شناسایی ۳ منطقه برای بهرهبرداری از انرژی زمینگرمایی مدیرگروه پژوهشی انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو از شناسایی ۳ منطقه برای بهرهبرداری از انرژی زمینگرمایی در کشور خبر داد و گفت: برای این منظور نیروگاه زمینگرمایی در مشکینشهر در حال تأسیس است. شهریاربزرگمهری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت ایران از لحاظ میزان منابع انرژی، […]
شناسایی ۳ منطقه برای بهرهبرداری از انرژی زمینگرمایی
مدیرگروه پژوهشی انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو از شناسایی ۳ منطقه برای بهرهبرداری از انرژی زمینگرمایی در کشور خبر داد و گفت: برای این منظور نیروگاه زمینگرمایی در مشکینشهر در حال تأسیس است.
شهریاربزرگمهری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت ایران از لحاظ میزان منابع انرژی، گفت: ایران کشوری فوقالعاده غنی در زمینه انرژی است که به دلیل وجود مجموعه انرژیهای فسیلی و تجدیدپذیر از آن به عنوان «Super Power Country» یاد میشود.
وی رتبه جهانی ایران را در حوزه ثروت منابع طبیعی که شامل انرژیهای فسیلی هم میشود، پنجم دانست و اظهارکرد: فقط ارزش انرژی نفت و گاز ایران حدود ۲۷٫۳ تریلیون دلار است که بعد از کشورهای روسیه، آمریکا، عربستان و کانادا از لحاظ ارزش منابع طبیعی در رتبه پنجم قرار دارد.
بزرگمهری، با بیان اینکه ایران علاوه بر این منابع فسیلی، دارای موقعیت خاص در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر است، خاطرنشان کرد: اولین پتانسیل عظیم انرژی تجدیدپذیر کشور انرژی خورشیدی است که در سال بهطور متوسط ۳۰۰ روز آفتابی داریم و از این رو پتانسیل متوسط تابش انرژی خورشیدی ایران حدود دوبرابر کشورهای اروپایی است.
بزرگمهری، بدترین شرایط انرژی خورشیدی کشور را در شهرهای شمالی استانهای مازندران و گیلان دانست و با بیان اینکه وضعیت تابش خورشید در این شهرها از بهترین نقاط تابش در کشور آلمان هم بهتر است، ادامهداد: بهطور متوسط میتوانیم ۵٫۵ کیلووات ساعت انرژی الکتریسته در روز با استفاده از پنل یک کیلوواتی خورشید تولید کنیم که این پتانسیل مزیت عمده برای ما در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود.
به گفته وی، اگر تنها در یک درصد از خاک کشور بتوانیم انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریسته با راندمان پایین ۱۰درصد تبدیل کنیم، توان تولیدی لحظهای ما برابر با توان مصرفی مورد نیاز کل جهان خواهد شد.
این محقق حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، یادآور شد: به منظور بهرهبرداری از انرژی زمین گرمایی، اقدام به شناسایی منابع زمین گرمایی در استانهای مختلف کشور کردیم. ضمن آنکه از طرحهای توسعهای در زمینه انرژی زمین گرمایی نیز حمایت میکنیم؛ چراکه سیاست پژوهشگاه نیرو به سمت حمایت از توسعه فناوریهای حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و سایر انرژیهایی که در صنعت برق کمک میکند، حرکت کرده است.
وی با اشاره به میزان پتانسیل کشور در حوزه انرژی زمین گرمایی، توضیح داد: در حوزه انرژی زمین گرمایی دو نوع فناوری داریم. یکی فناوری دما بالا مشابه نیروگاههای بخاری است که در کشور موجود است.
بزرگمهری با بیان اینکه این منبع، دمای بالایی را میطلبد، افزود: نمونه آن نیروگاه زمینگرمایی «مشکین شهر» است که یک نیروگاه ۵ مگاوات در آن در حال تأسیس است. این طرح از چندین سال قبل آغاز شده و توربین آن در حال نصب است.
وی با بیان اینکه منابع دما بالای زمین گرمایی در ایران محدود است، خاطر نشانکرد: مشکین شهر، دماوند و سیستان و بلوچستان ۳ نقطه اصلی در کشور در این زمینه است و امیدوارم این نیروگاههای دما بالا در کشور اجرایی شود.
بزرگمهری، فناوریهای دما پایین زمین گرمایی را از دیگر انواع این انرژی نام برد و یادآور شد: برای بهرهبرداری از این منابع دما پایین معمولاً از فناوریهای دو مداره استفاده میشود.
به گفته وی در مناطق دارای انرژی زمین گرمایی میتوان با حفر چاههای نیمه عمیق و یا عمیق از گرمای زمین برای تولید انرژی برای سرمایش و گرمایش منازل استفاده کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.