بهترین و بدترین غذاها قبل از خواب شبانه را بشناسید این نکته ثابت شده که خواب ناکافی در طول شب، استرس، پرخوری و عادات بد تغذیهای در روز بعد را افزایش میدهد. به گزارش آوای سلامت از eatthisاگر شما هم از افرادی هستید که خواب خوب شبانه را تجربه نمیکنید، بهتر است نگاهی به لیست […]
بهترین و بدترین غذاها قبل از خواب شبانه را بشناسید
این نکته ثابت شده که خواب ناکافی در طول شب، استرس، پرخوری و عادات بد تغذیهای در روز بعد را افزایش میدهد.
به گزارش آوای سلامت از eatthisاگر شما هم از افرادی هستید که خواب خوب شبانه را تجربه نمیکنید، بهتر است نگاهی به لیست خوراکیهایی که پیش از خواب مصرف میکنید، بیندازید. در اینجا بهترین و بدترین خوراکیها و تاثیر آنها در سیر خواب شبانه بیشتر معرفی شده است:
بادام: یکی دیگر از منابع غنی از منیزیوم، بادام است. ضمناً بادام سرشار از کلسیم بوده و مصرف آن، بدن و عضلات را آرام میکند. کلسیم نقش مهمی در کمک به مغز برای تبدیل تریپتوفان به ملاتونین دارد.
اسفناج: این سبزی تیره رنگ، بهترین دوست بیخوابی است. اسفناج نه تنها حاوی تریپتوفان است، بلکه منبع خوب فولات، منیزیم، و ویتامینهای B6 و C نیز به شمار میرود که همه این مواد مغذی عوامل کلیدی در سنتز سروتونین و ملاتونین دارند. اسفناج همچنین حاوی گلوتامین، یک اسید آمینه است که بدن را برای خلاص شدن از سمسوم سلولی که منجر به بیخوابی میشوند، تحریک میکند.
مرغ: این نوع گوشت هم حاوی تریپتوفان است که اثرات قدرتمند خوابآور آن ثابت شده است. مصرف مرغ همراه با کربوهیدراتهای پیچیدهای مانند برنج قهوهای چند ساعت قبل از خواب، به افزایش کیفیت خواب شبانه کمک میکند.
کیوی: این میوه سرشار از آنتیاکسیدانها، کاروتنوئیدها، ویتامینC و ویتامین Eبعلاوه یک هورمون آشنا به نام سروتونین استاین هورمون مرتبط با خواب در صورتی که سطوحش پایین باشد، باعث بیخوابی میشود. کیوی همچنین غنی از فولات است و نشان داده شده که یکی از عوارض کمبود فولات، بیخوابی است.
گیلاس: یک مطالعه که درمجله اروپایی تغذیه به چاپ رسیده، حاکی از آن است که افرادی که تنها در روز یک اونس آب گیلاس مینوشند، خواب طولانیتر و کاملتری نسبت به سایرین دارند. گیلاس حاوی ملاتونین است؛ یعنی هورمونی که مرتبط با چرخه خواب و بیداری است. ملاتونین گیلاس سیستم عصبی را آرام کرده، استرس و تحریکات عصبی را کاهش داده و به وضعیتهای بیخوابی و سردرد کمک فراوانی میکند.
غلات و شیر بدون چربی: هرچند غلات کامل و شیر کمچرب بیشتر برای صبحانه مناسب به نظر میرسد، اما میتواند یک میان وعده مناسب قبل از به خواب رفتن هم باشد. شیر حاوی تریپتوفان، اسید آمینهای است که به عنوان پیش ماده برای سروتونین و شبیه یک عامل خوابآور عمل میکند. فقط باید مطمئن شوید که شیر کمچرب است چون شیر با چربی کامل دیر هضم میشود و خواب را به تعویق میاندازد. علاوه بر این خوردن محصولات با کربوهیدراتهای پیچیده ۴ساعت قبل از خواب، میتواند کیفیت خواب شبانه را افزایش دهد.
موز: یک منبع عالی از منیزیوم و پتاسیم است. مصرف موز میتواند با آرام بخشی عضلات، بدن را بهتر در حالت خواب قرار دهد. ضمناً منیزیوم اثر مثبت بر کیفیت خواب در افراد مسنی دارد که از بیخوابی رنج میبرند. موز همچنین حاوی تریپتوفان است و هورمونهای خوئاب مانند سروتونین و ملاتونین را تنظیم میکند.
قهوه: کافئین میتواند برای چند ساعت، سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. اثرات کافئین قادر است ۸ تا ۱۴ساعت در بدن بماند و چرخه خواب را مختل کند. کافئین موجود در قهوه سایر نوشابههای انرژی زا نباید ۸ساعت قبل از خواب شبانه وارد بدن شود.
شکلات: درست مانند قهوه، شکلات سیاه نیز حاوی کافئین است و خواب عمیق شبانه را میشکند.
غذاهای چرب: انواع این غذاها باعث بروز نفخ و سوءهاضمه شده و استراحت شبانه را دچار تداخل میکند. ضمن اینکه احساس کسالت و خوابآلودگی در صبح روز بعد نیز با مصرف غذاهای چرب بیشتر میشود.
غذاهای تند: غذاهای ادویهدار و ترشیجات حاوی سوزش سردل در افرادی که سیستم گوارشیشان حساس است را افزایش میدهد. این غذاها همچنین خواص ترموژنیک دارد که درجه حرارت مرکزی بدن را افزایش میدهد.
میوه خشکشده: مصرف بیش از حد غذاهای با فیبر بالا مانند میوه خشک باعث ناراحتیهای گوارشی در طول شب میشود، ضمن اینکه گرفتگی عضلات را نیز افزایش میدهد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.