بازی جدید رانتداران صنایع روغنی با توسعه کشت دانههای روغنی در کشور سود سرسامآور عده معدودی که رانت واردات این محصولات و بازار روغن را در دست دارند، کاهش یافته است. اخیراً این عده که منافع خود را در خطر میبینند سعی دارند با نام دفاع از تولید داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت را […]
بازی جدید رانتداران صنایع روغنی
با توسعه کشت دانههای روغنی در کشور سود سرسامآور عده معدودی که رانت واردات این محصولات و بازار روغن را در دست دارند، کاهش یافته است. اخیراً این عده که منافع خود را در خطر میبینند سعی دارند با نام دفاع از تولید داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت را مجاب کنند تا تعرفه کنجاله دانههای روغنی وارداتی به ویژه سویا را بالا ببرد تا از قبل این اقدام منافع از دست رفته خود را با افزایش قیمت در بازار داخل تأمین کنند.
به گزارش اقتصاد آنلاین هر چند درحال حاضر وزارت جهاد کشاورزی در مقابل افزایش تعرفه واردات دانههای روغنی مقاومت میکند اما، تجربه نشان داده که زور وزارت جهاد کشاورزی به رانتداران قدرتمند واردات نهادههای دامی نمیرسد.
در همین راستا، حبیباسدا…نژاد، نایب رییس کانون انجمنهای صنفی مرغداران گوشتی ایران، که اعضا کانونش از عمده مصرفکنندگان کنجاله دانههای روغنی به ویژه کنجاله سویا هستند در گفتوگو با اقتصاد آنلاین، گفت: بعد از اجرای طرح توسعه کشت دانههای روغنی در داخل، شرایط بازار کنجاله دانههای روغنی مثل سابق نیست و واردکنندگان مجبور به تبعیت از شرایط بازار و قیمت داخل هستند.
وی ادامه داد: افزایش تولید دانههای روغنی در داخل موجب شده که دایره جولان رانتخواران کوچک شود چرا که پیشتر آنها هر زمان که میخواستند عرضه را محدود و قیمتها را بالا میبردند.
اسدا…نژاد با بیان اینکه طرحهای خودکفایی وزارت جهاد کشاورزی معادله رانتخوارن را به هم زده است، افزود: این افراد ابتدا سعی کردند در طرح توسعه کشت دانههای روغنی جهاد کشاورزی اختلال ایجاد کنند اما، چون این موضوع مورد تأکید مقاممعظمرهبری است و وارد طرحهای اقتصاد مقاومتی شده است کار به جای نبردند.
وی اضافه کرد: اما رانتداران نهادههای دامیاکنون بازی جدیدی را شروع کردند و با نام دفاع از تولید داخل سعی در افزایش تعرفه واردات کنجالهها از جمله کنجاله سویا را دارند.
اسدا…نژاد توضیح داد: با موافقت وزارت صنعت، معدن و تجارت و افزایش تعرفه واردات کنجاله دانه روغنی سویا؛ خواه ناخواه و به تبع آن قیمتهای داخلی نیز افزایش مییابد و به این ترتیب منافع واردکنندگان دانههای روغنی که مالک ۴۰ درصد کارخانههای روغنکشی نیز هستند تأمین میشود و جبران سود از دست رفته خود را میکنند.
وی تأکید کرد که بازنده نهایی بازی که واردکنندگان دانههای روغنی راه انداختهاند مرغداران و مصرفکنندگان هستند چرا که هزینه تولید افزایش خواهد یافت و قیمتها به نقطه میرسد که خرید مرغ نیز مانند سایر مواد غذایی پروتئینی از توان مصرفکننده خارج میشود
به گفته نایب رییس کانون انجمنهای صنفی مرغداران گوشتی ایران؛ به این شکل مرغداران با هزینه تمام شده بالا و کاهش تقاضا روبهرو میشوند.
اسدا…نژاد در پایان با پیشبینی اینکه بدون افزایش تعرفه واردات کنجاله سویا قیمت مرغ در ایام نوروز به بیش از ۸هزارو۵۰۰ تومان برای مصرف کننده میرسد، افزود: هر چند این رقم برای تولیدکننده متعادل است اما برای مصرف کننده بالا و بیش از توان خرید مردم طبقه پایین است.
بنا بر این گزارش، همسو با برنامههای اقتصاد مقاومتی برای تأمین روغن مورد نیاز کشور و کاهش وابستگی، طرح ۱۰ساله افزایش تولید دانههای روغنی تهیه شده است که با اجرای آن ضریب خوداتکایی در تأمین روغن مورد نیاز کشور به ۷۰درصد افزایش مییابد. در این طرح از کنجاله دانههای روغنی بهعنوان نهاده دامی در صنعت دامپروری استفاده میشود و واردات این اقلام نیز کاهش مییابد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.