مدیرعامل فولاد مبارکه فرایند کشف قیمت در بورس کالا شفاف و قانونی است مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: وقتی یک مکانیسم و فرمول را میپذیرند و به ما ابلاغ میکنند که اجرا کنیم باید آنرا برای همه شرایط بپذیرند، نه این که هر جا نفعشان را تأمین میکند به فرمول شورای رقابت استناد کنند و هر […]
مدیرعامل فولاد مبارکه
فرایند کشف قیمت در بورس کالا شفاف و قانونی است
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: وقتی یک مکانیسم و فرمول را میپذیرند و به ما ابلاغ میکنند که اجرا کنیم باید آنرا برای همه شرایط بپذیرند، نه این که هر جا نفعشان را تأمین میکند به فرمول شورای رقابت استناد کنند و هر جا نفعشان را تأمین نمیکند، مخالف آن باشند.
بهرامسبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه در گفتوگو با ایلنا، در خصوص عرضه محصولات فولادی این شرکت در بورس کالا، توضیحاتی ارایه داد.
وی با تأکید بر فرایند شفاف کشف قیمت در بورس کالا تصریحکرد: هیأت مدیره بورس کالا نقشی در این فرایند ندارد.
مشروح این گفتوگو به شرح زیر است:
با توجه به اینکه در یک مقطعی نیاز داخلی کم شد ولی با توجه به این که ضرورت داشت تولید داخلی کاهش پیدا نکند، فولاد مبارکه به سوی بازارهای صادراتی گام برداشت. انتقادی که بخشی از خریداران داخلی دارند این است که عرضه محصولات فولاد مبارکه در داخل کشور به صورت درستی انجام نمیشود. برخی حتی مکانیسم کشف قیمت در بورس کالا را زیر سؤال میبرند. لطفا در این خصوص توضیح بدهید.
شیوه فروش ما از شهریور سال۱۳۸۲ عرضه کالا در بورس است. البته در آن دوران بورس فلزات بود که بعدها بورس کالا به وجود آمد. مکانیسم بورس هم این است که ما کالایی را با مشخصات اعلام شده و زمان عرضه، تعیین میکنیم و یک قیمت پایه گذاشته میشود. خریداران براساس قیمت پایه با یکدیگر رقابت میکنند. این رقابت میتواند مثبت باشد، میتواند منفی هم باشد. یعنی میتواند قیمت نهایی از قیمت پایه بالاتر باشد یا پایینتر باشد. ممکن است روزی بازار کشش خرید نداشته باشد و قیمت پایه یک محصول مثلاً ۲هزارو۵۰۰تومان باشد ولی قیمت با دوهزارو۴۳۰تومان بسته شود.
گاهی قیمت پایه دوهزارو۵۰۰تومان است ولی ممکن است تا دوهزارو۷۰۰تومان هم رقابت شود. در این رقابت پارامترهای گوناگونی دخیل است. مثلاً قیمت ارز، قیمت جهانی محصول، تقاضا در بازار و غیره. تمام این موارد تعیینکننده است. ولی آنچه مشخص است این است که فرایند کشف قیمت یک فرایند قانونی و شفاف است. کسی نمیتواند بگوید که فرایند کشف قیمت در بورس کالا غیرشفاف و غیرواقعی است.
هیأت مدیره بورس کالا نقشی در کشف قیمت ندارد
با این اوصاف علت برخی فضاسازیها علیه فولاد مبارکه چیست؟
گاهی ما را متهم میکنند که خودتان در هیأت مدیره بورس کالا عضو هستید. اول اینکه هیأت مدیره بورس کالا ۷عضو دارد. ما در هیأت مدیره بورس کالا فقط یک سیت داریم. ۶سیت دیگر متعلق به دیگران است. دوم این که مگر بورس کالا چه کاری انجام میدهد که حتی اگر ۷سیت آن متعلق به فولاد مبارکه بود بتواند نفوذ بکند؟ بورس کالا فقط سختافزار و نرمافزار را در اختیار عرضهکننده و خریدار قرار میدهند. در واقع بورس کالا طبق یک مکانیسم کاملاً شفاف و رقابتی، امکان مبادله میان فروشنده و خریدار را از طریق کارگزاران فراهم کرده است. هیأت مدیره بورس کالا نقشی در کشف قیمت در بورس کالا ندارد.
قیمتگذاری به صورت انحصاری نیست
برخی میگویند فولاد مبارکه تولیدکننده انحصاری برخی ورقهای فولادی است و خواهان مداخله شورای رقابت شدند.
هیچ کدام از مسؤولان سازمان حمایت از مصرفکننده، ستاد تنظیم بازار، وزارت صنعت، معدن و تجارت، با این رویکرد که شورای رقابت در این موضوع ورود کند، موافق نیستند. علت آن هم این است که اگر فولاد مبارکه تنها عرضهکننده باشد (که نیست و ما رقبای فولادساز داخلی هم داریم) حتی اگر بپذیریم که ما در برخی اقلام عرضهکننده اصلی هستیم، عرضه ما به صورت عمده است اما قیمتگذاری ما که انحصاری نیست.
ما که تعیین نمیکنیم فلان کالا باید با فلان قیمت فروخته شود. قیمت در یک فرایند رقابت در بورس کالا کشف میشود. با این حال فشار آوردند و شورای رقابت هم وارد شد و مصوبه را اعلام کردند که طبق آن یک فرمولی برای قیمتگذاری محصولات فولادی پیشنهاد شد.
فرمول شورای رقابت را اجرا کردیم
آیا شما فرمول شورای رقابت را پذیرفتید و آن را اجرا کردید؟
طبق شرایط بازار در آن هنگام آن فرمول برای برخی خریداران خوب بود و فشار میآوردند که فولاد مبارکه باید به آن تن بدهد. ما هم آن را پذیرفتیم و عین آن مصوبه را اجرا کردیم. امروز که با توجه به قیمت دلار، شرایط عوض شده و آن فرمول علیه آنها شده، خودشان به آن فرمول مصوب اعتراض میکنند.
وقتی یک مکانیسم و فرمول را میپذیرند و به ما ابلاغ میکنند که اجرا کنیم باید آنرا برای همه شرایط بپذیرند، نه این که هر جا نفعشان را تأمین میکند به فرمول شورای رقابت استناد کنند و هر جا نفعشان را تأمین نمیکند، مخالف آن باشند.
البته من همان موقع نوشتن فرمول در شورای رقابت گفتم که در صورتی که قیمت ارز بالا برود به زیانتان میشود اما نپذیرفتند و گفتند شما چکار دارید ما همین فرمول را قبول داریم. عمده خریداران محصولات فولادی هم این قاعده بازی را پذیرفتهاند، فقط یک عده معدود هستند که مستمراً به دنبال بهانهگیری هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.