پرواز روح گردشگران از آبی گنبد فیروزه‌ای تا خیال سبز زنده‌رود

پرواز روح گردشگران از آبی گنبد فیروزه‌ای تا خیال سبز زنده‌رود  پرواز روح گردشگران از آبی گنبدهای فیروزه‌ای تا رویای سبز زاینده‌رودی که سرمه ۴۰۰ اثر تاریخی را در چشم کشیده بسیار دیدنی است در شهری که ۷۵۰۰ سال تاریخ را در دل خود نهفته دارد. به گزارش مهر، از آبی آسمان تا تلألو گنبدهای […]

پرواز روح گردشگران از آبی گنبد فیروزه‌ای تا خیال سبز زنده‌رود

 پرواز روح گردشگران از آبی گنبدهای فیروزه‌ای تا رویای سبز زاینده‌رودی که سرمه ۴۰۰ اثر تاریخی را در چشم کشیده بسیار دیدنی است در شهری که ۷۵۰۰ سال تاریخ را در دل خود نهفته دارد.

به گزارش مهر، از آبی آسمان تا تلألو گنبدهای فیروزه‌ای اصفهان راهی نیست در شهری که در هر گوشه چشم می‌چرخانی تلألو روح آسمان در گنبد‌‌ها و مناره‌های چشم‌نواز و فیروزه‌ای رنگ آن جاری شده است؛ جایی که حتی حمام‌های تاریخی آن صد‌‌ها راز از تمدن این دیار کهن را در خود نهفته دارد و این شبهه را در ذهن ما برمی‌انگیزد که شاید ما کاشفان دنیایی از پیش کشف شده هستیم.

از ۴۰۰ اثر فرهنگی در امتداد رودخانه پرپیچ و خم زاینده‌رود تا کوه‌ها، چشمه‌سار‌‌ها و بیش از صد‌‌ها بناهای تاریخی شامل مساجد، حمام‌های تاریخی، کاخ‌ها، بازارهای اصفهان، جنگل‌ها و دشت‌‌‌ها همه و همه به قدری شگفت‌انگیزانه ما را به سمت خود دعوت می‌کنند که عمری برای شناخت تمام آنها فرصت لازم است و ما را به این باور می‌رساند که جهانی در این نصف‌جهان رخ پنهان کرده است و شناخت تمامی این شگفتی‌‌‌ها تنها نیازمند روحیه‌ای کاوشگر در اعماق هر اثر تاریخی است.

مشهور‌‌ترین آثار و بناهای تاریخی اصفهان

میدان نقش جهان: میدان امام خمینی(ره) اصفهان مشهور به نقش جهان دومین میدان بزرگ جهان است که با ایهامی جالب در ارتباط با قرارگرفتن ۴ بنا در ۴سوی اصلی میدان تعادل میان زندگی دنیایی و معنوی را به تصویر کشیده است.

بازار بزرگ اصفهان در شمال، مسجدامام(ره) در جنوب، مسجد شیخ لطف‌ا… در شرق و عمارت تاریخی عالی قاپو در غرب این میدان جلوه زیبایی از هماهنگی مادی و معنوی زندگی بشری را در اذهان جلوه می‌دهد.

مسجد شیخ‌ لطف‌ا…: رنگ متفاوت کاشیکاری‌های این مسجد متعلق به عهد صفوی و نداشتن مناره و حیاط ورودی، این بنا را از دیگر مساجد شهر اصفهان و کشور متمایز ساخته است.

مسجد امام (مسجد جامع عباسی): این مسجد مربوط به عهد صفوی، در جنوب میدان نقش که از بناهای مهم معماری اسلامی ایران و نمایانگر اوج ۱۰۰۰سال مسجد‌سازی در ایران است شاهکاری جاویدان از معماری، کاشیکاری و نجاری محسوب می‌شود که در دوران شاه عباس اول صفوی بنا شده و دارای هفت‌سنگاب است.

عمارت عالی قاپو: این عمارت که در ضلع غربی میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد و درب ورودی دولتخانه صفوی است ‌نمونه ‌منحصربه‌‌فردی‌ از معماری‌ کاخ‌های عهد صفوی‌ است که صدا‌‌ها در اتاق موسیقی آن درست شبیه استادیوهای تخصصی امروزی به شکل طبیعی و بدون انعکاس به گوش افراد می‌رسد.

راه شاهی: این راه تنها مسیر ورود مقامات عالی‌رتبه صفوی به میدان نقش جهان بوده است که در ۱۰۰ سال گذشته به‌طور کامل از میان رفت اما اکنون بار دیگر بازآفرینی شده است و از عید نوروز دو سال پیش بر روی گردشگران گشوده شد.

عصارخانه شاهی: عصارخانه جایی است که افشره دانه‌های روغنی گیاهی همچون بیدانجیر، کیکوج، برزک، سیاه دانه، کنجد و خشخاش را می‌گرفتند و به روغن تبدیل می‌کردند.

مدرسه و مسجد چهارباغ: این مدرسه که به نام‌های مدرسه سلطانی و مدرسه مادرشاه نیز شناخته می‌شود آخرین بنای باشکوه عهد صفوی است که برای تدریس و تعلیم طلاب علوم دینی ساخته شد.

این مدرسه در خیابان چهارباغ عباسی اصفهان در جوار خیابان آمادگاه قرار دارد و تنها روزهای خاصی از سال از جمله در ایام عید نوروز برای بازدید عمومی باز است.