کنار (سدر)، ضد میکروب و قارچ

کنار (سدر)، ضد میکروب و قارچ «کُنار» یا «سدر» درختی از تیره عنابیان است که بیش از ۳هزار سال عمر می‌کند. خواص درمانی ۱- کنار قابض، ملین، تقویت‌کننده عمومی و مقوی معده است. ۲- برای تسکین دندان درد به صورت دهانشویه به‌کار می‌رود. ۳- دمکرده آن برای شستشوی چشم، میوه آن برای درمان برونشیت، سرفه […]

کنار (سدر)، ضد میکروب و قارچ

«کُنار» یا «سدر» درختی از تیره عنابیان است که بیش از ۳هزار سال عمر می‌کند.

خواص درمانی

۱- کنار قابض، ملین، تقویت‌کننده عمومی و مقوی معده است.

۲- برای تسکین دندان درد به صورت دهانشویه به‌کار می‌رود.

۳- دمکرده آن برای شستشوی چشم، میوه آن برای درمان برونشیت، سرفه و سل و جوشانده برگ آن برای درمان سرماخوردگی و افزایش فشار خون استفاده می‌شود.

۴- از برگ این گیاه برای شستشوی موی سر و بدن استفاده می‌شود.

۵- به عنوان ضدعفونی کننده و ضد قارچ مصرف موضعی دارد.

۶-. میوه دارای طبیعت سرد و خشک و نارس آن قابض و نفخ‌زاست. مصرف خوراکی میوه سدر برای درمان برونشیت، سرفه و سل و رفع ناراحتی‌های ناشی از صفرا مفید است.

۷- برگ‌های له شده آن را برای رفع ناراحتی پوست، خارش و جوش و کورک روی پوست می‌اندازند.

۸- اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی به خصوص اثرات ضد کاندیدا آلبیکانس از گیاه گزارش شده است.

۹- برای درمان انگل‌های موضعی (پوستی) استفاده می‌شود.

۱۰- جوشانده برگ آن در درمان علایم سرماخوردگی مؤثر است و فشارخون را افزایش می‌دهد.

۱۱- از ضماد برگ آن در قدیم برای نرم کردن و درمان ورم و زخم‌‌ها استفاده می‌کردند.

۱۲- شستشوی موی سر با سدر باعث تمیزی و تقویت رشد مو شده و هنوز هم به همین منظور از آن استفاده می‌شود. به‌طوری که بسیاری از صنایع آرایشی از عصاره برگ آن انواع شامپو‌‌ها را تهیه می‌کنند.

۱۳- سرخ کرده و بو داده میوه سدر بسیار قابض و برای اسهال و زخم‌های روده و تب مفید است.

منبع: سایت نارگیل