رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بهزودی صداهایی درباره مؤسسات پولی غیرمجاز خواهید شنید، از پلیس خواست تا برای ساماندهی مؤسسات غیرمجاز و حذف آنها از بازار پولی همکاری جدیتری داشته باشد. به گزارش مهر، سالهای زیادی است که مؤسساتی در حاشیه بازار پولی کشور شکل گرفته و فعالیت میکنند. این مؤسسات معمولاً […]
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بهزودی صداهایی درباره مؤسسات پولی غیرمجاز خواهید شنید، از پلیس خواست تا برای ساماندهی مؤسسات غیرمجاز و حذف آنها از بازار پولی همکاری جدیتری داشته باشد.
به گزارش مهر، سالهای زیادی است که مؤسساتی در حاشیه بازار پولی کشور شکل گرفته و فعالیت میکنند. این مؤسسات معمولاً ابتدا از طریق ایجاد یک مؤسسه تک شعبهای در شهرستانها آغاز بهکار کرده و سپس به صورت قارچ گونهای گسترش یافته و صدها شعبه در سراسر کشور تشکیل میدهند.
کارشناسان بانکی مشخصه فعالیت مؤسسات غیرمجاز را اقدام در خارج از چارچوبهای نظام بانکی، جذب سپرده و تسهیلات دهی متفاوت با شیوه متداول در نظام بانکی کشور میدانند. این مؤسسات معمولاً هم نرخ سود بالاتری نسبت به شبکه بانکی کشور به سپردهها میپردازند و هم اینکه نرخ سود کمتری بابت تسهیلات از مشتریان میگیرند و این رمز موفقیت آنها است.
از سوی دیگر، وقتی به دنبال چرایی تشکیل و گسترش این گونه مؤسسات تا ایجاد صدها شعبه باشید به این نتیجه خواهید رسید که در سایه غفلت دستگاههای نظارتی و بانک مرکزی، بنگاههایی در بازار پولی کشور به صورت زیرزمینی شکل گرفته، رشد کردهاند و حالا با راهاندازی شعب متعدد و تبلیغات فراوان، هم کارهای خود را به روی زمین آورده و هم نقدینگی فراوانی را جمع کردهاند.
رشد قارچ گونه مؤسسات غیرمجاز در حاشیه بازار پول
اینکه چرا مردم نقدینگی و پولهای خود را به این مؤسسات میبرند نیز احتمالاً به آسانتر بودن دریافت تسهیلات، دریافت نرخ سود بالاتر از شبکه بانکی کشور و مسایلی از این دست باز میگردد. برخی مشتریان بانکی میپرسند آیا هزینه تمام شده پول در این مؤسسات از شبکه رسمی بانکی کشور پایینتر است که میتوانند هم سود بالاتری به سپردهها بدهند و هم سود کمتری بابت تسهیلات بگیرند؟
با این حال، نادیده گرفتن فعالیتهای غیرمجاز پولی در کشور و یا به عبارتی جدی نگرفتن فعالیت مؤسسات غیرمجاز از سوی بانک مرکزی و بانکها، باعث شده تا آنها امروز به رقبایی جدی با شبکه بانکی کشور تبدیل شوند. برخی از این مؤسسات از بسیاری بانکها سپرده بیشتری جذب میکنند و حالا به یک رقیب تمام عیار برای بانکها تبدیل شدهاند.
حالا رییس کل بانک مرکزی میگوید، قضیه جدی تر از این حرفها است و دیگر اجازه فعالیت غیرمجاز در بازار پولی کشور داده نخواهد شد و با همکاری پلیس برخورد قاطعانهای با تمامی فعالیتهای غیرمجاز و حتی مؤسساتی که دهها شعبه در کشور راهاندازی کردهاند، خواهد شد.
ولیا… سیف، رییس کل بانک مرکزی بار دیگر درباره ادامه فعالیت مؤسسات غیرمجاز در کشور هشدار داد و درباره ضرورت برخورد با مؤسسات مالی اعتباری غیرمجاز گفت: ما در سایت رسمی بانک مرکزی اسامی مؤسسات مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی را منتشر میکنیم و در همین راستا انتظار داریم که به زودی صداهایی در این زمینه شنیده شود.
رییس کل بانک مرکزی خطاب به رؤسای پلیس آگاهی استانهای کشور تأکید کرد: نباید اجازه دهیم، چنین مؤسساتی از ابتدا نطفه شان در نقطهای از کشور بسته شود و اگر از همان اول با این قبیل مؤسسات برخورد شود، دیگر کشور و شهروندان در آینده دچار چنین مشکلاتی نخواهند شد و نیروی انتظامی باید با این پدیده برخورد قاطع کند.
سیف به تبلیغات این قبیل مؤسسات در اماکن عمومی، برخی رسانهها و ورزشگاههای کشور هم اشاره و از آن انتقاد کرد و افزود: این قبیل تبلیغات موجب انحراف اذهان شهروندان و مشروعیت بخشیدن به فعالیت بدون مجوز این مؤسسات و ارایه اطلاعات غلط در این زمینه میشود. بانک مرکزی آمادگی دارد در این زمینه ضمن اطلاعرسانی شفاف و به هنگام با نیروهای انتظامی در سطح کشور همکاری بیشتری داشته باشد.
وی تأکید کرد: این قبیل مؤسسات مخل اقتصاد است و بانک مرکزی با همکاری ناجا باید هرچه سریعتر فعالیت این قبیل مؤسسات را ساماندهی کند؛ چرا که روزبهروز هزینههای کشور در این زمینه چند برابر میشود و اکنون بهترین فرصت برای پایان بخشیدن به فعالیتهای غیرمجاز در بازارهای پول و ارز است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.