محدودیت‌های گام‌به‌گام عراق برای کالاهای صادراتی ایران

با صدور بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌هایی از سوی دولت عراق صورت می‌گیرد محدودیت‌های گام‌به‌گام عراق برای کالاهای صادراتی ایران سازمان توسعه تجارت در نامه‌ای به اتاق‌های سراسر کشور از محدودیت‌های جدید دولت عراق برای واردات کالاهای ایرانی خبر داده است.  به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت خبری اتاق بازرگانی تهران براساس آنچه، در محتوای نامه […]

با صدور بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌هایی از سوی دولت عراق صورت می‌گیرد

محدودیت‌های گام‌به‌گام عراق برای کالاهای صادراتی ایران

سازمان توسعه تجارت در نامه‌ای به اتاق‌های سراسر کشور از محدودیت‌های جدید دولت عراق برای واردات کالاهای ایرانی خبر داده است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت خبری اتاق بازرگانی تهران براساس آنچه، در محتوای نامه اخیر فرزادپیلتن، مدیرکل دفتر بازرگانی کشورهای عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت به اتاق‌های بازرگانی گنجانده شده است، ۶۳ کالا توسط دولت عراق مشمول حمایت از تولید داخلی قرار گرفته که احتمالاً در آینده شامل افزایش تعرفه واردات به عراق خواهد شد.

سازمان توسعه تجارت فهرست این ۶۳ کالا را در نامه خود ذکر کرده تا اتاق‌های بازرگانی با اطلاع‌رسانی به اعضای خود از خسارت‌های احتمالی آنان جلوگیری کنند. اما اگر در ماه‌های گذشته، محصولات جالیزی و کشاورزی ایران در شمول محدودیت و ممنوعیت‌های ناگهانی عراق قرار گرفته و محدویت‌هایی در این حوزه برای صادرکنندگان ایرانی وضع شده بود، نگاهی به فهرست جدید نشان می‌دهد که برخی منسوجات و کالاهای صنعتی نیز احتمالاً مشمول افزایش تعرفه خواهند شد.

به نظر می‌رسد، دولت عراق در حال افزایش گام به گام محدودیت‌ها برای صادرات کالاهای ایرانی با استدلال حمایت از تولید داخل است. در همین رابطه در اواخر دی‌ماه، اتاق بازرگانی ایران براساس اطلاعاتی که از اداره کل خلیج‌فارس وزارت امور خارجه کسب کرده بود، طی نامه‌ای به اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور از ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی ایران به استان‌های بصره و میسان کشور عراق خبر داده بود.

همچنان که در اوایل دی‌ماه سال جاری نیز سازمان توسعه تجارت نامه‌ای به اتاق‌ها ارسال کرد که در آن به نقل از سفیر ایران در بغداد از ممنوعیت واردات برخی محصولات کشاورزی از قبیل کاهو، شلغم، چغندر، کلم و گل‌کلم به عراق خبر داد. در این نامه، درخواست شده بود که بازرگانان ایرانی از ارسال محموله‌های صادراتی کالاهای مذکور به مرز‌ها خودداری کنند.

 

بازرگانان ایرانی در سال ۱۳۹۵ حدود ۶میلیاردو‌۱۱۰میلیون‌دلار کالا به عراق صادر کرده‌اند. با این وصف آیا با اعمال این محدودیت‌ها از سوی دولت عراق، صادرات ایران به این کشور در سال۱۳۹۶نسبت به سال گذشته کاهش خواهد یافت؟