رییس کنفدراسیون صادرات ایران مطرح کرد سه دستاورد اقتصادی دولت که با افزایش جهشی قیمت ارز از بین رفت رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: واقعیت این است که موضوعات ارزی و پولی با ممنوعیت و با جو امنیتی مشکلاتشان حل نمیشود، ممکن است در یک مدت کوتاه التهابات بازار فروکش کند ولی در اصل این […]
رییس کنفدراسیون صادرات ایران مطرح کرد
سه دستاورد اقتصادی دولت که با افزایش جهشی قیمت ارز از بین رفت
رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: واقعیت این است که موضوعات ارزی و پولی با ممنوعیت و با جو امنیتی مشکلاتشان حل نمیشود، ممکن است در یک مدت کوتاه التهابات بازار فروکش کند ولی در اصل این یک تقاضایی است که پنهان میشود و باز مجدداً به محض اینکه شرایط فراهم شود این تقاضاهای پنهان آشکار میشوند.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از اتاق بازرگانی ایران، محمدلاهوتی تصریح کرد: متأسفانه بانک مرکزی تمام تصمیماتی را که در خصوص مدیریت ارز طی چهار سال دولت یازدهم اتخاذ کرد و به خوبی توانست بازار را مدیریت کند و ثبات نسبی را به بازار برگرداند و آرامش را به جامعه القا کند؛ از دست داد، زیرا یک بخش اصلی را نادیده گرفت که آن هم افزایش نرخ ارز متناسب با تورم به صورت مستمر و نامحسوس بود.
وی افزود: نکته مهمی که با وجود هشدارهای مکرر کارشناسان آن را رعایت نکرد و فنر ارز را پایین نگهداشت، اتفاقی که باعث شد در شروع دولت دوازدهم به دلایل متعدد دیگر قادر به کنترل این فنر نباشد و رها شود و این واقعیت را باید باور داشت که در صورت عدم توجه به واقعیتهای اقتصادی باعث میشود هزینههای درازمدت در کوتاهترین زمان به جامعه وارد شود و تأثیرات منفی چندین برابر باشد، دقیقاً همین اتفاقاتی که در ۳ماهه گذشته باعث شد تا بزرگترین دستاوردهای دولت از دست برود.
این فعال اقتصادی ادامه داد: اما در این جا دوسال مطرح میشود، چه دستاوردهایی از بین رفت و چرا؟ در وهله اول بزرگترین دستاوردی که از بین رفت کنترل و کاهش تورم بود. دولت برای رسیدن به تورم یک رقمی، هزینهای که پرداخت کرد رکود حاکم بر اقتصاد بود که عملاً فرصت رشد را از فعالان بخش خصوصی و واحدهای تولیدی گرفت. اما این موضوع سبب شد در سطح جامعه افزایش قیمت هیجانی نداشته باشیم. دستاوردی که با جهش نرخ ارز آسیب دید. وقتی اجازه نمیدهیم نرخ ارز به صورت مستمر افزایش پیدا کند و این فنر در نهایت به صورت جهشی و به یک باره رها میشود و در نتیجه اثراتش را بر قیمتها به صورت روانی و تصاعدی میگذارد، حتی بیش از آن چیزی که خودش افزایش پیدا کرده است قیمتها را افزایش میدهد و اولین دستاورد دولت که تورم تک رقمی است، را مورد تهدید واقع کرده است.
لاهوتی دومین دستاورد دولت که بعد از افزایش قیمت ارز آسیب دید را افزایش نرخ سود بانکی خواند و گفت: دولت به صورت خیلی ناگهانی بحث افزایش سود با فروش اوراق را مطرح کرد یعنی دستاورد دیگر دولت که کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵درصد (و با همراهی و همکاری بانکها) بود، علیرغم اینکه بازهم ۶درصد بیش از تورم بود، به یک باره دوباره با فروش اوراق ۲۰درصدی از دست رفت، بنابراین این دومین دستاوردی بود که دولت با عملکرد اشتباه خود از دست داد، اینکه این موضوع اثرات خود را بر منابع بانکی در آینده هم خواهد گذاشت؛ زیرا چه ما بخواهیم و چه نخواهیم امروز قطعاً نرخ رسمی سپرده ۲۰درصد شده است.
وی گفت: این اتفاقات در هفتههای گذشته مشکلات بسیاری را برای مردم به وجود آورده است. بانک مرکزی باید خود را ملزم به تأمین ارز مورد نیاز مردم کند، اینکه نرخ ارز را دستوری اعلام کنند و بعد قادر به پرداخت آن هم نباشند، رسماً چیزی نیست جز پاک کردن صورت مسأله.
به گفته لاهوتی ما باید این را در نظر داشته باشیم که خیلی از افراد جامعه ماهانه برای فرزندانشان ارز حواله میکنند، افراد بسیاری به خارج از کشور سفر میکنند، بیمارانی برای درمان به خارج از کشور اعزام میشوند و… پس مردم نیاز دارند که دولت و بانک مرکزی مسأله را حل کند نه صورت مسأله را پاک کند.
رییس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: امروزه محمولههای وارداتی و صادراتی به دلیل عدم امکان تهیه ارز برای پرداخت کرایه صادرکنندگان و واردکنندگان با چالشهای جدی روبهرو شده است و حتی این موضوع شرکتهای حمل و نقل را نیز با مشکلات جدی مواجه کرده است و این شرایط میبایست مدیریت شود حتی با پرداخت هزینه و پذیرش واقعیتها، چرا که در غیراینصورت عواقب بعدی آن قابل پیشگیری نخواهد بود و ضربات جدیتری به اقتصاد و جامعه وارد خواهد کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.