کاهش جرایم شهری با افزایش فضای سبز

کاهش جرایم شهری با افزایش فضای سبز نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که طراحی فضای سبز و پارک‌ها در مناطق فقیر و حاشیه‌ای شهرهای بزرگ کم‌تر از سایر مناطق است درحالی‌که وجود فضای سبز می‌تواند تأثیر به سزایی در کاهش جرم و جنایت و استفاده از سلاح‌های سرد و گرم داشته باشد. به گزارش […]

کاهش جرایم شهری با افزایش فضای سبز

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که طراحی فضای سبز و پارک‌ها در مناطق فقیر و حاشیه‌ای شهرهای بزرگ کم‌تر از سایر مناطق است درحالی‌که وجود فضای سبز می‌تواند تأثیر به سزایی در کاهش جرم و جنایت و استفاده از سلاح‌های سرد و گرم داشته باشد.

به گزارش سیناپرس، نتایج مطالعات جدید پژوهشگران در ایالات‌متحده‌آمریکا نشان می‌دهد که معمولاً حدود ۱۵درصد از فضاهای شهری در این کشور خالی و بلااستفاده هستند. پژوهشگران در این طرح مطالعاتی با همکاری اداره خدمات جنگل‌ها در این کشور اقدام به تخلیه۵۴۱ محوطه شهری کردند که در آنها معمولاً زباله و مواد زائد انبار می‌شد و در ادامه این مناطق به فضای سبز تغییر کاربری داده و تبدیل به پارک شدند.

بازسازی و تغییر کاربری زمین‌های خالی در شهر‌‌ها به پیشگیری از وقوع جرم و خشونت کمک کرده و همچنین نشان‌دهنده یک استراتژی مناسب و سرمایه‌گذاری پراهمیت در ایجاد زیرساخت‌های شهری و رسیدگی به مسایل اجتماعی پیچیده در شهرهای بزرگ است.

هجده ماه پس از انجام این تغییرات، پلیس محلی در مناطق فوق‌الذکر گزارش داد که آمار خشونت‌های مسلحانه، جرایم و سرقت در این بخش‌ها کاهش‌یافته و ایجاد فضای سبز موردنظر سبب شد تا امنیت بیش‌تری در این بخش‌ها حاکم شود. همزمان با این موضوع، موارد و مشکلات اجتماعی دیگری مانند خرابکاری و تخریب اماکن عمومی، آلودگی صوتی، ریختن زباله و نخاله‌های غیرمجاز و… نیز حدود ۳۰درصد در این مناطق کم‌تر شدند.

پژوهشگران در ادامه و با بررسی‌های میدانی و مصاحبه با ساکنین این مناطق دریافتند که این افراد پس از تغییر کاربری و ایجاد فضای سبز، احساس امنیت بیش‌تری کرده و با اطمینان خاطر بیش‌تری از خانه‌های خود خارج می‌شوند. از سوی دیگر سه‌چهارم این افراد نیز اذعان داشتند که در پی ایجاد فضای سبز، زمان بیش‌تری را در منطقه اطراف منزل خود گذرانده و ارتباطات اجتماعی آنها با همسایگان زیادتر شده و احساس آرامش بیش‌تری می‌کنند.

چارلز براناس، سرپرست این گروه تحقیقاتی و پژوهشگر دانشگاه کلمبیا در این رابطه اعلام کرد: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که بازسازی و تغییر کاربری زمین‌های خالی در شهر‌‌ها به پیشگیری از وقوع جرم و خشونت کمک کرده و همچنین نشان‌دهنده یک استراتژی مناسب و سرمایه‌گذاری پراهمیت در ایجاد زیرساخت‌های شهری و رسیدگی به مسایل اجتماعی پیچیده در شهرهای بزرگ است.» این پژوهشگر استاد رشته اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک است.