جایزه ۳ میلیون دلاری برای کاشفان امواج گرانشی

    دانشمندان و مهندسانی که نخستین مشاهده مستقیم امواج گرانشی را انجام دادند، یک جایزه ۳ میلیون دلاری دریافت کردند. به گزارش ایسنا، محققان پروژه رصدخانه تداخل‌سنج لیزری موج گرانشی اعلام کردند که آشکارسازهای آن‌‌ها نخستین شواهد از امواج گرانشی را در بافت فضا-زمان ثبت کرده‌اند که موجودیت آن‌‌ها در سال ۱۹۱۶ در نظریه […]

 

 

دانشمندان و مهندسانی که نخستین مشاهده مستقیم امواج گرانشی را انجام دادند، یک جایزه ۳ میلیون دلاری دریافت کردند.

به گزارش ایسنا، محققان پروژه رصدخانه تداخل‌سنج لیزری موج گرانشی اعلام کردند که آشکارسازهای آن‌‌ها نخستین شواهد از امواج گرانشی را در بافت فضا-زمان ثبت کرده‌اند که موجودیت آن‌‌ها در سال ۱۹۱۶ در نظریه نسبیت عام آلبریت اینشتین پیش‌بینی شده بود.

این امواج در اثر ادغام دو سیاهچاله تولید شده بودند که هر کدام از آن‌‌ها ۳۰ برابر جرم خورشید بودند.

اخبار جدید باعث خوشحالی دانشمندان و همچنین افراد غیرمتخصص در سراسر جهان شد و اکنون بنیاد جایزه دستاورد موفق در قالب یک جایزه ویژه به تیم کاشف ۳ میلیون دلار اعطا کرده است.

استفن هاوکینگ، فیزیکدان نجومی بریتانیایی که در سال ۲۰۱۳ جایزه مشابهی را دریافت کرده بود، در بیانیه‌ای اعلام کرد: این کشف از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ اول به عنوان شاهدی بر نظریه نسبیت و پیش‌بینی‌های آن در مورد تعاملات سیاهچاله‌ای و دوم به عنوان آغازی بر نجوم جدید که به نمایش جهان از طریق یک رسانه متفاوت خواهد پرداخت. محققان پروژه رصدخانه تداخل‌سنج لیزری موج گرانشی کاملاً لایق دریافت این جایزه بودند.

۳ بنیان‌گذار پروژه رصدخانه تداخل‌سنج لیزری موج گرانشی یعنی رونالد دریور و کیپ ترون از مؤسسه فن‌آوری کالیفرنیا و رینز وایز از مؤسسه فن‌آوری ماساچوست مشترکاً یک میلیون دلار دریافت خواهند کرد. دو میلیون دلار باقی‌مانده بین ۱۰۰۵ نویسنده مقاله این کشف و همچنین ۷ نفر دیگر که سهم مهمی در این تلاش داشتند، توزیع خواهد شد.

بنیاد جایزه دستاورد موفق سالانه ۳ میلیون دلار جایزه به علوم حیاتی (۵ سال تاکنون)، فیزیک بنیادی (یک سال تاکنون) و ریاضیات (یک سال تاکنون) اعطا می‌کند و همچنین جوایز ویژه‌ای را برای این حوزه‌ها در نظر گرفته که ممکن است در هر زمان اهدا شود.

 

تیم پروژه رصدخانه تداخل‌سنج لیزری موج گرانشی در جشنی در فصل پاییز برای جایزه ویژه فیزیک پایه به رسمیت شناخته خواهد شد.