ضرورت همت جمعی برای عبور از خشکسالی رییس مرکز ملی خشکسالی با اعلام اینکه امسال بدترین شرایط آبی را سپری میکنیم، گفت: برای این که بتوانیم از این شرایط در بیاییم، باید معجزهای رخ بدهد. به گزارش مهر، رییس مرکز ملی خشکسالی گفت: میران بارشهای امسال نسبت به میانگین خیلی کمتر است، همین الان که […]
ضرورت همت جمعی برای عبور از خشکسالی
رییس مرکز ملی خشکسالی با اعلام اینکه امسال بدترین شرایط آبی را سپری میکنیم، گفت: برای این که بتوانیم از این شرایط در بیاییم، باید معجزهای رخ بدهد.
به گزارش مهر، رییس مرکز ملی خشکسالی گفت: میران بارشهای امسال نسبت به میانگین خیلی کمتر است، همین الان که صحبت میکنیم کشور ۴۸ درصد بارش کمتری نسبت به میانگین دارد، مجموع بارش دریافتی ما تا الان در سطح کشور ۹۵ میلیمتر است، در حالی که چیزی که باید الان باشد براساس آمار بلندمدت چیزی حدود ۱۸۴ میلیمتر است.
صادقضیاییان افزود: از طرف دیگر عمده بارشهایمان در فصل بارشی را در اغلب کشور از دست میدهیم. بارندگی فصل پیش رو در اردیبهشت و اوایل خرداد است و آن هم در مناطق شمال غرب است که بارشهایی را خواهیم داشت و به این ترتیب تقریباً فصل بارشی نرمال کشور را از دست میدهیم.
وی تصریحکرد: ما فکر میکنیم با این شرایطی که وجود دارد بدترین شرایطی را طی میکنیم که در طول دوره آماری موجود داریم. یعنی از وقتی که آمار داریم تا الان سال ۸۶-۸۷ بدترین سال بوده که میزان بارش حدود ۱۳۸ میلیمتر را در این سال داشتیم و فکر میکنیم که امسال هم به احتمال زیاد یا مثل آن سال خواهیم شد یا شرایط خیلی بدتر از آن سال را خواهیم داشت.
رییس مرکز ملی خشکسالی ادامه داد: چیزی که الان در پیشبینیهای فصلی ما پیشبینی شده چیزی حدود ۲۰ درصد زیر وضعیت معمول قرار داریم اگر به این سمت و سو برود خیلی خوشبینانه هم بخواهیم برداشت کنیم در پایان سالی یعنی آخر شهریور چیزی حدود ۱۳۰ میلیمتر شاید آب داشته باشیم که از بدترین سال خشک کشور هم وضعیتمان بدتر خواهد بود، علیرغم اینکه به غیر از اینکه این بارشها کم شده ما افزایش دما هم داشتیم که آن هم خیلی مخرب بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که انتقال آب بین حوضهای، باروری ابرها، بهرهبرداری از آبهای ژرف و مواردی از این دست چه اندازه میتواند در رفع مشکل ما را یاری کند، گفت: نمیشود به این راحتی خیلی صریح جواب داد ولی در کل یک مدیر اجرایی وقتی میخواهد با یک بحرانی مواجه شود ۳ راهحل را پیشنهاد میدهد. یک راهحل کوتاهمدت، یک راهحل میانمدت و یکی هم بلندمدت. راهحل کوتاهمدتی که به ذهن بعضیها میرسد و بعضی افراد سودجو دنبالش هستند و شاید بعضی هم از ناآگاهی دنبال این قضایا باشند، بحث کارهای عجیب و غریبی مثل باروری ابرها و… است.
رییس مرکز ملی خشکسالی تصریحکرد: ما مخالف این نیستیم که باروری ابرها به افزایش بارش کمک کند ولی اینطور نیست که بتواند خشکسالی ما را درمان کند. هیچ جای دنیا هم به عنوان درمان خشکسالی دنبالش نبودهاند و به عنوان یک مسأله علمی تحقیقاتی مسأله را دنبال کردند.
وی در پایان تأکید کرد: واقعاً خشکسالی امسال همت جمعی میخواهد، چرا که سال بسیار سختی را پیش رو داریم. باید حساسیت همه نسبت به بحث خشکسالی بیشتر شود و تجربه جهانی این را میگوید که تا فرهنگمان را درست نکنیم مشکل حل نمیشود
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.