پرداخت ۳۶۰میلیون تومان به دانشگاهها برای اجرای پروژههای پتروشیمی مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اعلام پرداخت حدود ۳۶۰میلیون تومان به دانشگاهها در ازای نقشه راه پروژههای مشترک با صنعت پتروشیمی، گفت: از میان ۴ انستیتو و دانشگاه تاکنون ۳گروه این فاز را تکمیل کردهاند و یکی دیگر از دانشگاهها نیز تا پایان سال […]
پرداخت ۳۶۰میلیون تومان به دانشگاهها برای اجرای پروژههای پتروشیمی
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اعلام پرداخت حدود ۳۶۰میلیون تومان به دانشگاهها در ازای نقشه راه پروژههای مشترک با صنعت پتروشیمی، گفت: از میان ۴ انستیتو و دانشگاه تاکنون ۳گروه این فاز را تکمیل کردهاند و یکی دیگر از دانشگاهها نیز تا پایان سال این فاز را به پایان میرساند و در سال جدید فاز دوم را آغاز میکنیم.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، به منظور توسعه و دستیابی به دانش فنی در حوزههای بالادستی و پاییندستی صنعت نفت، سال ۹۵ چهار قرارداد بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با دانشگاههای شیراز، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران امضا شد که پس از فرازوفرودی کوتاه به مرحله اجرایی رسید. اسماعیلقنبری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به عنوان ناظر بر اجرای این پروژهها که از روند اجرای کار رضایت دارد در گفتوگو با شانا جزییاتی از روند پیشرفت کار را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته ارتباط ما با دانشگاهها همواره وسعت داشت، اما عمق نداشت، افزود: در گذشته و پیش از قراردادهای مشترک بین صنعت و دانشگاه، بالغ بر ۳۰۰قرارداد با انستیتوها و دانشگاهها داشتیم و شرکت پژوهش و فناوری، پیشروترین مرکز تحقیقاتی وزارت نفت به لحاظ گستردگی ارتباطات با مراکز دانشگاهی بود، اما همواره از عمیق نبودن همکاریها ناراضی بودیم.
قنبری با اشاره به آموزشمحور بودن فعالیت عمده دانشگاهها و محدود و محصور بودن آنها روی فعالیتهای آموزشی، افزود: در این روند، پژوهش به شکل پارهوقت انجام میشد، درحالی که نگاه و باور ما این بود که نه تنها ارتباط ما با دانشگاه باید معنادار و عمق یافته باشد، بلکه دانشگاه هم به پژوهش به عنوان مقولهای تمام وقت نگاه کند.
وی افزود: هماکنون پژوهشگاههایی مثل پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، پژوهشگاه پتروشیمی و پلیمر ایران یا دیگر پژوهشگاههای وزارت علوم تمام وقت روی پژوهشهای کاربردی کار میکنند، اما هیچ وقت دانشگاهها تماموقت نبودهاند تا بتوانیم یک پروژه پژوهشی را از فاز صفر تا انتها به آنها بسپاریم. واقعیت این است که فعالیتهای پژوهشی بیشتر در سطح آزمایشگاهی و محدود بوده و امکان دارد به ثبت حق اختراع (Patent) ختم شود، اما به فناوری منجر نمیشوند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با اشاره به این که صنعت هم در دهههای اخیر دانشگاه را در بسیاری از زمینهها دخالت نداده و قبول نداشته است، گفت: این بیاعتمادی بین صنعت و دانشگاه وجود داشت و ما تلاش کردیم این دیوار بیاعتمادی را برداریم، به همین دلیل در امضای قراردادهای همکاری بین دانشگاهها و شرکتها تدبیر این بود که این امضای قرارداد بین دانشگاه و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی یا پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت نباشد، بلکه دانشگاه و صنعت بهطور مستقیم با هم قرارداد داشته باشند و ما فقط ناظر هستیم تا این دیوار را برداریم و دانشگاه باور کند که صنعت میخواهد این اقدامها اجرایی شود.
قنبری با اشاره به تعریف پروژهها در قالب قراردادهای مشترک با انستیتوهای چهارگانه، در توضیح بیشتر گفت: در انستیتو الفین که به دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان همکار سپرده شده است، پروژه تحقیقاتی۵ سالهای را با اعتبار ۱۱۵میلیارد ریال پیشبینی کردهایم. انستیتو الفین موظف شده روی تبیین دانش فنی الفینها تحقیق کند و تا مرحله ثبت طرح و بعد PDP پیش برود.
وی افزود: انستیتو پروپیلن هم به پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی سپرده شده و دانشگاه همکار هم پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، وزارت علوم و دانشگاه آزاد هستند. این گروه وظیفه تدوین دانش فنی آکریلونیتریل، اکلریک اسید و فنول و استون را دارند و رقم اعتباری این پروژه ۳۲۸میلیارد ریال است. انستیتوی بعدی انستیتو متانول است که کار زنجیره ارزش متانول را برای کشور انجام خواهد داد. مسؤول این انستیتو دانشگاه شیراز و دانشگاه همکار هم دانشگاه رازی کرمانشاه، شهید چمران اهواز و دانشگاه سیستانوبلوچستان هستند. وظیفه این انستیتو، تدوین دانش فنی تولید متانول، اسید استیک و متین متاکلیراک است که قرار است با اعتبار ۳۴۵میلیارد ریالی اجرایی شود.
قنبری مجموع رقم اعتبارات اختصاص یافته برای این پروژهها را حدود ۱۲۰میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این پروژهها در مدت حدود ۵سال و در دو فاز اجرایی میشوند.
مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بیان اینکه اعتبار مربوط به این پروژهها از ابتدا تاکنون تخصیص داده شده و متناسب با پیشرفت پروژه پرداختها انجام میشود، افزود: برای فاز یک حدود ۳۶۰ میلیون تومان به دانشگاهها پرداخت میشود که در ازای نقشه راه پروژه است. از میان ۴ انستیتو و دانشگاه تاکنون ۳گروه کارشان را در این فاز تمام کردهاند و یکی دیگر از دانشگاهها نیز تا پایان سال این فاز را به پایان میرساند و در سال جدید فاز دوم را آغاز میکنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.