حفاظت از خاک و منابع طبیعی با کمک ارتش و سازمان جنگلها جوامع بشری از ابتدای خلقت تاکنون توانستهاند سالیان سال برای رفع نیازهای خود از پتانسیلهای منابع طبیعی همانند جنگلها بهرهمند شوند. به گزارش سیناپرس، جنگلهای ایران ۸٫۸درصد مساحت کشور را تشکیل میدهند که طبق نظر کارشناسان ارزش اقتصادی آن ۳۰۰هزار میلیارد ریالی برآورد […]
حفاظت از خاک و منابع طبیعی با کمک ارتش و سازمان جنگلها
جوامع بشری از ابتدای خلقت تاکنون توانستهاند سالیان سال برای رفع نیازهای خود از پتانسیلهای منابع طبیعی همانند جنگلها بهرهمند شوند.
به گزارش سیناپرس، جنگلهای ایران ۸٫۸درصد مساحت کشور را تشکیل میدهند که طبق نظر کارشناسان ارزش اقتصادی آن ۳۰۰هزار میلیارد ریالی برآورد شده است اما امروزه فشارهای مازاد بر ظرفیت این منابع الهی چالشهای جدی به همراه دارد. به عنوان مثال هماکنون سرانه جنگل ایران ۰٫۱۷ هکتار اما سرانه جنگل دنیا ۰٫۶۲ هکتار است. مقایسه این آمار ضرورت توجه به حفظ، احیای و توسعه جنگلهای کشور را نشان میدهد.
سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور طرحها و برنامههای متعددی را تاکنون اجرا کرده یا در دست اجرا دارد تا ضمن کاهش فشار و جلوگیری از برداشت بیرویه، اقدام به حفاظت و احیا جنگلها کند.
به گفته خلیلآقایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، هم اکنون طبق اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ایران در ردیف کشورهایی قرار دارد که توانسته سطح جنگلهای خودش را حفظ کند اما برای حفاظت از منابع ارزشمند خاک و همچنین جنگلها و مراتع کشور نیازمند مشارکت و بسیج همگانی هستیم و یک سازمان به تنهایی قادر به حفاظت از منابع طبیعی کشور نیست.
ارتش جمهوری اسلامی ایران بار دیگر در این زمینه پیشگام شد و برای درختکاری در سراسر کشور اعلام آمادگی کرد تا سازمان جنگلها و ارتش در کنار یکدیگر از خاک کشور محافظت کنند.
حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در مراسم روز درختکاری خطاب به رییس سازمان جنگلها در این خصوص بیان کرده است: اگر نهال در اختیار ارتش قرارداده شود این ظرفیت وجود دارد در مناطقی که نیروی انسانی کمتر وجود دارد ارتش مناطق مورد نظر را نهال کاری کند.
آقایی نیز ضمن ابراز خرسندی از انجام این کار عنوان کرده است: بسیار جای خوشبختی است که امروز نیروهای مسلح کشور در مسؤولیتهای اجتماعی و سرسبزی ایران عزیز تلاش میکنند و ما این آمادگی را داریم که عرصه در اختیار شما قرار دهیم و پس از کاشت درخت محل درختکاری را به نام ارتش نامگذاری کنیم و حفاظت آن را به شما واگذار کنیم.
وی همچنین بیان کرده است: اگر به منابع طبیعی توجه کنیم دیگر شاهد سیل، ریزگرد و آلودگی هوا نخواهیم بود. از سال آینده برای از بین بردن و رفع شبهههایی درباره آمار جنگلهای کشور، سطح جنگلهای کشور را از طریق کاداستر مشخص میکنیم و آن را معیار کار و نقشه راه مان قرار میدهیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.