اینترنت با کیفیت و سرعت بالا برای دانشگاهیان

اتصال یکپارچه تمام مراکز داده تا یک ماه دیگر وزیر ارتباطات گفت که با تأمین اینترنت پرسرعت دانشگاه که پهنای باند را به‌طور مستقیم از زیرساخت‌های ICT استان دریافت کند، اعضای هیأت‌علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه می‌توانند از یک اینترنت با کیفیت و سرعت بالا بهره‌مند شوند. به گزارش ایسنا، محمود واعظی، وزیر ارتباطات […]

اتصال یکپارچه تمام مراکز داده تا یک ماه دیگر

وزیر ارتباطات گفت که با تأمین اینترنت پرسرعت دانشگاه که پهنای باند را به‌طور مستقیم از زیرساخت‌های ICT استان دریافت کند، اعضای هیأت‌علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه می‌توانند از یک اینترنت با کیفیت و سرعت بالا بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، در مراسم افتتاح اولین مرکز آگاهی‌رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه‌ای جنوب غرب کشور که در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد با بیان این‌که معتقدیم هر سرمایه‌گذاری که در دانشگاه انجام شود چندین برابر ثمر خواهد داد، ابراز امیدواری کرد که این مرکز علاوه بر آن‌که نیازمندی‌های امنیتی منطقه در حوزه فضای مجازی را رفع کند، بتواند موجب ارتقای سطح دانش اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان در این حوزه شود و عرصه‌ای برای کسب تجربه آن‌‌ها باشد.

وی همچنین با اشاره به این نکته که ارزش دانشگاه شهید چمران و محوریت آن در توسعه آموزش عالی در منطقه جنوب غرب کشور بر کسی پوشیده نیست، راه‌اندازی این مرکز را یک نیاز و ضرورت دانست و گفت: از افرادی که نسبت به ایجاد مرکز در این دانشگاه اولویت دادند که مرکز بتواند زودتر به بهره‌برداری برسد قدردانی می‌کنم.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با بیان این‌که هر چه داریم از دانشگاه داریم، گفت: امیدواریم قرارداد مربوط به افزایش پهنای باند و تأمین اینترنت پر سرعت برای دانشگاه نیز به‌زودی از سوی مهندس جهانگرد تدوین و آماده شود که مشکل دانشگاه از این نظر نیز رفع شود.

واعظی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اولین گامی که می‌توان برای دانشگاه انجام داد، وصل‌شدن به شبکه علمی کشور است؛ این پروژه در اولین فاز آن در تهران اجرا خواهد شد و به‌صورت اشتراک‌دیتا ظرفیت پژوهشی، علمی، منابع اطلاعاتی و نرم‌افزارهای استراتژیک دانشگاه‌های مختلف را به اشتراک خواهد گذاشت.

همچنین در این مراسم غلامحسین خواجه، رییس دانشگاه شهید چمران با ابراز قدردانی از همکاری مدیران این وزارتخانه برای راه‌اندازی این مرکز، گفت: امیدواریم با تأسیس مرکز آپا، اساتید و دانشجویان بتوانند از امکانات آن بهره‌مند شوند و البته امیدوار هستیم که مسؤولان وقتی از دانشگاه بیرون می‌روند آن را فراموش نکنند.

همچنین در این مراسم نصرا… جهانگرد معاون وزیر و رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات اعتبار تخصیص‌یافته از سوی وزارتخانه برای راه‌اندازی این مرکز را نیم میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: این مرکز بیش‌تر با هدف ظرفیت‌سازی نیروی انسانی در نهادهای دولتی، شرکت‌های خصوصی و دیگر افرادی که نیازمند پشتیبانی کنترل امنیت هستند، فعالیت خواهد کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مهم‌ترین خدمات مرکز تربیت نیروی انسانی توانمند است و پس از رسیدن به سطحی از بلوغ کاری و توانمندی می‌تواند به‌عنوان یک مرکز مشاوره در زمینه امنیت فضای مجازی برای دستگاه‌های اجرایی یا شرکت‌های خصوصی فعالیت کند و به یک مرکز خوب و بالنده تبدیل شود. اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان نیز می‌توانند از خدمات آموزشی این مرکز در راستای افزایش دانش فنی خود بهره گیرند.

اتصال یکپارچه تمام مراکز داده تا یک ماه دیگر

معاون وزیر ارتباطات اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال تمام مراکز داده در کشور به صورت ابری به یکدیگر متصل شوند.

نصرا… جهانگرد گفت: در حال یکپارچه‌سازی تمام مراکز داده در کشور هستیم تا به صورت ابری همه این مراکز داده به یکدیگر متصل و یکپارچه شوند و تاکنون ۶ مرکز داده در کشور به یکدیگر متصل شده است.

معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خاطر نشان کرد: با اجرای این یکپارچه‌سازی مبادله داده بین دستگاه‌های دولتی نیازمند پرداخت هزینه نخواهد بود و این مسأله به اقتصاد کشور و حل بخشی از مشکلات دولت کمک شایانی می‌کند.

او که در نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک سخن می‌گفت، اظهار کرد: در برنامه توسعه کشور هدف ما دستیابی به سطح اول قدرت اقتصادی منطقه است؛ به همین منظور باید به‌طور متوسط سالانه ۸ درصد رشد داشته باشیم در حالی که سالانه به‌صورت میانگین ۲، ۵ تا ۳ درصد در بخش‌های مختلف رشد داشتیم.

به گفته او شتاب رشد در حوزه فن‌آوری کشور به‌طور متوسط ۱۹ درصد بوده که این مسأله نشان می‌دهد که شتاب رشد در این حوزه بیش از سایر دستگاه‌ها بوده است و در برنامه جدید توسعه نیز شتاب متوسط ۱۹٫۴ درصد تعریف شده است که و به دنبال تحقق این مسأله هستیم.

وی افزود: دولت از چند جنبه به خدمات دولت الکترونیک نیازمند است زیرا به دنبال آن است تا زمان و هزینه‌های خود را در زمینه‌های مختلف کاهش دهد و بتواند از فساد اقتصادی و اداری جلوگیری کند.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات کشور بیان کرد: در زمینه ساختارسازی در بخش‌های مختلف ابتدا لایه دسترسی فراهم می‌شود و سپس بر روی این لایه‌ها سرویس و خدمات افزوده خواهد شد و در انتها، این خدمات و سرویس‌‌ها در اختیار مردم قرار می‌گیرد زیرا این خدمات و سرویس‌‌ها هستند که ارزش افزوده ایجاد می‌کنند.

جهانگرد ادامه داد: برای تمام حوزه‌هایICT در بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی انجام شده است تا بتوان در خصوص توسعه آن‌‌ها تصمیم‌گیری کرد و همچنین به دنبال تعامل با سایر دستگاه‌های اجرایی برای اجرای هرچه بهتر طرح دولت الکترونیک هستیم.

وی با اشاره به پروژه‌های انجام شده در حوزه اجرای طرح دولت الکترونیک عنوان کرد: موضوع احراز هویت برخط یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که در استان خوزستان انجام شده است و همچنین پورتال گردشگری، کشاورزی و بهداشت استان نیز جزو اقداماتی است که اگر در قالب طرح‌های استانی در حوزه ICT انجام بگیرد، از سوی این وزارتخانه حمایت خواهد شد و به توسعه استان کمک خواهد کرد.

سهمیه پهنای باند اینترنت هر ایرانی اعلام شد

معاون وزیر ارتباطات تأکید کرد که بر اساس آن‌چه از فضای ICT کشور انتظار می‌رفت و طبق برنامه‌ریزی‌ و با مهیاسازی زیرساخت‌ها، پهنای باند تخصیص یافته به هر شخص در کشور ۸ مگابایت است.

علی اصغر عمیدیان، ظرفیت پهنای باند کشور را در حال حاضر ۴ ترابایت دانست که ظرفیت بسیار مطلوبی در کشور به حساب می‌آید و بخش خصوصی باید از این ظرفیت و سرمایه‌گذاری که دولت انجام داده به خوبی استفاده کند.

وی افزود: از ابتدای به روی کار آمدن دولت جدید یکی از تصمیمات آن بود که انحصار نسل سوم شکسته شود و مجوز نسل سوم به بالا برای اپراتور‌ها صادر شود که این مسأله به وقوع پیوست تا اپراتور‌ها بتوانند با یکدیگر رقابت کنند.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور ادامه داد: طی پروانه‌ها و مجوزهایی که برای اپراتورهای مختلف صادر شده است، شهر‌ها و استان‌های کشور باید به اینترنت نسل چهارم مجهز شوند زیرا بستر برای این مسأله به‌خوبی در تمام استان‌ها مهیا شده است و ظرفیت مطلوبی در این بخش وجود دارد.

عمیدیان تصریح کرد: زمینه‌های مختلفی مانند موبایل، شبکه داخلی، شبکه دسترسی و فیکس‌‌ها باید در کشور مهیا شوند و با یکدیگر یکپارچه گردند تا به خوبی بستر را برای اجرای طرح دولت الکترونیک فراهم کنند و با هماهنگی‌هایی که در زمینه‌های مختلف انجام شده است امیدواریم بتوانیم این طرح را به خوبی در کشور اجرایی و به کاهش هزینه‌های دولت کمک کنیم.

وی همچنین عنوان کرد: ۲۵ هزار روستا در کشور باید به خدمات اینترنت پرسرعت مجهز شوند که در دهه فجر امسال حدود ۱۷ هزار روستا به خدمات اینترنت پرسرعت مجهز شدند و همچنین امیدواریم در ۲۷ فروردین ماه سال آینده تمام ۲۵ هزار روستا کشور به خدمات اینترنت پرسرعت دست پیدا کنند و زیرساخت اینترنت پرسرعت به آن روستا‌ها برده شود.

 

عمیدیان که در نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک سخن می‌گفت، ادامه داد: زیرساخت اینترنت پرسرعت در روستا‌ها به تنهایی هیچ فایده‌ای ندارد بلکه باید خدماتی در این بسته‌های اینترنت پرسرعت در روستا‌ها ارایه شود تا به ایجاد اشتغال و رونق چرخه اقتصادی روستا‌ها کمک کند.