استیصال از استیضاح! رامین شاهی- از همان ابتدا که طرح سهگانه استیضاح وزارت دولت مطرح شد، قابل حدس بود که «افتیضاح» جای استیضاح را خواهد گرفت. چرا که برخی از نمایندگان فقط میخواهند نشان دهند کار میکنند و این مصیبت بزرگ، گریبان مجلس شورای اسلامی را گرفته است. مجلسی که به گفته بنیانگذار انقلاب اسلامی، […]
استیصال از استیضاح!
رامین شاهی- از همان ابتدا که طرح سهگانه استیضاح وزارت دولت مطرح شد، قابل حدس بود که «افتیضاح» جای استیضاح را خواهد گرفت. چرا که برخی از نمایندگان فقط میخواهند نشان دهند کار میکنند و این مصیبت بزرگ، گریبان مجلس شورای اسلامی را گرفته است. مجلسی که به گفته بنیانگذار انقلاب اسلامی، باید در رأس امور باشد.
واقعیت این است که در چند دوره گذشته، حدود دوسوم از ترکیب مجلس در هر انتخابات تغییر میکند و ما همواره شاهد حضور نمایندگان تازهوارد و جدید در بهارستان هستیم. موضوعی که در کنار اصرار به حفظ آرای صندوقهای محلی در حوزههای انتخابیه در نقاط مختلف کشور، موجب بروز نگاهی غیرتخصصی و غیرکارشناسی در برخی از وکلای ملت میشود.
گویا تعدادی از اهالی بهارستان اولویتهای واقعی کاری خود را که همانا نگاه کارشناسی و تخصصی و زیربنایی و فرایندی برای حل مشکلات قانونی کشور و رفع چالشهای نظارتی است را فراموش کرده و علاقهمند هستند با رفتاری پوپولیستی، فقط «نشان دهند» در حال خدمتگزاری و پیگیری مطالبات مردم هستند. غافل از اینکه با اشتباهات محاسباتی خود از درک شأن والای مجلس غافل شدهاند.
به آنها که طرحهای سهگانه استیضاح را مطرح کردند باید گفت، درست است که استیضاح حق شماست اما این حق همیشه وجود دارد. شما با محاسبات اشتباه خود امور را پیچیدهتر میکنید؛ اینگونه استیضاحهای بیحاصل آن هم در اواخر سال که وزرا باید در پستهای کلیدی خود و با شتاب آخر سالی وعدههای داده شده و برنامههای خود را به سرعت پیش ببرند؛ تنها باعث عقب افتادن بخشی از کارهای وزارتخانهها خواهد شد. همه ذهن و فکر وزرا و معاونین این ۳ وزارتخانه مهم «راهوشهرسازی» و «رفاه تعاون و کار و امور اجتماعی» و نیز «جهاد کشاورزی» طی روزهای اخیر، روی فائق آمدن بر این چالش متمرکز بود و این چالش، بخش عمدهای از کارها را به عقب انداخت.
درست است که در کنار قانونگذاری، امور نظارتی از اهم وظایف اهل مجلس است اما گویا این عزیزان فقط مطرح کردن استیضاحها را جزو وظایف نظارتی خود میدانند! ای کاش از ابزارهای نظارتی دیگر از جمله طرح سؤال، حضور وزرا در کمیسیونهای تخصصی و… نیز استفاده بهتری میکردند.
شنیده شد یکی، دو نماینده مجلس در زمان شمارش آرای استیضاح عباس آخوندی که در تذکرات خود، گفتند «چرا وقت مجلس را میگیرید در حالی که کارهای مهمتری روی زمین مانده است؟» همچنین گفته شد: «اچرا وقتی اراده ایستادن بر سر امضاهای زده شده بر پای طرح استیضاح را ندارید آن را مطرح میکنید؟»
متأسفانه در این ۳ استیضاح شاهد طرح مسایل شخصی، جناحی و حتی انتشار سخنان غیرواقعبینانه در جریان استیضاحها بودیم. گویا این همه وقت و انرژی فقط قرار است برای تطهیر برخی نمایندگان معدود به کار برود. در حالی که کشور با چالشهای بزرگ اقتصادی و اجتماعی مواجه است و ساختارهای اجرایی کشور از بیماریهایی رنج میبرد که بر اثر اشتباهات ۳دهه گذشته به وجود آمده و با فرض برکناری یک وزیر و کنار گذاشتن یک وزارتخانه مهم، مشکلات حل نخواهد شد؛ چون باید ساختارها با کار قانونگذاری طولانی اصلاح شوند و از نگاه قلهای به ساختن سلسله جبال قلل روی آورد.
در کنار همه این موضوعات، متأسفانه دوباره شاهد بودیم که برخی از نمایندگان مجلس از رأی ممتنع استفاده کردند که جای بسی تأسف دارد.
نگارنده از آن نمایندگان معدود تقاضا دارد فقط چند دقیقه تأمل کنند؛ اگر شما که با آرای مردم حوزه انتخابیه خود به مجلس آمدهاید تا تعیین تکلیف کنید، چرا علیرغم همه هزینههایی که برای شما میشود و علیرغم وقتی که در صحن علنی و کمیسیونهای تخصصی گذاشته میشود تا حجت برای شما مشخص شود، همچنان سردرگم هستید که رأی موافق و یا مخالف در موضوعی بدهید و از رأی خنثی ممتنع استفاده میکنید؟ آیا واقعاً خود را نماینده مجلسی میدانید که باید در رأس همه امور باشد؟
امید است در آینده اهالی محترم بهارستان و بهخصوص ریشسفیدان و عقلای این قوم، اشتباهات و اشکالات کمتجربههای این میدان را جبران کنند تا واقعاً مجلس در رأس همه امور شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.