حل مشکل خودروهای برقی با تصفیه آب اقیانوس

حل مشکل خودروهای برقی با تصفیه آب اقیانوس محققان روشی جدید برای نمک‌زدایی آب اقیانوس طراحی کرده‌اند که در آن لیتیوم تولید می‌شود. آنها تصمیم دارند از این روش برای تولید باتری خودروهای الکتریکی استفاده کنند. به گزارش مهر، برای آن‌که بتوان خودروهای برقی را گسترش داد به مخزن کلانی از لیتیوم نیاز است تا […]

حل مشکل خودروهای برقی با تصفیه آب اقیانوس

محققان روشی جدید برای نمک‌زدایی آب اقیانوس طراحی کرده‌اند که در آن لیتیوم تولید می‌شود. آنها تصمیم دارند از این روش برای تولید باتری خودروهای الکتریکی استفاده کنند.

به گزارش مهر، برای آن‌که بتوان خودروهای برقی را گسترش داد به مخزن کلانی از لیتیوم نیاز است تا بتوان باتری‌های لیتیوم یونی ساخت. این در حالی است که استخراج لیتیوم از معادن با چالش روبه‌رو شده است.

اما به نظر می‌رسد دانشمندان راه‌حلی عجیب برای این مشکل یافته‌اند. به عقیده آنان استفاده از انرژی اقیانوس‌ها راحت تر از استخراج از معدن است! در همین راستا آنها روشی برای نمک‌زدایی آب طراحی کرده‌اند که با استفاده از یک چارچوب فلزی طبیعی هنگام نمک‌زدایی آب اقیانوس مولکول‌های لیتیوم یون را جذب می‌کنند. این چارچوب فلزی دارای ساختاری اسفنج مانند با خلل و فرج‌های بسیار ریز است.

این روش تمایل غشای سلول برای خشک کردن و حمل یون را تقلید می‌کند. به این ترتیب پس از تولید آب آشامیدنی، لیتیوم از آن جدا می‌شود.

البته ایده استخراج لیتیوم چندان تازه نیست، اما بسیار کارآمدتر است و به حفظ محیط‌زیست کمک بیش‌تری می‌کند. جالب آن‌که در این روش نیازی به استفاده از موادشیمیایی خطرناک نیست. بلکه باتری‌سازان به جای استخراج و به‌کارگیری ذخایر معدنی، باید از فیلترهای مناسب استفاده کنند.

علاوه بر آن با کمک این روش می‌توان از آب‌های حاوی آلودگی بهینه‌تر استفاده کرد. حتی می‌توان از آب دورریز حوزه‌های تولید گاز شیل لیتیوم به دست آورد.

 

البته قبل از به‌کارگیری عمومی این روش، باید مطالعات بیش‌تری انجام شود.