در صحن بهارستان اعلام شد بدهی ۶۵۷هزارمیلیاردتومانی دولت در پایان سال گذشته رییس مجلس در پاسخ به اخطار یک نماینده درباره بدهی ۶۵۷هزارمیلیاردتومانی دولت در پایان سال۹۵، خواستار بررسی این موضوع از سوی کمیسیون تلفیق شد. به گزارش مهر، محمددهقانی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات بخش هزینهای لایحه بودجه […]
در صحن بهارستان اعلام شد
بدهی ۶۵۷هزارمیلیاردتومانی دولت در پایان سال گذشته
رییس مجلس در پاسخ به اخطار یک نماینده درباره بدهی ۶۵۷هزارمیلیاردتومانی دولت در پایان سال۹۵، خواستار بررسی این موضوع از سوی کمیسیون تلفیق شد.
به گزارش مهر، محمددهقانی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزییات بخش هزینهای لایحه بودجه سال۹۷ در اخطاری با استناد به اصل۵ قانون اساسی و با اشاره به ماده۸ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص اوراق مشارکت، اظهارداشت: ما برای انتشار اوراق، قانونی مصوب کردیم که این اوراق باید برای طرحهای عمرانی و انتفاعی و سودده صادر شود؛ حتی کمیتهای متشکل از سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای نظارت بر طرحهایی که این اوراق برای آنها صادر میشود، تشکیل شده است.
وی ادامهداد: از طرف دیگر طبق قانون برنامه ششم نباید نسبت بدهیهای دولت به درآمدهای آن بیشتر باشد؛ ضمن آنکه طبق گزارش خزانهداری کشور در انتهای سال۹۵ مبلغ ۶۵۷هزارو۸۳۶میلیاردتومان بوده و طبق گزارش بانک مرکزی میزان تولید ناخالص داخلی یکمیلیونو۲۷۲هزارو۳۰۰میلیاردتومان در پایان سال ۹۵ بوده است.
دهقان افزود: براساس این آمار، نسبت بدهی دولت به شرکتهای دولتی و تولید ناخالص ۵۱٫۷ درصد است که این میزان بدهی نباید بیش از ۴۰درصد باشد.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ادامهداد: طبق برآوردها این آمار در سال۹۶ بدتر نیز میشود؛ بنابراین نباید بیپروا اسناد خزانه و اوراق را منتشر کرد.
علیلاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اخطار این نماینده گفت: ضمن آنکه بارها درباره اوراق بحث شده است. فلسفه اوراق این است که برای پروژههای عمرانی سودآور باشند، در غیراینصورت دلیلی برای پخش اوراق وجود ندارد. با وجود داشتن قانون نباید بودجههای جاری کشور را به اوراق بند کرد.
حمیدپورمحمدی، نماینده دولت نیز با بیان اینکه اطلاعات ارایه شده از سوی دهقان صحیح نیست، گفت: به هیچ عنوان بدهی ۶۰۰میلیاردتومانی درست نیست، بانکها زمانی که اعلام کردند ۲۰۰هزارمیلیاردتومان بدهی دارند که در سال ۹۵ سازمان حسابرسی اعلام کرد، صرفاً طلب ۵۰هزارمیلیاردتومانی تأیید میشود. آنچه که دیگران در بیرون بیان میکنند و توسط نمایندگان مجلس پشت تریبون اعلام میشود در جامعه اصالت پیدا خواهد کرد چرا که فکر میکنند حاکمیت و دولت نمیتواند بدهیهای خود را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه سرجمع بدهیهای دولت، نهادها و شرکتهای دولتی ۲۷درصد GDP است، ضمن آنکه ما ۱۵نوع صکوک اسلامی داریم که آقای دهقانی فقط به اوراق مشارکت اشاره کردند اما موارد دیگری نیز وجود دارد.
لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی نیز در پایان گفت: با توجه به اینکه آمارهای متعددی در این خصوص ارایه شد، آقای تاجگردون، رییس کمیسیون تلفیق بررسیهای لازم را انجام داده و برای روشن شدن موضوع در صحن گزارشی ارایه دهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.