صخرههای مرجانی محافظان طبیعی سواحل مطالعه محققان استرالیایی نشان میدهد، صخرههای مرجانی در جریان گردبادهای گرمسیری، قدرت امواج بزرگ را قبل از برخورد به ساحل کاهش میدهند. به گزارش ایرنا، افرادی که خشم یک گردباد گرمسیری را تجربه کردهاند میدانند که این گردباد چقدر میتواند به ویژه هم در محیط طبیعی و هم برای ساختارهای […]
صخرههای مرجانی محافظان طبیعی سواحل
مطالعه محققان استرالیایی نشان میدهد، صخرههای مرجانی در جریان گردبادهای گرمسیری، قدرت امواج بزرگ را قبل از برخورد به ساحل کاهش میدهند.
به گزارش ایرنا، افرادی که خشم یک گردباد گرمسیری را تجربه کردهاند میدانند که این گردباد چقدر میتواند به ویژه هم در محیط طبیعی و هم برای ساختارهای انسان ساز موجود در خطوط ساحلی خسارت به بار آورد.
مایکل کاتلر محقق ارشد این مطالعه گفت: مرجانها به دلیل توانایی خود در شکستن قدرت امواج در ساحل و در نتیجه محدود کردن نیرویی که به خط ساحلی برخورد میکند، بهطور مؤثر از خطوط ساحلی محافظت میکنند.
محققان در این مطالعه صخره مرجانی نینگالو (Ningaloo Reef) را در استرالیا و گردباد Olwyn را در سال ۲۰۱۵ بررسی کردند؛ نینگالو بزرگترین سیستم صخره مرجانی در استرالیا است و یک میراث جهانی برای سازمان ملل محسوب میشود.
محققان سپس حداقل آسیب وارده به خطوط ساحلی که با صخرههای مرجانی محافظت میشدند را با آسیب ناشی از گردبادهایی به قدرت گردباد Olwyn بر خطوط ساحلی که چنین حفاظتی نداشتند، مقایسه کردند.
به گفته محققان، خطوط ساحلی که صخرههای مرجانی برای محافظت از خود ندارند در قیاس با خطوط ساحلی که توسط صخرههای مرجانی محافظت میشوند، ۱۰ برابر آسیب بیشتری متحمل میشوند.
صخرههای مرجانی را نجات دهیم
صخرههای مرجانی علاوه بر محافظت از خطوط ساحلی در برابر گردبادهای گرمسیری، در حفظ تعادل اکولوژیکی در اقیانوس نیز نقش مهمی ایفا میکنند. صخرههای مرجانی به عنوان زیستگاههایی برای حیوانات دریایی عمل میکنند و همچنین در تولید اکسیژن برای تنفس انسانها مشارکت دارند.
اما متأسفانه صخرههای مرجانی در حال از بین رفتن هستند. براساس یک مطالعه که به تازگی توسط محققان اداره ملی اقیانوسشناسی و عوامل جوی استرالیا، صورت گرفت، تغییر آب و هوا عامل اصلی از بین رفتن آنها است؛ بهطوری که افزایش دمای آب اقیانوسها فرصت کافی برای التیام صخرههای مرجانی را از آنها میگیرد.
البته ابتکارهایی نیز برای حل این مشکل وجود دارد که از آن جمله میتوان به استفاده از مرجانهای کودک برای تحریک رشد و ایجاد به اصطلاح ابرمرجانها در آزمایشگاهها اشاره کرد. فقط باید امیدوار باشیم که ارایه این راهحلها برای نجات صخرههای مرجانی بسیار دیر نشده باشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.