زنگنه مطرح کرد تخصیص امتیاز بیشتر به سازندگان داخلی در مناقصات IPC ۸۰ درصد از برندگان مناقصات فاز ۱۱ شرکتهای ایرانی بودند وزیر نفت با تأکید بر ضرورت جذب سرمایه در حوزههای نفتی گفت: مناقصات اول قرارداد فاز ۱۱ پارسجنوبی ۴ میلیارد دلار بود و بدون اینکه ما اجبار کرده باشیم ۸۰ درصد از […]
زنگنه مطرح کرد
تخصیص امتیاز بیشتر به سازندگان داخلی در مناقصات IPC
۸۰ درصد از برندگان مناقصات فاز ۱۱ شرکتهای ایرانی بودند
وزیر نفت با تأکید بر ضرورت جذب سرمایه در حوزههای نفتی گفت: مناقصات اول قرارداد فاز ۱۱ پارسجنوبی ۴ میلیارد دلار بود و بدون اینکه ما اجبار کرده باشیم ۸۰ درصد از نظر ارزش را شرکتهای ایرانی برنده شدند.
به گزارش ایسنا، بیژننامدارزنگنه در نشست کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی که روز گذشته با حضور رییس مجلس برای بررسی چگونگی حمایت از کالای ایرانی برگزار شد، با اشاره به سرمایهگذاری ۴۲ میلیارد دلاری در سالهای ۹۰ و ۹۱ گفت: با توجه به اینکه تمام پولهای ما صرف هدفمندی یارانهها میشود، ما نیازمند جذب سرمایه در حوزههای مختلف به ویژه حوزههای نفتی هستیم در این شرایط یا باید سرمایهای از خارج بیاوریم یا از منابع داخلی جذب کنیم. ما حتی گفتیم ۶ میلیارد دلار منابع جذب شود تا ما از سرمایهگذار ریال بگیریم و با او به دلار محاسبه کنیم. در این زمینه مهمتر از تولید نفت برای من اشتغال است. ما در خیلی از موارد گفتیم که کالاها باید تماماً در داخل تأمین شود. اگر ما ۴- ۵ میلیارد دلار کار به داخلیها ارجاع دهیم آنها فعال میشوند و تقاضا برای کار داخل هم ایجاد میشود و چرخه سرمایهگذاری ایجاد خواهد شد.
وزیر نفت با بیان اینکه «ریشه تولید داخل و فعال کردن تولید داخل راه انداختن جریان سرمایهگذاری است» ادامه داد: مهمترین کاری که ما باید انجام دهیم این است که جریان سرمایهگذاری را ایجاد کنیم. کشوری که نیاز به سرمایهگذاری دارد نباید در وضعی قرار گیرد که فرار سرمایه رخ دهد. اگر این اتفاق بیفتد یعنی جریان برعکس شده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تمام پالایشگاههای ما نیاز به نوسازی دارند و ما روزی تقریباً ۲۰ مورد سوراخ شدن لوله را داریم. باید اقداماتی در این زمینه انجام شود و کاری کنیم که تقاضای تولید داخل ایجاد شود. مهمتر از آن این است که پول بچرخد.
زنگنه اضافه کرد: من خودم را از صاحبنظرترین آدمها در زمینه توانمندسازی ساخت داخل میدانم. از سال ۶۷ که به وزارت نیرو رفتم، به این موضوع پرداختیم و نتیجه آن تأسیس مپنا و شرکتهای مشابه شد. در سال ۷۶ هم پتروپارس و پتروایران را راه انداختیم.
وی با اشاره به گزارشهای تهیه شده در مجلس در زمینه نظارت بر دستگاهها گفت: این گزارشها بسیار با ارزش است. اما براساس طبع نظارتی شما (نمایندگان) آنچه اشکال دارد را مینویسید و نمیگویید چه پیشرفتهایی رخ داده است. همین باعث میشود که مردم نقاط منفی را ببیند. من شهادت میدهم امروز توان تولید کشور با ۲۰ سال گذشته قابل قیاس نیست. ما در سال ۷۶ یک متر هم نتوانستیم لولهگذاری دریایی کنیم و یک چهارپایه ساده برای سکوی نفتی نمیتوانستیم بسازیم بلکه آن را به سنگاپور سفارش میدادیم اما الان عرشه که تجهیزات پیشرفته ۲۰۰ میلیون دلاری است را چندین شرکت میسازند و پیشرفت قابل توجهی در تجهیزات شرکتهای نفتی داریم.
وی با اشاره به قرارداد وزارت نفت با شرکت توتال برای فاز ۱۱ گفت: مجلس و شخص آقای لاریجانی خیلی از این قرارداد حمایت کردند. مناقصههای اول این قرارداد ۴میلیارد دلار بود و بدون اینکه ما اجبار کرده باشیم ۸۰ درصد از نظر ارزش را شرکتهای ایرانی برنده شدند و این در یک رقابت طبیعی اتفاق افتاد.
وزیر نفت با بیان اینکه «این وزارتخانه باید ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری کند» اظهار کرد: ما در بسیاری از پروژهها خریدار کالا نیستیم بلکه قراردادی میبندیم و میگوییم این پالایشگاه را برای ما بسازید اما همواره به این موضوع توجه داریم.
وی با ذکر اینکه در حلقه توسعه فناوری کمارزشترین مورد مربوط به سختافزار است، هدف وزارت نفت را تقویت مدیریت داخلی بر نیروگاهها خواند، اظهارداشت: در الگوی جدید قراردادهای نفتی ۴ مرحله تعریف کردهایم که اولین آن این است که شرکتهای داخلی تشکیل شده و در کنار هر شرکت خارجی یک شرکت داخلی حضور داشته باشند و در این راستا ما ۱۵ شرکت ایرانی را با اغماض تأیید صلاحیت کردیم. چراکه معتقدیم سازندگان ایرانی باید تقویت شوند. البته ۳ عامل قیمت، کیفیت و زمانبندی که رقابت را تشکیل میدهند، باید مورد توجه قرار گیرد وگرنه امکان استفاده از کالاهای داخل فراهم نمیشود.
وزیر نفت مشارکت دانشگاهها در پروژههای نفتی را دومین مرحله اجرای IPC خواند و گفت: دعوت از شرکتهای ایرانی به عنوان پیمانکار در مناقصهها مرحله سوم است و مرحله چهارم اینکه درصد ساخت تجهیزات برای پروژهها گذاشتیم و فرمولی تعریف کردیم که در مناقصهها امتیاز بیشتر به درصد ساخت داخل داده شود.
زنگنه با بیان اینکه «سالانه ۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری باید انجام شود» اضافهکرد: ما گازرسانی روستایی را انجام دادیم که هم رضایت مردم را تأمین میکند و هم ایجاد شغل میکند. آیا در این کار هیچ جنسی از خارج وارد شد؟ اما تقاضا برای کار ایجاد شد و البته ۱۴، ۱۵ هزار میلیارد تومان در شبکههای گازرسانی هزینه شد.
بیژن نامدار زنگنه در پایان نشست مشترک کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی با وزرای صنعت و نفت و رییس مجلس در پاسخ به اظهارات نادرقاضیپور، نماینده ارومیه درباره واردات بنزین گفت: در سال گذشته تولید بنزین ۱۵ میلیون لیتر افزایش یافت و در ۴ ماه آینده هم ۱۲ میلیون لیتر دیگر هم به تولید بنزین افزوده میشود و تا آخر سال ۱۲ میلیون لیتر دیگر به این میزان اضافه خواهد شد.
وی یادآور شد: ما از ۶ ماهه دوم سال جاری بنزین وارد نخواهیم کرد.
زنگنه همچنین گفت: مشکل بنزین را در پالایشگاهها نبینید بلکه آن را کارخانههای خودروسازی ببینید. ما سالانه ۱۰ درصد افزایش رشد مصرف داریم همچنان که تولید خودرو هم به همین میزان افزایش دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.