پیشنهاد ارز جایگزین در مبادلات بینالمللی کشور عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس برای اجرای جایگزینی ارز در مبادلات بینالمللی پیشنهادی ارایه کرد. به گزارش خانهملت، غلامعلیجعفرزادهایمنآبادی با اشاره به اینکه باید ارز جایگزین در مبادلات بینالمللی در نظر گرفته شود، اظهارداشت: جایگزینی ارز هنر اقتصادی است که در ۱۶۸کشور این کار انجام میشود […]
پیشنهاد ارز جایگزین در مبادلات بینالمللی کشور
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس برای اجرای جایگزینی ارز در مبادلات بینالمللی پیشنهادی ارایه کرد.
به گزارش خانهملت، غلامعلیجعفرزادهایمنآبادی با اشاره به اینکه باید ارز جایگزین در مبادلات بینالمللی در نظر گرفته شود، اظهارداشت: جایگزینی ارز هنر اقتصادی است که در ۱۶۸کشور این کار انجام میشود اما تا به اینجای کار هیچ کشوری موفق نشده است این ایده را به شکل جامع و کامل اجرایی کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامهداد: با این حال این ایده بخشی از مشکلات معادلات اقتصادی را حل و بسیاری از کشورها از جمله ایران را از بنبست دلار خارج کرده است اما صددرصد مشکلات را برطرف نکرده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جایگزینی ارز در مبادلات مشکلات اقتصادی هیچ کشور در دنیا را حل نکرده است، گفت: با وجود اینکه مشکلات برطرف نشده اما اینکه گوشه رینگ «یا دلار یا هیچی» قرار داشتیم از بین رفته است و جایگزینی ارز در مبادلات بینالمللی ابتکار عمل خوبی بوده که ۱۶۸کشور از این روش استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه ایران مبادلات غیردلاری با هند را پیش از این نیز شروع کرده بود، اظهارداشت: مبادلات ما با کشورهای کره و روسیه نیز با ارزی غیر از دلار است اما به هر دلیلی این روش صددرصدی انجام نمیشود چون جایگزینی ارز قاعده بینالمللی نیست و برای این موضوع پیشنهادی برای وزیر اقتصاد و دارایی کشور دارم.
این نماینده مجلس در خصوص پیشنهاد خود توضیحداد: وزارت اقتصاد و دارایی باید پروتکل بینالمللی تنظیم کند تا براساس آن مجموعهای کشورهای دنیا را برای جایگزینی ارز در مبادلات بینالمللی پای کاری بیاورد، این نکته حایز اهمیت است که نباید استنباط از این پروتکل به خاک مالیدن پوزه آمریکا باشد بلکه قصد باید تغییر مدل اقتصادی دنیا باشد.
جعفرزادهایمن آبادی در ادامه گفتوگو با خبرگزاری خانهملت با تأکید بر اینکه باید حساسیت اقتصادی در دنیا از بین برود، اظهارداشت: باید مدل اقتصادی دنیا از انحصاری از دلار خارج شود و همه پولهای رایج دنیا بتواند در مبادلات اقتصادی حضور داشته باشند با این اقدام اقتصادی هم مشکل ما حل میشود و هم مشکل کشورهای دیگر.
وی در این باره که آیا اروپاییها این پروتکل بینالمللی را میپذیرند، گفت: اگر این پروتکل را اقراض نبینند و این پیشنهاد را به عنوان تفکر علمی و اقتصادی بپذیرند پای کار میآیند.
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه دنیا ایران را به عنوان مبدأ این پیشنهاد میپذیرند، بیانداشت: از آنجایی که ایران تجارب خوبی در اوپک و صندوق بینالمللی پول داشت و با ارایه پیشنهادات در اوپک هم منافع خود را و هم منافع کشورهای دیگر را لحاظ کرده میتواند این بار نیز نظر کشورهای مختلفی را جلب کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در خصوص همراهی کشورهای اروپایی در زمینه جایگزینی ارز در مبادلات بینالمللی ارزیابی کرد و اظهارداشت: کشورها براساس منافع خود میچرخند اگر به این نتیجه برسند که در این پروتکل منافعشان تأمین میشود همراهی میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.