آمریکا به دنبال برداشت ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی ایران است

    رییس کمیته حقوق بین‌الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با بیان این‌که آمریکا درصدد صدور رأی ۱۰۰ میلیاردی دلاری برای برداشت اموال و دارایی‌های ایران در این کشور است، گفت: احتمالاً بیش‌تر این مبلغ با ادعای دخالت ایران در حادثه یازده سپتامبر بلوکه خواهد شد. به گزارش خانه ملت، میرهادی قره‌سیدرومیانی درباره نحوه […]

 

 

رییس کمیته حقوق بین‌الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، با بیان این‌که آمریکا درصدد صدور رأی ۱۰۰ میلیاردی دلاری برای برداشت اموال و دارایی‌های ایران در این کشور است، گفت: احتمالاً بیش‌تر این مبلغ با ادعای دخالت ایران در حادثه یازده سپتامبر بلوکه خواهد شد.

به گزارش خانه ملت، میرهادی قره‌سیدرومیانی درباره نحوه خرید اوراق قرضه آمریکایی از سوی بانک مرکزی و اقدام ایالات متحده در برداشت این دارایی‌ها، گفت: در گام نخست باید پرونده‌های که در آمریکا علیه ایران رأی صادر شده و پرونده‌هایی که علیه آمریکا در ایران رأی صادر شده و همچنین ضمانت اجرایی و سازوکار و نحوه اجرای این آرای دادگاه‌ها، را مورد بررسی و مطالعه قرارداد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: براساس آمار‌‌ها تا سال ۸۸، حدود ۵۴ پرونده علیه آمریکا در ایران رسیدگی شده و رأی آن‌‌ها نیز صادر شد، که از این میزان دولت آمریکا محکوم به پرداخت حدود ۱۵ میلیون دلار غرامت شده بود.

پیش‌بینی جالب مجله آمریکایی؛ رویارویی آینده ایران و آمریکا بر سر مسایل حقوقی بین‌الملل است

قره سید رومیانی تصریح کرد: یکی از مجله‌های آمریکایی در سال ۲۰۰۸ پیش‌بینی کرده بود که در آینده درگیری جمهوری اسلامی با آمریکا بر سر مسایلی مانند فعالیت‌های هسته‌ای نیست، بلکه هنجار و فشار اصلی بر ایران از طریق پرونده‌های حقوقی در کشورهای مختلف صورت می‌گیرد.

وی با اعلام این‌که دادگاه‌های آمریکا درصدد صدور رأی ۱۰۰ میلیاردی دلاری برای برداشت اموال و دارایی‌های ایران در این کشور است، افزود: احتمالاً بیش‌تر این مبلغ با ادعای دخالت ایران در حادثه یازده سپتامبر بلوکه خواهد شد، از این رو آمریکایی‌‌ها با برداشت دو میلیارد دلار به نوعی می‌خواهند که واکنش مقامات ایران به این مسأله را بی‌آزمایند، تا در صورت مقتضی، نقشه خود را عملیاتی کنند.

متولی پیگیری موضوع غارت اموال ایران در کشور مشخص نیست

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: به نظر من در گام نخست باید در ایران متولی موضوع سرمایه‌گذاری دارایی‌های ایران در آمریکا و همچنین متولی پیگیری موضوع برداشت اموال مشخص و اعلام شود، اما متأسفانه در شرایط کنونی هیچ فرد یا نهادی پاسخگوی این مسأله نیست و قطعا متولیان حقوقی کشور باید به مراکز نظارتی و بازرسی پاسخ دهند که چرا بانک مرکزی میلیارد‌‌ها دلار از دارایی‌های کشورمان را در کشوری مانند آمریکا سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

لزوم صدور رأی بر علیه آمریکا در دادگاه‌های ایران براساس موازین حقوق بین‌الملل

قره‌سیدرومیانی درباره شرایط مقابله به مثل ایران در برابر اقدام اخیر ایالات متحده، گفت: در گام نخست در این رابطه باید از سوی دادگاه داخلی، براساس موازین حقوق بین‌المللی رأی بر علیه آمریکا درباره پرونده‌های موجود از جمله کودتای ۲۸ مرداد، حمایت از صدام حسین در جنگ، انفجار حزب جمهوری اسلامی، ترور شخصیت‌های کشور، حمله آمریکا به طبس، حمله به هواپیمای مسافربری، خسارت‌های کشور از بمباران‌های شیمیایی، آلودگی‌های محیط‌زیستی و دریایی به ویژه در خلیج‌فارس و خسارت‌های سایبری صادر شود.

وی بر لزوم تقویت نظام حقوق بین‌الملل در جمهوری اسلامی تأکید کرد و گفت: در شرایط کنونی دولت برای استیفای حقوق ملت ایران و باز پسگیری دارایی دو میلیارد دلاری تنها نمی‌تواند به ظرفیت‌های حقوقی خود تکیه کند، بلکه باید از بخش‌ها و تشکل‌های حقوقی در کشور به خوبی در این حوزه استفاده شود، از این رو برای ایجاد پرونده قوی علیه آمریکا طبق موازین حقوق بین‌الملل، نیازمند تسلیح توانمندی حقوقی کشور است.

استفاده از کشور ثالث برای دریافت غرامت و بلوکه کردن اموال آمریکا

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: پس از تدوین پرونده قوی علیه آمریکا طبق موازین حقوق بین‌الملل، ایران می‌تواند از طریق کشور ثالث اقامه دعوا کرده و در نهایت اموال آمریکا برای پرداخت غرامت آن پرونده در کشور مربوطه مورد استفاده قرار می‌گیرد، بنابر این اگر ما مقدمات حقوقی را به درستی ایجاد کنیم، همه کشور‌‌ها با اتکا به مسأله روح جامعه بین‌الملل، حاضر به همکاری با ما برای پیگیری آن پرونده هستند.

ایران برداشت دو میلیارد دلار را در کمیته حل اختلاف برجام مطرح کند

وی ادامه داد: همچنین این راهکار وجود دارد که ایران موضوع برداشت دو میلیارد دلار را در کمیته حل اختلاف برجام مطرح کند، زیرا این مسأله بر خلاف روح برجام از سوی آمریکا رخ داده است.

مطرح کردن پرونده برداشت دو میلیارد دلار در لاهه بدون توافق دو کشور امکان‌پذیر نیست

 

قره‌سید رومیانی درباره شرایط شکایت ایران به دادگاه لاهه علیه آمریکا، تصریح کرد: براساس قوانین بین‌الملل، بررسی اختلافات باید با توافق دو کشور در این نهاد صورت گیرد، که این مسأله به این معنی است که ایران یک طرفه نمی‌تواند شکایت خود را به دادگاه لاهه ببرد.