ناسا از اتفاقی هیجان انگیز خبر داده که میتواند سرآغازی دوباره برای کشف حیات در مریخ باشد: شناسایی اتمهای اکسیژن در اتمسفر مریخ. به گزارش مهر، رصدخانه استراتوسفریک رصدی مادون قرمز (SOFIA) متعلق به آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) برای نخستین بار طی ۴۰ سال گذشته موفق به این کشف مهم شده است. اتمهای اکسیژن […]
ناسا از اتفاقی هیجان انگیز خبر داده که میتواند سرآغازی دوباره برای کشف حیات در مریخ باشد: شناسایی اتمهای اکسیژن در اتمسفر مریخ.
به گزارش مهر، رصدخانه استراتوسفریک رصدی مادون قرمز (SOFIA) متعلق به آژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) برای نخستین بار طی ۴۰ سال گذشته موفق به این کشف مهم شده است. اتمهای اکسیژن مورد نظر در لایههای فوقانی اتمسفر مریخ موسوم به «مزوسفر» شناسایی شده است.
این کشف از آن جهت بااهمیت عنوان شده زیرا به باور دانشمندان از روی بررسی این موضوع میتوان به چگونگی گریز سایر گازها از مریخ پرداخت و در نهایت به درک روشنتری از ساختار اتمسفریکی این سیاره دست یافت.
دانشمندان متوجه شدهاند که تنها نیمی از اکسیژن مریخ از این سیاره گریخته است که این میتواند به واسطه تغییرات روی داده در اتمسفر سیاره سرخ باشد.
دانشمندان ناسا همچنان از SOFIA استفاده میکنند تا این متغیرها را با دقت بیشتری بررسی کرده و در نهایت به شناخت بهتری از اتمسفر مریخ دست یابند.
پاملا مارکوم از دانشمندان پروژه SOFIA میگوید: تشخیص اکسیژن آن هم در سطح اتمی در اتمسفر مریخ کار بسیار دشواری است و در این مسیر به ابزارآلاتی بسیار پیشرفتهای نیاز است که پروژه SOFIA از آن بهرهمند است.
آخرین اندازهگیریها در خصوص اکسیژن موجود در مریخ به دهه ۷۰ میلادی مربوط میشود جایی که مأموریتهای «وایکینگ» و «مارینر» موفق به انجام این کار شدند.
اکنون اما به لطف ارتفاع چشمگیری پرواز این رصدخانه پرنده (SOFIA) در ارتفاع ۳۷ هزار تا ۴۵ هزار فوتی این امکان فراهم شده که سطح اکسیژن مریخ بار دیگر مورد ارزیابی قرار گیرد.
SOFIA در واقع یک بوئینگ ۷۴۷SP تغییر کاربری یافته محسوب میشود که تلسکوپ بزرگی را در دل خود جای داده است. این یک پروژه مشترک میان ناسا و مرکز هوافضای آلمان است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.