دستیابی به رکورد صادراتی ۷٫۵ میلیارد دلار بخش معدنی

تا دی ماه سال ۹۶ روی داد دستیابی به رکورد صادراتی ۷٫۵ میلیارد دلار بخش معدنی برپایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در مدت ۱۰ماهه (منتهی به دی) ۹۶ مجموع ارزش صادرات معدن و صنایع معدنی به رقم ۷میلیاردو۵۸۷میلیون دلار رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال رشد ۴٫۶درصدی دارد. به گزارش ایرنا، بر […]

تا دی ماه سال ۹۶ روی داد

دستیابی به رکورد صادراتی ۷٫۵ میلیارد دلار بخش معدنی

برپایه آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در مدت ۱۰ماهه (منتهی به دی) ۹۶ مجموع ارزش صادرات معدن و صنایع معدنی به رقم ۷میلیاردو۵۸۷میلیون دلار رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال رشد ۴٫۶درصدی دارد.

به گزارش ایرنا، بر پایه اطلاعات موجود در مدت مورد بررسی ۵۳میلیون‌و۳۳۷هزارو۹۰۳تن کالای معدن و صنایع معدنی کشور به بازارهای صادراتی ارسال شد که نسبت به مدت مشابه در سال۹۵ افت ۱٫۳درصدی دارد.

همچنین در مدت مزبور ۹میلیون‌و۵۵۳هزارو۴۲۲تن کالای معدن وصنایع معدنی به ارزش بیش از ۴میلیاردو۴۶۴میلیون دلار وارد کشور شد.

میزان واردات در مدت ۱۰ماهه امسال از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۷۸٫۷ و ۳۲٫۴درصد در مقایسه با دوره مشابه افزایش نشان می‌دهد.

** زنجیره فولاد شاگرد اول صادرات

براساس آمار مربوطه، بیش‌ترین میزان صادرات در مدت این گزارش به زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط به وزن ۷میلیون‌و۲۷۵هزارو۷۲۳ تن به ارزش دومیلیاردو۷۱۲میلیون دلار اختصاص داشت که از نظر وزن و ارزش نسبت به دوره ۱۰ماهه۹۵ (منتهی به دی) به ترتیب ۲۹ و ۱۱درصد افزایش نشان می‌دهد.

میزان صادرات زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط در دوره ۹ماهه امسال (منتهی به آذر) ۶میلیون‌و۳۷۰هزار تن به ارزش دومیلیاردو۳۴۲میلیون‌و۹۶هزار دلار ثبت شده بود.

دوره ۹ماهه۹۶ نسبت به مدت مشابه در سال۹۵ در زمینه صادرات زنجیره فولاد و محصولات فولادی از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۲۳ و ۳درصد رشد داشت.

** صدور انواع محصولات سفال، کاشی و سرامیک

صادرات انواع محصولات سفال، آجر، سرامیک و کاشی در مدت ۱۰ماهه امسال بیش از ۶میلیون تن به ارزش ۸۸۶میلیون دلار تحقق یافت که در بین سایر اقلام از نظر ارزش پس از زنجیره فولاد بیش‌ترین میزان را به خود اختصاص داده است.

براساس آمار گمرک، میزان صادرات انواع محصولات سفال، آجر، کاشی و سرامیک از نظر وزن و هم ارزش نسبت به مدت مشابه پارسال افت ۲۹درصدی دارد.

صدور انواع محصول سفال، آجر، سرامیک و کاشی در مدت ۹ماهه۹۶ به میزان ۵میلیون‌و۹۹۹هزار تن به ارزش ۸۸۴٫۴میلیون دلار بود که از نظر وزن و هم ارزش در مقایسه با دوره مشابه کاهش ۲۳درصدی داشت.

** رشد صادرات سنگ‌آهن

میزان صادرات سنگ‌آهن در مدت ۱۰ماهه امسال به رقم ۱۵میلیون‌و۸۹۳هزارو۲۰۹ تن رسید که ارزش آن ۸۷۷ میلیون دلار بود که از لحاظ وزن افت دو درصدی داشت، اما از نظر ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۴درصد رشد دارد.

برابر آمار مزبور پس از زنجیره فولاد، انواع محصولات سفال، آجر، سرامیک و کاشی، سنگ‌آهن از نظر ارزشی سومین کالای صادراتی شاخص در دوره این گزارش محسوب می‌شود.

بر پایه آمار گمرک در مدت ۹ماهه امسال (منتهی به آذر) ۱۴‌میلیون‌و۳۱۳هزار تن سنگ‌آهن به ارزش ۷۹۷میلیون‌و۲۳هزار دلار صادر شد که از نظر وزن و ارزش ۳ و ۵۲درصد در مقایسه با ۹ماهه۹۵ رشد دارد.

** سهم وزنی و ارزشی صادرات و واردات معدن و صنایع معدنی

مقایسه سهم صادرات معدن و صنایع معدنی در دوره ۱۰ماهه امسال با کل صادرات غیرنفتی نشان می‌دهد که از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب سهم ۵۱ و ۲۰٫۵درصدی را به خود اختصاص داده است.

همچنین در زمینه واردات نیز سهم معدن و صنایع معدنی در مدت این گزارش از لحاظ وزن و ارزش نسبت به کل واردات کشور به ترتیب ۳۱ و ۱۰٫۴درصد را از آن خود ساخت.

علاوه بر این در دوره ۹ماهه امسال (منتهی به آذر) سهم بخش معدن و صنایع معدنی از کل صادرات از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۵۵ و ۲۲درصد ثبت شد.

به گزارش ایرنا، پیش از این ذخایر معدنی شناسایی شده کشور حدود ۶۰میلیارد تن اعلام شد که حدود ۴۰میلیارد تن آن قطعی و بقیه احتمالی است.

ارزش ذخایر معدنی کشورمان افزون بر ۷۷۰میلیارد دلار برآورد شده بود.

 

ایران از نظر ذخایر شناسایی شده در جهان جایگاه چهاردهم را به خود اختصاص داده و از لحاظ تنوع با اعلام وجود ۶۸نوع ماده معدنی رتبه دهم را در دنیا دارد.