ضرورت واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران تأکید کرد ضرورت واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی اقتصاد ایران به گواه تجربه گذشته دارای زمینه‌های آسیب‌پذیری متعددی از شوک‌‌ها در برابر تکانه‌های بیرونی و درونی و تغییرات محیطی و تحولات روندهای اقتصادی، اجتماعی و داخلی است. درگذشته آسیب‌های زیادی از ناحیه تغییرات در بازارهای جهانی به‌ویژه نفت و […]

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران تأکید کرد

ضرورت واگذاری امور اقتصادی به بخش خصوصی

اقتصاد ایران به گواه تجربه گذشته دارای زمینه‌های آسیب‌پذیری متعددی از شوک‌‌ها در برابر تکانه‌های بیرونی و درونی و تغییرات محیطی و تحولات روندهای اقتصادی، اجتماعی و داخلی است. درگذشته آسیب‌های زیادی از ناحیه تغییرات در بازارهای جهانی به‌ویژه نفت و گاز، آشوب‌های منطقه‌ای در کشورهای پیرامونی اقتصاد را آسیب‌پذیر کرده و در موارد متعددی برنامه‌های توسعه و سیاست‌های مصوب را از مسند تعیین‌کنندگی به زیر کشیده است. اما علاء‌میرمحمد صادقی، عضو با سابقه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به آینده اقتصاد کشور خوشبین است.

میرمحمدصادقی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران درباره اهمیت اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی گفت: ‌اقتصاد مقاومتی از سال ۹۲ به‌ عنوان یک رویکرد رهایی‌بخش، خردمحور و با تدبیر از سوی مقام‌معظم‌رهبری در فضای سیاست‌گذاری اقتصادی و اجتماعی ایران مطرح شد و با پیگیری و تدبیر ایشان در سال ۹۵ به یک دستور کار اجرایی و برنامه عملیاتی برای دولت یازدهم تبدیل شد.

وی افزود: ‌اقتصاد مقاومتی یکی از راهبردهای اساسی است که می‌تواند راه برون‌رفت از مشکلات را برای اقتصاد ایران فراهم کند. این گفتمان می‌تواند به‌عنوان راه برون‌رفت و یک رویکرد رهایی‌بخش مورد توجه باشد. باید در سال جدید همین محور و راهبرد، راهبرد حمایتی از تولید داخلی باشد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران تحقق شعار سال ۱۳۹۷ را نیازمند اراده جدی بخش‌خصوصی و تفاهم ملی میان دولت و مردم خواند و گفت: دولت باید امور اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار کند و بخش‌خصوصی با تکیه بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در جهت حمایت از کالای ایرانی و خودکفایی اقتصادی گام‌ بردارد.

میرمحمدصادقی تصریح‌کرد: ‌دولت دوازدهم باید به اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های اجرایی آن و اصول حمایت از کالای ایرانی توجه داشته باشد و این جز با همدلی دولت و مردم ممکن نیست.‌

وی درباره چشم‌انداز اقتصادی سال ۹۷ گفت: ‌علاوه بر دولت، بخش خصوصی هم متوجه شده که راهبردهای اقتصاد مقاومتی باید اجرا شود. البته آنها قبل از این عادت به انجام چنین کارهایی را نداشتند ولی در طول این سال‌ها همه به ضرورت اجرای این سیاست‌ها پی برده‌اند.

به گفته میرمحمدصادقی در سال جدید مردم باید به فکر خودکفایی اقتصادی باشند و البته زمینه خودکفایی از سال‌های گذشته مهیا شده است.

وی در پاسخ به این‌که آیا رشد اقتصادی سال گذشته امسال هم با نرخ ۴ درصد ادامه خواهد داشت یا نه؟ گفت: ‌نرخ رشد اقتصادی در ایران بستگی به تحریم‌هایی دارد که علیه ما اعمال می‌شود. اگر این تحریم‌ها تمدید نشود و برجام به‌طور کامل اجرایی شود، رشد اقتصادی ما چشم‌گیر خواهد بود. از سوی دیگر این مسأله بستگی به مقاومت مردم هم دارد.

وی ادامه‌داد: ‌دولت‌های غربی بعد از برجام قول‌های متعددی در حوزه اقتصادی داده بودند ولی هنوز موانع بانکی را هم برطرف نکرده‌اند.‌

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران معتقد است: هیچ کدام از اتفاقات اخیر در اقتصاد ایران و حتی تحریم‌ها به زیان کشور نبوده و مردم متوجه شده‌اند که روی پای خود بایستند. من آینده خوبی برای کشور پیش‌بینی می‌کنم.‌

میرمحمدصادقی تصریح‌کرد: ‌یک مشکل برای رسیدن به هدف اقتصاد مقاومتی وجود دارد آن‌ هم نبود درک هماهنگ و واحد از این مفهوم است. شاید دلیل این‌که در تدوین و رسیدن به اهداف برنامه‌ها کامیاب نمی‌شویم، همین باشد. مردم ایران هم با این مسأله همراهی و همدلی بیش‌تری دارند و مطمئن هستم با همین راهبرد‌ها از کالای ایرانی هم حمایت خواهند کرد.

وی در پایان یادآورشد: اقتصاد و رشد اقتصادی نیاز به بسترهای آرام و متعادل دارد؛ از سویی دیگر ما باید به خودباوری برسیم و در راه خودکفایی اقتصادی گام ‌برداریم. باید اجازه دهیم که در فضای آرامش برنامه‌های دولت در حوزه اقتصادی پیاده شود و مردم و بخش خصوصی در جهت حمایت از اقتصاد ایران گام‌های جدی‌ بردارند.