یک کارشناس بازار کار مطرح کرد:چهار گام دولت برای ایجاد اشتغال در کشور

  یک کارشناس بازار کار معتقد است: مهم‌ترین گام دولت برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری عمومی در کشور، اعطای تسهیلات آسان و ارزان به‌کارآفرینان و احیای بنگاه‌ها و شهرک‌های صنعتی است. حمید حاج اسماعیلی اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال باید به سراغ احیا و حمایت از بنگاه‌های کوچک برویم و دولت برنامه عملیاتی […]

 

یک کارشناس بازار کار معتقد است: مهم‌ترین گام دولت برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری عمومی در کشور، اعطای تسهیلات آسان و ارزان به‌کارآفرینان و احیای بنگاه‌ها و شهرک‌های صنعتی است.

حمید حاج اسماعیلی اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال باید به سراغ احیا و حمایت از بنگاه‌های کوچک برویم و دولت برنامه عملیاتی ویژه‌ای در این خصوص ارایه بدهد.

وی افزود: یکی از راه‌های حمایت، تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌ها به شکل آسان و ارزان است و دولت در گام نخست باید اعتبارات و تسهیلات بانکی ارزان و آسان را به بنگاه‌های خرد و کوچک اختصاص بدهد.

حاج اسماعیلی ادامه داد: از آن‌جا که بسیاری از بنگاه‌ها در مسیر تحریم‌ و هدفمندی یارانه‌ها دچار آسیبهای جدی شدند دولت باید در گام دوم از کمک‌های فنی و مشاوره‌های کارشناسی به‌کارآفرینان و بنگاه‌ها استفاده کند.

این کارشناس بازار کار با بیان این‌که در دولت یازدهم هیچ برنامه‌ای به صورت عملی به اجرا در نیامده است، اظهار کرد: دولت بیش از آن‌که به صورت کلان طرح یا برنامه‌ای را اجرایی کند باید مکانیسم‌های اجرای آن را پیش‌بینی کند.

وی افزود: مجلس به دولت اجازه داده که ۲۰ درصد درآمدهای حاصل از فروش منابع نفتی را که مربوط به صندوق توسعه ملی است برای برنامه‌های مختلف از جمله اشتغال‌زایی اختصاص بدهد و دولت می‌تواند از این فرصت برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری استفاده کند.

حاج اسماعیلی با تأکید بر دعوت از فارغ‌التحصیلان و کارآفرینان برای اشتغال‌زایی در قالب بنگاه‌های خرد و تعاونی‌ها، افزود: تاسیس بنگاه‌های خرد عمدتاً توسط کسانی صورت می‌گیرد که یا مهارت دارند یا فارغ‌التحصیل دانشگاهی هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره رویکرد دولت برای شناسایی مزیت‌های اشتغال در استان‌ها گفت: شخصاً معتقدم روش‌های سخت‌گیرانه بومی و محلی در کوتاه مدت پاسخگوی ایجاد اشتغال در کشور نیست و دولت با اجرای این طرح‌ها وارد بوروکراسی پیچیچده‌ای شده و زمان را از دست خواهد داد.

حاج اسماعیلی با اشاره به بالا رفتن نرخ بیکاری در میان زنان اظهار کرد: از آن‌جایی که زنان سرمایه لازم و کافی برای تشکیل بنگاه‌ها را ندارند دولت می‌تواند در گام سوم، ساماندهی مشاغل خانگی با محوریت زنان را از طریق اعطای تسهیلات بانکی ارزان و مشاوره‌های فنی در منازل دنبال کند.

 

این کارشناس بازار کار احیای تعاونی‌‌ها و شهرک‌های صنعتی را چهارمین گام دولت در جهت اشتغال‌زایی دانست و تصریح کرد: دولت به جای طرح‌های پیچیده باید شهرک‌های صنعتی، تعاونی‌‌ها و بنگاه‌هایی را که قبلاً فعالیت رسمی داشتند و به دلایلی متوقف شده‌اند، شناسایی و مجدد احیا کند و برای دوام و بقای آن‌ها کمک‌های مالی و فنی و مشاوره‌های کارشناسی بدهد.