نظارت بر پیمانکاران معادن واگذار شده در اجرای همه ملاحظات زیست‌محیطی

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو خبر داد نظارت بر پیمانکاران معادن واگذار شده در اجرای همه ملاحظات زیست‌محیطی مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو خبر داد: همه واحدهای تابعه این سازمان در حوزه اچ‌اس‌ایی ممیزی شدند.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، […]

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو خبر داد

نظارت بر پیمانکاران معادن واگذار شده در اجرای همه ملاحظات زیست‌محیطی

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو خبر داد: همه واحدهای تابعه این سازمان در حوزه اچ‌اس‌ایی ممیزی شدند.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، امیرولدخانی در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست، انرژی‌های تجدیدپذیر، بهره‌وری و صرفه‌جویی انرژی ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: طی سال‌جاری، ایرادهای مرتبط با محیط‌زیست را علاوه بر بهداشت و ایمنی شناسایی کردیم و این موضوع به واحد‌ها ابلاغ شده و از آنها درخواست کردیم گزارش اقدامات کنترلی و بهبودی را به ما دهند، همچنین آنها را نظارت و اقدامات را در سیستم نظارتی پوینتر ثبت می‌کنیم.

وی ادامه‌داد: انتظار داریم مدیران ارشد شرکت‌ها، مجتمع‌ها و طرح‌های تابعه، این موارد را پیگیری کرده و به سرانجام برسانند تا آنچه مطلوب ما و قانون‌گذار در حوزه محیط‌زیست است محقق شود. تلاش کرده‌ایم این موارد را در نمایشگاه امسال به ارایه کنیم و نشان دهیم که دوستدار محیط‌زیست بوده‌ایم و علاوه بر مسایل اقتصادی و اجتماعی، به دنبال توسعه پایدار و حفظ محیط‌زیست نیز هستیم.

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو گفت: تصوری عموم مردم و حتی برخی متخصصان محیط‌زیست از معدن و صنایع معدنی دارند این است که این بخش، مخرب محیط‌زیست است و قابلیت کنترل ندارد، اما ایمیدرو و واحدهای تابعه با اقداماتی که طی سال‌های گذشته انجام داده، ثابت کرده است که می‌توان هم حامی محیط‌زیست بود و هم ملاحظات زیست‌محیطی را برای به حداقل رساندن آسیب‌های زیست‌محیطی رعایت کرد.

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو گفت: در جاهایی که راهبری معادن را به پیمانکار واگذار کرده‌ایم، تلاش شده با اقدامات نظارتی، این اطمینان حاصل شود که همه ملاحظات زیست‌محیطی رعایت می‌شود.

وی افزود: شرکت‌ها و مجتمع‌های تابعه علاوه بر بودجه‌های اختصاصی برای محیط‌زیست، براساس قانون معادن بخشی از حق بهره‌برداری معادن را در محیط‌زیست استفاده می‌کنند.

وی ادامه‌داد: به عنوان مثال، مجتمع‌هایی نظیر مجتمع‌های سرب و روی مهدی‌آباد، سنگان، آلومینای ایران و… با اقداماتی همچون ایجاد آبشخور، نگهبانی از محیط، کنترل رفت و آمدها، تهیه علوفه، کار گذاشتن دوربین‌های تله‌ای و…، امنیت منطقه را بالا برده‌اند تا زیستگاه حیات‌وحش در کنار معدن حفظ شود.

ولدخانی با بیان این‌که‌کرباسیان بر انجام همه هزینه‌های زیست‌محیطی تأکید دارد و این وظیفه ما است که پیگیری کنیم، تصریح کرد: طی سال‌جاری در واحدهای تابعه، ۷سیستم پایش آنلاین نصب شده که به لحظه می‌توان میزان خروجی آلاینده را نشان داد و آن را با مقدار مجاز مقایسه کرد و طبق دسترسی داده شده، سازمان حفاظت محیط‌زیست می‌تواند به صورت لحظه‌ای آن را رصد کند و مطمئن شود که ما استاندارد‌ها را رعایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: دوتصفیه‌خانه بهداشتی در مجتمع فروکروم سبزوار و سرب و روی انگوران ایجاد شده و در حال استفاده است. تصفیه‌خانه‌های سنگان و فلات مرکزی در حال ساخت بوده و تصفیه‌خانه زرشوران نیز در حال بهینه‌سازی تا حد مجاز است. البته اغلب واحدهای از سال‌های گذشته دارای تصفیه‌خانه هستند.

تعاملات مناسب با ادارات محیط‌زیست استان‌ها

مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و انرژی ایمیدرو به اقدامات انجام شده در بخش کنترل آلاینده‌ها اشاره کرد و گفت: با کنترل‌های صورت گرفته در حوزه گردوغبار، سرو صدا، ایجاد محدودیت برای انفجار و…، کمک می‌کنیم تا محیط‌زیست بیش‌تر حفظ شود. ضمن این‌که تعامل مناسبی با ادارات حفاظت محیط‌زیست استان‌هایی که حضور داریم، داریم و همه امور کارشناسی مطرح شده را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: برای سیستم‌های کنترل گرد و غبار و سیستم کنترلی گاز‌ها هزینه‌های زیادی اختصاص داده شده و دستگاه‌های متعددی نصب و راه‌اندازی شده یا در حال نصب و راه‌اندازی است. همچنین، پروژه‌های زیادی تعریف شده که در حال انجام است. به عنوان مثال، اکنون روی سیستم گردوغبار سنگان کار می‌کنیم و به زودی با انتخاب پیمانکار، تجهیزات نصب خواهد شد تا در نتیجه، خروجی سنگ‌شکن‌ها به حد مجاز برسد. در این زمینه در فلات مرکزی و جلال‌آباد اقدامات مطلوبی صورت گرفته است.

ولدخانی با بیان این‌که برای حفاظت گونه‌های زیست‌محیطی، در حال راه‌اندازی سیستم جیغ در واحدهای مختلف هستیم، گفت: این سیستم دو سال پیش در مجتمع سنگان راه‌اندازی شد. کاربرد این سیستم به نحوی است که صدای ایجاد شده، وحوش را از منطقه دور می‌کند و آنها را شرطی می‌سازد تا در زمان انفجار، منطقه را ترک کنند و در نتیجه آسیب نبینند.

 

وی ادامه‌داد: دوربین‌های تله‌ای از اقدامات دیگری است که در سنگان خریداری شده و برای واحدهای دیگر نیز خریداری می‌شود. خوشبختانه نتیجه رصد دوربین‌های تله‌ای ما نشان می‌دهد زندگی مسالمت‌آمیزی ایجاد شده و گونه‌های مختلف وحوش آنجا وجود دارند و تحت حمایت معادن به راحتی زندگی می‌کنند و حفاظت شده هستند. در این نمایشگاه عکس‌های به دست آمده از دوربین‌ها ارایه می‌شود. حتی به گفته رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست، در معادنی مانند مهدی‌آباد، تعداد حیوانات وحشی نسبت به گذشته افزایش زیادی یافته است.