با امضای تفاهمنامه ۳٫۵ میلیارد دلاری بین شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و دو شرکت کرهای، کرهجنوبی در ۳ طرح بزرگ سد و نیروگاه بختیاری و کارون ۲ و انتقال آب به فلات مرکزی ایران مشارکت میکنند. سفر ۳ روزه «پارک گئون هی» رییسجمهوری کرهجنوبی به همراه هیأت ۲۳۶ نفره از تجاری […]
با امضای تفاهمنامه ۳٫۵ میلیارد دلاری بین شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و دو شرکت کرهای، کرهجنوبی در ۳ طرح بزرگ سد و نیروگاه بختیاری و کارون ۲ و انتقال آب به فلات مرکزی ایران مشارکت میکنند.
سفر ۳ روزه «پارک گئون هی» رییسجمهوری کرهجنوبی به همراه هیأت ۲۳۶ نفره از تجاری اقتصادی به تهران، هفته گذشته در حالی به پایان رسید که رهآورد آن در بخشهای مختلف اقتصادی دو کشور بهویژه انرژی، چشمانداز روشنی برای همکاریهای تهران و سئول را ترسیم کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییسجمهوری کشورمان در مراسم استقبال رسمی از همتای کرهای خود گفت: حجم روابط تجاری ایران و کرهجنوبی اکنون ۶ میلیارد دلار است و دو طرف تصمیم گرفتهاند این میزان را به سطح ۳برابری یعنی ۱۸ میلیارد دلار افزایش بخشند. براین اساس در مدت حضور هیأت کرهای در تهران ۳۲ تفاهمنامه میان بخشهای دولتی و خصوصی دو کشور امضا شد تا گام بلندی برای افزایش مناسبات اقتصادی در پساتحریم کلید بخورد.
در همین چارچوب، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تفاهمنامهای به ارزش ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار با دو شرکت صاحب نام کرهای برای مشارکت در ۳ طرح بزرگ نیروگاهی و انتقال آب کشور امضا کرد.
بر مبنای این تفاهمنامه که با حضور «سیدمحمدرضا رضازاده» مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، «بیک» مدیرعامل شرکت «دایلیم» (Daelim) کرهجنوبی و «لی هاک سو» قائم مقام شرکت «کی- واتر» (K-water) این کشور به امضا رسید، دو شرکت در طرحهای سد و نیروگاه بختیاری، سد و نیروگاه کارون ۲ و انتقال آب از سرشاخههای کارون به فلات مرکزی ایران مشارکت میکنند.
سد بختیاری به عنوان بلندترین سد دوقوسی بتنی ایران و جهان با مشارکت کرهجنوبی در مدت ۷ سال ساخته میشود؛ برآوردهای اولیه حاکی از نیازمندی پروژه به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه است که توسط کرهایها و ژاپنیها فاینانس میشود.
مطالعات ساخت سد مخزنی کارون ۲ روی رودخانه کارون در سال ۱۳۹۳ به پایان رسید و از حدود دو سال پیش، اجرای این طرح در مرحله تأمین مالی است. محل اجرای این پروژه در منطقه سوسن در ۴۰ کیلومتری ایذه خواهد بود.
برپایه این تفاهمنامه، سد و نیروگاه کارون ۲ با مشارکت «کی- واتر» و دو طرح دیگر با مشارکت دایلیم اجرایی خواهند شد.
کارشناسان حوزه آب و انرژی کشور، حضور شرکتهای توانمند کرهای در ایران برای مشارکت در اجرای طرحها را فرصت مغتنمی برای بهرهمندی از دانش و تجربههای آنان در این عرصهها و ورود فنآوری مدرن و به روز جهانی به کشور ارزیابی میکنند. آنان همچنین، اجرای قراردادها به صورت بی.او.تی (BOT) برای تأمین مالی پروژههای سد و نیروگاه برقابی را دیگر مزیت این قراردادها عنوان کردند.
در پروسه بی.او.تی (BOT)، مجموعهای از شرکتهای خارجی و گاهی داخلی در قالب سرمایهگذاری مشترک (Joint Venture) قرارداد ساخت و بهرهبرداری محدود «از نظر بازه زمانی» با کشور میزبان معمولاً با شرکت دولتی یا غیردولتی بهرهبردار سیستم نیروگاهی و الکتریکی آن کشور منعقد کرده و پس از پایان مدت بهرهبرداری، نیروگاه را به کشور میزبان ترانسفر میکنند. در حقیقت BOT مخفف Build,Operate,Transfer است.
بنا به اظهار نظر کارشناسان، در صورت نهایی شدن این تفاهمنامه، سایر بخشهای حاکمیتی و بالادستی بخش مدیریت منابع آب کشور نیز میتوانند از تجارب کرهایها بهویژه در مدیریت یکپارچه آبخوانها و آبخیزها استفاده کنند.
گفته شده، کرهجنوبی در آینده نزدیک در مقوله دیسپاچینگ (سیستمهای مدرن جمعآوری اطلاعات و کنترل) آب، با ایران همکاری خواهد کرد.
ارزش مبادلات غیرنفتی ایران و کرهجنوبی در سال ۲۰۱۳ چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده که از این رقم بیش از ۳۰۰ میلیون دلار صادرات ایران به کرهجنوبی و ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیو ن دلار واردات از کره بوده است.
۳ تفاهمنامه جهت عقد قرارداد بهمنظور اجرای ۳ طرح از مجموعه طرحهای شرکت آب و نیرو روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه در هتل «اسپیناس پالاس» تهران با شرکتهای کرهای به امضا رسید.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از روابطعمومی شرکت توسعه منابع آب و نیرو، این تفاهمنامهها که به امضای سیدمحمدرضا رضازاده از طرف ایران و آقایان بیک (مدیرعامل شرکت دایلیم) و لی هاک سو (قائم مقام شرکت کی واتر) رسید، جمعاً ارزشی به مبلغ ۴٫۳میلیارد دلار را دارا هستند.
براین اساس توافق نامه اول، که بین مدیرعامل شرکت آب و نیرو و مدیرعامل شرکت دیلیم کره جنوبی به امضا رسید، با هدف تأمین مالی (فاینانس) حدود ۷٫۱ میلیارد دلار قرارداد به منظور ساخت «سد و نیروگاه بختیاری» در قالب مجوزهای صادره قبلی توافق صورت گرفت.
به گفته حسین رنجبران مجری طرح بختیاری، این تفاهمنامه؛ راه را جهت عقد قرارداد تأمین مالی به ارزش ۷٫۱ میلیارد دلار هموار خواهد ساخت که در نوع خود یکی از بزرگترین مشارکتهای اجرایی طرحهای صنعت سد و نیروگاه برقابی با طرفهای خارجی محسوب میشود.
طرح سد و نیروگاه بختیاری بر روی سرشاخههای رود دز در استان لرستان اجرا خواهد شد و دارای بدنهای به ارتفاع ۲۷۵ متر و نیروگاهی به ظرفیت هزار مگاوات خواهد بود که در صورت ورود آن به فاز اجرایی از تکرار خسارتهای مشابه سیلاب اخیر رودخانه دز برای همیشه جلوگیری به عمل خواهد آمد.
مهندس عیسی بزرگزاده به عنوان مجری طرح «انتقال آب به فلات مرکزی» نیز در خصوص جزییات توافقنامه دوم اظهارداشت: طبق این توافق نامه مقرر است تا ظرف مدت حدوداً یکسال طرفین بر سر جزییات مفاد مندرج در قرارداد نهایی که شامل بخشی از طرح بزرگ انتقال آب به فلات مرکزی میگردد به تفاهم کامل برسند که البته احتمال تمدید این مذاکرات به دلایل گوناگون وجود دارد.
طرح «انتقال آب به فلات مرکزی» مشتمل بر اجرای یک سد مخزنی به ظرفیت حدود نیم میلیارد مترمکعب و خطوط لوله انتقال آب به استانهای واقع در فلات مرکزی خواهد بود.
همچنین تفاهمنامه عقدقرارداد طرح کارون ۲ به امضای مدیرعامل شرکت آب و نیرو و قائم مقام شرکت «کی واتر» کرهجنوبی رسید.
بنابر گفته مهندس شیروی مجری طرح کارون ۲، طبق این تفاهمنامه مقرر شده است تا با جذب سرمایهگذاران کرهای و به شکل BOT طرح سد و نیروگاه جریانی کارون ۲، بر روی رودخانه کارون در استان خوزستان، با هدف تولید انرژی سالیانه ۲۰۲۰ گیگاوات ساعت برای مصارف پیک شبکه سراسری برق اجرا گردد.
به گفته سیدمحمدرضا رضازاده، مدیرعامل شرکت آب و نیرو، در صورت به نتیجه رسیدن این ۳ قرارداد، بهطور میانگین قریب به ۱۰ هزار اشتغال مستقیم در طول دوره اجرای این پروژهها ایجاد خواهد شد و با عنایت به دور افتاده بودن نواحی میزبان پروژههای یاد شده، تحرک کاری و مالی عظیمی که در اثر اجرای این پروژهها پدید خواهد آمد، موجبات ارتقای شاخصهای توسعه انسانی و معیشتی این نواحی را فراهم خواهد کرد.
همچنین بر پایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در سال ۲۰۱۵ حجم کل مبادلات تجاری دو کشور پس از کاهش به سبب تحریمها، به ۴ میلیارد و ۲۸۵ میلیون دلار رسید که حجم واردات ایران از کرهجنوبی ۴ میلیارد و ۳۵ میلیون دلار و صادرات به آن کشور ۲۵۰ میلیون دلار بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.