درون‌زا و برونگراست، بنابراین نگویند می‌خواهیم با دنیا ارتباط داشته باشیم، زیرا ارتباط با دنیا در اقتصاد مقاومتی وجود دارد اما اعتماد و تکیه باید بر مردم باشد نه به بیگانگان.

رهبر انقلاب با اشاره به سود نبردن کشور از اتکا و اعتماد به خارج در برجام و مذاکرات هسته‌ای افزودند: ما نتیجه اتکا به خارجی‌‌ها را در قضیه برجام مشاهده کردیم و در قضیه مذاکرات هسته‌ای به آنها اعتماد کردیم اما سودی نبردیم البته خوشبختانه مسؤولان برخورد خوبی با این مسأله دارند و وزیر امور خارجه که باید از او تشکر کرد، با خباثت آمریکایی‌ها و به نعل و به میخ زدن اروپایی‌ها، برخورد خیلی خوب و قوی دارد که این راه باید ادامه یابد.

رهبر انقلاب گفتند: باید از بیگانه بهره برد اما نباید به او اعتماد و تکیه کرد چرا که از راه‌های مختلف بر سرنوشت کشور مسلط می‌شود و همه مسؤولان باید این مسأله بسیار مهم را در کانون توجه داشته باشند.

«ترجیح متن مردم به اهداف و منافع جناحی و حزبی» و «اولویت خدمت‌رسانی به قشرهای ضعیف و مناطق محروم» دو توصیه مهم دیگر رهبر به مسؤولان بود.

حضرت‌آیت‌ا…خامنه‌ای در زمینه دفاعی ادامه و نوسازی همه شیوه‌ها و ابزار‌ها و تجهیزات مورد نیاز امروز و فردای کشور را، دارای اولویت کامل دانستند و افزودند: بدون لحظه‌ای تردید، کشور باید به سمت هر چیزی که برای دفاع نیاز دارد حرکت کند، ولو همه دنیا مخالف باشند.

رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد شدید از دشمنانی که با جنگ‌افزارهای خود بشریت را تهدید می‌کنند اما با توان موشکی ایران مخالفت می‌کنند، افزودند: این مسأله به شما چه ربطی دارد؟ شما می‌خواهید ملت ایران موشک و دیگر امکانات دفاع از خود را نداشته باشد، تا به او زور بگویید.

ایشان افزودند: ما البته مسایلی همچون بمب هسته‌ای و سلاح کشتار جمعی را حرام می‌دانیم اما هر چیز دیگری را که لازم داشته باشیم، با قدرت دنبال می‌کنیم.

 

رهبر انقلاب در بخش پایانی سخنانشان، استمرار و استحکام نظام اسلامی با وجود ۴۰سال توطئه و اقدام دولت‌های مستکبر و خبیث را بهترین دلیل اقتدار جمهوری اسلامی خواندند و تأکیدکردند: تهدیدات و حرف‌ها و نقشه‌های علنی و غیرعلنی دشمنان را می‌دانیم اما بدون لحظه‌ای تردید تأکید می‌کنیم نظام اسلامیِ متکی بر مردم، روز به روز قوی‌تر خواهد شد و همان‌گونه که امام‌خمینی می‌گفت «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند»