گزنه و قطع خونریزی گزنه گیاهی است یکساله و علفی از جنس Urtica در خانواده Urticaceae که معمولاً به عنوان گزنه یکساله یا گزنه کوچک شناخته میشود. خواص دارویی: – خواص این گیاه عبارتند از ضد آسم، ضد شوره سر، قابض، مدر، شیرافزا، ضد خونریزی، کاهش قند خون، تصفیه خون و تقویت کننده. چای تهیه […]
گزنه و قطع خونریزی
گزنه گیاهی است یکساله و علفی از جنس Urtica در خانواده Urticaceae که معمولاً به عنوان گزنه یکساله یا گزنه کوچک شناخته میشود.
خواص دارویی:
– خواص این گیاه عبارتند از ضد آسم، ضد شوره سر، قابض، مدر، شیرافزا، ضد خونریزی، کاهش قند خون، تصفیه خون و تقویت کننده. چای تهیه شده از این گیاه به صوت سنتی برای تصفیه خون و افزایش انرژی استفاده میشد.
– دمکرده این گیاه برای قطع خونریزی بسیار مفید است.
– این گیاه همچنین برای کم خونی، قاعدگی شدید، بواسیر یا همورویید، ورم مفاصل، رماتیسم و مشکلات پوستی به خصوص اگزما نیز استفاده میشود.
– از این گیاه برای درمان سوزش، گزیدن و نیش حشرات و زخمها استفاده میشود.
– نوشیدنی بدست آمده از این گیاه به عنوان پادزهر استفاده میشود و دم کرده برگهای تازه آن برای کاهش سوزش و درمان سوختگی به صورت یک لوسیون کاربرد دارد.
– از عصاره این گیاه برای تهیه شامپوهایی استفاده میشود که هم تقویتکننده و هم ضد شوره است. عصاره این گیاه باعث کنترل مقدار اوریک اسید و حساسیتها میشود.
– این گیاه به کاهش درد و التهاب ناشی از نقرس، سنگ کلیه و سنگ صفرا کمک میکند و میزان حساسیتهای مختلف را کاهش میدهد.
عوارض جانبی
– از عوارض جانبی آن میتوان به دل درد، احتباس مایعات، عرق کردن، اسهال و کهیر یا خارش (معمولاً در هنگام استفاده موضعی) اشاره کرد.
– بر روی این گیاه کرکهایی وجود دارد که در صورت تماس با دست ایجاد خارش میکند. خشک کردن و یا پختن باعث از بین رفتن این کرکها میشود. زنان باردار نباید از این گیاه استفاده کنند.
– برخی مطالعات نشان میدهند که این گیاه میتواند باعث افزایش قند خون شده و احتمالاً با داروهای کنترلکننده دیابت تداخل دارد. – از سویی دیگر مدارکی دال بر کاهش قند خون توسط این گیاه وجود دارد بنابراین، افراد مبتلا به دیابت نباید بدون مشورت با پزشک این گیاه را استفاده کنند.
– این گیاه مدر است از اینرو، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی نباید بدون مشورت با پزشک از این گیاه مصرف کنند. این گیاه در لخته شدن خون تأثیر میگذارد و میتواند با داروهای تنگکننده عروق تداخل داشته باشد.
منبع: سایت نارگیل
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.