ارز گران را برای هر وارداتی هزینه نکنیم

رییس خانه اقتصاد ایران ارز گران را برای هر وارداتی هزینه نکنیم  رییس خانه اقتصاد ایران گفت: جبران عقب‌افتادگی در صنعت نیازمند حمایت دولت است. ابراهیم‌جمیلی با اشاره به این‌که ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید کشور نباید فراموش شود، به آنا گفت: سیاست‌های کلی تولید و اشتغال‌زایی در کشور باید بر مبنای افزایش رقابت‌پذیری […]

رییس خانه اقتصاد ایران

ارز گران را برای هر وارداتی هزینه نکنیم

 رییس خانه اقتصاد ایران گفت: جبران عقب‌افتادگی در صنعت نیازمند حمایت دولت است.

ابراهیم‌جمیلی با اشاره به این‌که ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید کشور نباید فراموش شود، به آنا گفت: سیاست‌های کلی تولید و اشتغال‌زایی در کشور باید بر مبنای افزایش رقابت‌پذیری و تکمیل زنجیره ارزش افزوده در بنگاه‌های تولید باشد زیرا تنها با تکمیل این زنجیره، منافع تولید ملی عاید اقتصاد کشور می‌شود.

وی ادامه‌داد: اقتصاد و در مجموع محیط کسب‌وکار، فضای بسیار متنوع و ناتمامی را در بخش‌های کارآفرینی و ایجاد ارزش افزوده بر هر کالایی را داراست، اما فعالان تولیدی باید گام در مسیر ایجاد ارزش افزوده بگذارند، برای مثال ایران در عرصه کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده در این صنعت، عملکرد مطلوبی ندارد، بنابراین بهینه‌سازی در این صنعت و تغییر نگاه تولیدکننده و حمایت از سرمایه‌گذاری به صورت علنی زمینه اشتغال‌زایی، تولید با کیفیت و در نهایت ارزش افزوده بالا در این صنعت می‌شود.

عضو اسبق هیأت رییسه اتاق بازرگانی ایران تأکید‌کرد: از سوی دیگر فعالان اقتصادی باید گام در مسیر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بگذارند تا کمبود‌ها و عقب‌افتادگی‌هایی که تا به امروز گریبانگیر صنعت کشور بود، جبران شود که البته تحقق آن نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق و منسجم است.

جمیلی تأکید‌کرد: جبران این عقب‌افتادگی نیازمند حمایت دولت است، حرکت به سوی ایجاد ارزش افزوده نیازمند نوسازی و توسعه ناوگان صنعتی کشور بوده اما با توجه به شرایط قیمت ارز و افزایش سرسام‌آور آن، این حرکت با کندی پیش خواهد رفت و شاید در نبود سایه و حمایت دولت اصلاً متوقف شود.

وی در ادامه گفت: اگر کالای ساخته شده وارد کشور شود با توجه به افزایش نرخ ارز تولید داخلی متأثر می‌شود و توان رقابت با کالاهای خارجی را از دست می‌دهد.

 

رییس خانه اقتصاد ایران در پایان خاطرنشان‌کرد: قیمت ارز تابعی از تولید بوده که بر افزایش بهره‌وری در مصرف ارز تأثیرگذار است، بنابراین با افزایش تولیدات می‌توان ارز را تنها در واردات ماشین‌آلات و توسعه زیرساخت‌ها مصرف کرد.